Ovládanie inteligentnej domácnosti pomocou Siri a Apple HomeKit


07/04/2022 in Technológie

Hey Siri!

Vďaka oficiálnej podpore Apple HomeKit môžete odteraz ovládať osvetlenie, tienenie, vetranie, vykurovanie a ďalšie funkcie pomocou Siri. Integrovaná aplikácia Domácnosť v systéme iOS, MacOS, alebo iPadOS zjednodušuje a zrýchľuje prístup k obľúbeným funkciám pomocou Ovládacieho centra.

Ak chcete začať používať novú integráciu, potrebujete Miniserver 2. generácie a Loxone Config verzie 12.2.12.1 alebo vyššej. Ak máte vo vlastnostiach projektu začiarknuté políčko „Automatické aktualizácie“, funkcia sa vám sama aktivuje. Okrem hlasového ovládania a alternatívnej vizualizácie je možné využiť bloky Loxone Configu v aplikácii Skratky.

 

A čo osobné dáta?

Na zabezpečenie súkromia kladieme obzvlášť veľký dôraz. Nová integrácia na tom nič nemení. Zariadenie Apple komunikuje s Miniserverom v miestnej sieti. Dáta stále zostávajú uložené v Miniserveri, ktorý ich nikam neposiela. Pre vzdialený prístup pomocou novej integrácie je potrebný HomePod, iPad alebo Apple TV. Potom sa napr. iPhone spojí s Apple zariadením, ktoré je doma, pomocou iCloudu. A toto zariadenie potom opäť komunikuje s Miniserverom v miestnej sieti. Všetko je teda ako obvykle.

Poďme do toho spolu…

Ikona domu

Chcete si užívať produkty Loxone?

Radi vám ako výrobcovia zadarmo predstavíme možnosti inteligentnej elektroinštalácie aj možnosti riešenia konkrétnych potrieb v rámci individuálnej konzultácie. Pripravíme aj kalkuláciu potrebných produktov. V prípade záujmu vám tiež nájdeme ideálnu realizačnú firmu.

Ikona elektrikára

Chcete realizovať inteligentné elektroinštalácie?

Využite bohatý sortiment produktov vrátane koncových prvkov od jedného výrobcu. K dispozícii budete mať unikátny softvér bez licencií, s ktorým zvládnete špičkové funkcie aj bez znalosti programovania. Váš úspech podporíme špičkovou individuálnou podporou.

Chcem byť informovaný o novinkách