Nejmodernější technologie sladěny s tradičními prvky: Inglewood


4 června, 2017 in Reference

Špičková technologie v harmonii s osobitým designem charakterizují chytrý dům našeho partnera v Kanadě. Navzdory své kompaktní velikosti je neuvěřitelně komfortní. I díky tomu, že se o sebe a své majitele postará z velké části sám.

Jedná se o novostavbu s tradičními prvky, kterou si vystavěli Jeremiah Burak s manželkou Shillon. Jako Loxone Silver Partner měl už Jeremiah zkušenosti s instalací inteligentní domácnosti, jež bohatě zúročil pro svůj jedinečný dům.

Už bych nemohla žít jinak

„Pokaždé, když  pobývám u přátel nebo v hotelu, musím si znovu zvykat, že mnoho věcí se neděje automaticky. Zapínání světel, nastavování teplot a větrání, zapnutí hudby a tak dále. Moc se nepřátelím s technologiemi, ale opravdu miluji, jak se náš domov stará o tolik sám. Nechcete přijít o takovýto komfort.“

Shillon Buraková

Žijte bez starostí díky smart home…

Když Jeremiah a Shillon plánovali svůj nový domov, chtěli, aby byl co nejpohodlnější a umožnil jim relaxovat po náročném pracovním dni. Edmonton je krásné město s moderním nádechem, ale je také známé svou chladnou a temnou zimou. To je však už nemusí trápit – alespoň ne, když jsou doma. Domácí automatizace Loxone umožnila vytvořit inteligentní systém řízení vytápění, který je udržuje v teple po celou zimu bez starostí a s minimálními náklady.

Regulace teploty

Celoroční provoz systémů vytápění a chlazení řídí automatika. Jeremiah jednoduše nastaví komfortní teplotu pro každou místnost a nechá Loxone udržovat dokonalé prostředí v celé domácnosti. Ví, že má udržovat komfortní teplotu pouze, když jsou doma. Pokud by ji potřebovali zvýšit, pomůže jim s tím smart home aplikace.

V koupelně také využijí funkci skokového zvýšení teploty na dobu, kdy se jdou koupat. Poté se topení vrátí na předdefinovanou teplotu a domov pokračuje v původním plánu. Tím došlo k ukončení nepřetržitých bitev s termostatem a zbytečných nákladů na topení.

ovládání muziky pomocí Loxone App a tabletu na stěně

Dobré ráno znamená skvělý den

V zimě je v Edmontonu ráno často tma až do 9 hodin. Aby zmírnil dlouhá a temná rána, vytvořil Jeremiah svůj vlastní chytrý budík pro příjemné vstávání. Jakmile je čas, začne tiše hrát hudba s rozsvítí se tlumené světlo. Každých 5 minut se hlasitost hudby zvyšuje a světlo zesiluje tak, aby napodobovalo východ slunce, dokud nedosáhne příjemné hlasitosti a jasu. Žádné otravné melodie, jen klidné a jemné probuzení, které začne skvělý den.

Příprava do postele

Pro Jeremiaha je důležité, aby mu domov nejen pomáhal s probouzením, ale také aby mu pomáhal v závěru dne. Pokud svítí v kuchyni, v jídelně nebo v obývacím pokoji, světla se po západu slunce ztlumí na 50 %.

Další skvělou funkcí, kterou Jeremiah ve svém inteligentním domě použil, je noční osvětlení. Pokud by on nebo jeho žena museli v noci vstát, světla v ložnici, koupelnách a chodbách se rozsvítí jen na 15 %. Tímto způsobem smysly nedostanou šok, když například jdou zkontrolovat děti či do kuchyně pro sklenici vody.

Loxone Touch zabudovaný ve stole

Další funkce

Chytrý Loxone Intercom v sídle Jeremiah Burak

Pomocí Loxone Intercom a Loxone App majitelé domu vždy vidí, kdo stojí přede dveřmi. Jakmile někdo zazvoní, Loxone Music Server zahraje libovolnou melodii skrze reproduktory ve vybraných pokojích. Navíc aplikace zobrazí notifikaci. Pomocí aplikace mohou kdykoli a kdekoli mluvit s návštěvou u dveří. Pokud Jeremiah hosta mine, může zkontrolovat, kdo to byl, neboť chytrý intercom všechny návštěvníky vyfotí.

Oblíbené Shilloniny inteligentní funkce jsou „Odchodové tlačítko“ a „Noční režim“. Když opouští dům nebo jde spát, jednoduchý dvojklik na Loxone Touch, umístěný u vchodových dveří nebo v hlavní ložnici, sníží teplotu, aktivuje alarm a zhasne všechna světla.

Jakmile se vrátí, dům ji vítá zpět. Světla se automaticky rozsvítí, pokoje mají komfortní teplotu a začne hrát hudba v kuchyni a v obývacím pokoji.

vstupní hala v referenčním projektu Inglewood Loxone
Loxone teplotní senzor v Inglewood referenčním projektu

Pocit bezpečí

I když nejsou Jeremiah a Shillon doma, Loxone hlídá, jestli se někdo nepokouší dostat dovnitř. Jeremiah bude okamžitě informován prostřednictvím svého smartphonu. Doma začnou blikat všechna světla a hlasitě hrát hudba v celém domě. Nemuseli přitom nic dokupovat , neboť chytrý zabezpečovací systém je díky propojení všeho v domě pouze softwarová záležitost.

A co bude umět váš dům?

Líbí se vám představa života v inteligentní domácnosti jako je tato? Skvělé. Jistě máte řadu otázek. Už se těšíme, až vám na vše odpovíme. Nebo si můžete rovnou najít certifikovaného partnera ve svém okolí.

Vyzkoušejte si chytré bydlení naživo

Ve vzorové chytré domácnosti v Českých Budějovicích vás rádi provedeme běžnou denní rutinou a předvedeme výhody bydlení s Autopilotem. Zjistíte, že i váš domov může být pohodlný, snadno ovladatelný a bezpečný a ještě díky tomu ušetříte.

Chci být informován o novinkách