Představení: Loxone Config, App 12 a aktualizace Audioserveru


23 února, 2021 in Technologie

Od uvedení Loxone Configu na trh jsme zaznamenali více než 1,5 milionu stažení Loxone Configu a přibližně 1 milion instalací Loxone App. S našimi bezplatnými aktualizacemi neustále nabízíme nové funkce a tím ještě větší potenciál pro automatizaci budov ve vašich projektech. Dnes vám představujeme nejnovější aktualizaci: Loxone Config a App 12 a Audioserver 2.5.02.23.

Icon 10

Zcela nový Designer automatiky s vylepšeným uživatelským rozhraním a novými funkcemi

Designer automatiky vám umožňuje konfigurovat výkonné automatické funkce prostřednictvím Loxone Configu nebo Loxone App. Vaši zákazníci mohou tyto automatismy aktivovat nebo deaktivovat nezávisle prostřednictvím aplikace.

Aktualizací jsme dali Designeru automatiky zcela nové rozhraní a více funkcí: 

 
Nové rozhraní s intuitivním ovládáním
Rychlé vytváření a přístup k pravidlům: Můžete vytvořit pravidlo nebo zobrazit existující pravidla související s funkčním blokem přímo v nastaveních daného bloku v aplikaci
Podpora volání, e-mailů a push notifikací
V Loxone Configu můžete kdykoliv zobrazit pravidla Designera automatiky a případně je také upravit

Pomocí Designeru automatiky můžete přímo v aplikaci například vytvořit logiku automatické push notifikace, když jsou okna nebo dveře otevřené za soumraku. Nebo v kancelářském prostředí spusťte funkci Text-to-Speech hodinu po zavření, když jsou v budově stále přítomni zaměstnanci, abyste je informovali, že se má automaticky aktivovat bezpečnostní poplach.

Icon 02

Podpora rozhraní
EEBus (HVAC)

EEBUS je výrobcem nezávislý komunikační protokol pro výměnu dat mezi dodavateli energie, domácnostmi a zařízeními souvisejícími s energií s cílem plošně zvýšit energetickou účinnost. Přední výrobci a dodavatelé energie, jako jsou Bosch, Siemens, Daikin, Vaillant, Miele, Kostal, EnBW a další, se spoléhají na EEBUS jako na technologii budoucnosti.

S verzí 12 nyní podporujeme rozhraní EEBUS pro „HVAC“. To znamená, že zařízení nabízejí tento protokol v kategoriích topení, větrání a klimatizace je možné připojit a ovládat pomocí Loxone.

 

Loxone Config Vaillant

Komunikace mezi Miniserverem a zařízením EEBUS probíhá přes síťové rozhraní Miniserveru. Periferní zařízení lze přidat pomocí Vyhledávání síťových zařízení v Loxone Configu.

EEBUS
Icon 02

Šablony Modbus pro VARTA a ÖkoFEN

Novinkou ve verzi 12 jsou i rozšířené šablony zařízení Modbus pro systém akumulace energie prvků VARTA a topný systém na pelety ÖkoFEN Pelletronic.

Díky šablonám zařízení můžete tyto produkty integrovat pomocí několika kliknutí v Loxone Configu a automatizovat je pomocí Miniserveru.

 

 

 

VARTA
Ökofen
Icon 02

Možnost nastavení šablon jednotlivých bloků a jejich následný reset na tyto šablony

Tato nová funkce je ideální pro penziony, hotely, showroomy a komerční nemovitosti: Odteď můžete pro některé funkční bloky vytvořit výchozí šablonu a pomocí aplikace Loxone nebo Loxone Configu „Resetovat na standard šablony”.

Tuto funkci podporují následující funkční bloky:
Ovládání osvětlení
Audio prehrávač
Ovládání větrání
Inteligentní regulace pokojové teploty
Budík
Časovač

Tyto kompatibilní funkční bloky mají nyní nový vstup (RtD), pomocí kterého lze obnovit „standard”. Tento reset tak můžete vyvolat libovolnou vlastní logikou. Tato funkce je zvláště užitečná, například pokud chcete resetovat určité světelné nálady, oblíbené hudební položky *, nastavení ventilace, budíky a plány na výchozí hodnoty.

Loxone Config

* Chcete-li používat tuto funkci s Audioserverem a funkčním modulem Audio Přehrávač, je nezbytná aktualizace Audioserveru verze 2.5.02.23.

Icon 02

Funkce třídění v aplikaci Loxone

Funkce, kterou si všichni přáli, je tady! Od této chvíle můžete libovolně řadit všechny moduly v aplikaci. Použijte novou kontextovou nabídku, která se zobrazí po dlouhém stisknutí. Kromě nastavení oblíbených položek, vizualizace a expertního nastavení najdete v kontextové nabídce funkci

Řazení můžete uložit pro příslušného uživatele nebo pro příslušné zařízení. Řazení lze také resetovat na výchozí podle Miniserveru prostřednictvím nastavení v aplikaci. 

.

Loxone App centrálne nastavenia
Loxone App individuálna vizualizácia
Icon 10

Individuální vizualizace prostřednictvím propojení bloků

S verzí 12 dáváme aplikaci Loxone další výkonnou funkci pro přizpůsobení rozhraní. Nyní můžete propojit funkční bloky a zobrazovat jejich hodnoty na různých místech v aplikaci. Proveďte potřebná nastavení ve vlastnostech příslušného bloku.

Icon 10

Uzamykání objektů snadno a rychle

V určitých situacích je nutné moduly dočasně uzamknout, aby se zabránilo automatickému nebo manuálnímu ovládání. Například v případě poškozeného stínění. Aby mohli vaši zákazníci s potřebnými uživatelskými právy reagovat co nejrychleji, mohou modul pomocí aplikace uzamknout. Uživatel může zanechat v aplikaci poznámku pro ostatní uživatele. Tato funkce je podporována všemi funkčními bloky a nabízí větší zabezpečení v případě nutné údržby nebo vypnutí.

Loxone App funkčné bloky
Icon 10

Ovládání osvětlení: Vstup Přítomnost pro míchání v náladách osvětlení

Ovládání osvětlení nyní umožňuje míchat světelné nálady na základě Přítomnosti. Tato funkce je užitečná zejména ve velkých obytných prostorech a komerčních nemovitostech. Například v obývacím pokoji spojeném s kuchyní s aktivním základním osvětlením v obýváku můžete přimíchat pracovní světlo v kuchyni, jakmile se do ní přesunete.
Tato funkce nabízí také řadu nových možností v komerčním sektoru, například lze při aktivním pohybu krátce zvýšit intenzitu světla při večerním osvětlení.

 

 

Icon 02

Síťová interkomunikace

Interkomunikace umožňuje šifrovanou výměnu dat několika Miniserverů komunikujících přes síťové rozhraní. Lze odesílat a přijímat digitální, analogové a textové hodnoty.

Příklad: Obytná budova se třemi byty má jeden Miniserver na byt a jeden Miniserver pro celou budovu. Elektroměr je připojen k Miniserveru budovy, ale také odesílá data Miniserveru v příslušném bytě. Tímto způsobem má nájemce také přehled o své spotřebě. Při síťové interkomunikaci jsou odesílaná data šifrovaná.

Icon 02

Připojení na PCO bez dalšího hardwaru

banner loxone a jablotron

Leader na poli automatizace (Loxone) a leader na poli zabezpečení objektů (Jablotron) spojili své síly. Díky půlroční implementační práci na obou stranách nyní jednoduše připojíte jak nové, tak stávající instalace Loxone na PCO (konkrétně Tísňovou linku Jablotron). Stačí Vám Loxone Miniserver (100335) nebo Miniserver Go (100336) s aktualizací Loxone Config 12.

Návod na připojení Miniserveru na PCO Jablotron najdete v Loxone fóru.

Icon 02

… a ještě mnohem více

Kromě těchto novinek se můžete těšit na řadu dalších inovací a vylepšení:

Vlastní Systémové zprávy
Reset hesla administrátora v Loxone Config (vyžadována SD karta Miniserveru)
Podpora Inteligentní regulace teploty v síti Gateway/Client
Vylepšení Automatického programování
Vylepšené ovládání stínění v aplikaci se zobrazením cílové polohy
Jasnější stavové zprávy systému v Loxone Config
Zobrazení sériového čísla zařízení v systémových zprávách

Všechny novinky verze 12 najdete v našem Changelogu: ConfigApp.

Stahujte nyní: Loxone Config a App 12

Objevte Loxone Config a App 12 už dnes a můžete těžit z mnoha nových funkcí.

Update: Audio­server 2.5.02.23

Abyste mohli nové funkce využívat u svého Audio přehrávače, budete muset nejprve aktualizovat software vašeho Audioserveru na verzi 2.5.02.23. 

Aktualizace také obsahuje opravy chyb, které zlepšují stabilitu Audioserveru. Všechny technické podrobnosti o verzi softwaru najdete v našem Changelogu. Aktualizaci provedete snadno a pohodlně v aplikaci Loxone nebo ve webovém rozhraní Audioserveru.

 

Chci být informován o novinkách