Aktualizace: Loxone App 7.4, Config 8.3 a Music Server


21 března, 2017 in Technologie

Trio softwarových aktualizací dostane váš chytrý dům do nových dimenzí. Velký update našich hlavních nástrojů dělá smart home technologie ještě intuitivnější, výkonnější a rozšiřuje možnosti domácího audia.

Nové funkce ve Smart Home App 7.4:

Kalendáře pro Uživatelské režimy

Pod nenápadným názvem Kalendář se skrývá opravdu užitečný pomocník. S jeho pomocí můžete velmi snadno plánovat rozmezí uživatelských režimů pro svou domácnost přímo v aplikaci. Například období pro chlazení a topení či zvláštní režim pro dovolenou.

Kalendáře pro Uživatelské režimy v aplikaci Loxone

Představte si, že odjíždíte na dva týdny do zahraničí. To je přesně chvíle, kdy velmi oceníte novou funkci aplikace. Jednoduše náplanujete na příslušné dny režim pro dovolenou. Váš dům se postará o ochranu proti zamrzání, odpojí žrouty elektřiny, aktivuje simulaci přítomnosti a samozřejmě také alarm. A udělat to můžete klidně až na letišti.

Poznámka: Tyto funkce jsou k dispozici pouze pro uživatele s oprávněním administrátora. Pokud si nejste jistí, zda je máte, kontaktujte svého Loxone partnera.

Rychlý přehled: Stav baterií Air zařízení

Všechny produkty z rodiny Loxone Air (řízené bezdrátově) jsme vyvíjeli s maximálním důrazem na minimální spotřebu energie. Avšak i tak každá baterie někdy dojde. Aby se to nestalo v nejméně vhodnou dobu, přináší nová verze aplikace perfektní přehled zbývající kapacity všech baterií vždy po ruce.

Stav baterií v aplikaci
Stav baterií v aplikaci - detail

Přehledný seznam Air zařízení s aktuálním stavem baterie a místností, kde se nachází, vám umožní reagovat snadno a rychle. Navíc dostanete informace o tom, jaké baterie jsou potřeba a jak postupovat při jejich výměně.

Další skvělé novinky v Loxone App:

Expertní režim pro pokoje a kategorie

Vedle názvů zařízení, změny času aktivace pohybových senzorů, atp. můžete nyní v rámci Expertního režimu také přejmenovat místnosti a kategorie přímo v aplikaci.

Rozšíření pro Monitoring oken a dveří

Nově můžete vedle toho, zda jsou okna a dveře otevřená či zavřená, vidět také, zda jsou zamčená nebo nikoli.

Redesign ovládacích posuvníků

Pokud jde o uživatelský zážitek, dbáme na detaily. Pro lepší ovladatelnost a vzhled naši designéři přepracovali posuvníky v aplikaci, které jsou nyní užší. Stmívače jsou nyní také rovnou na celou šířku.

Tip: Nejste ještě šťastným majitelem chytré domácnosti Loxone? Naši aplikaci si přesto můžete vyzkoušet. Stačí se po nainstalování připojit k testovacímu Miniserveru.

A co přináší Config 8.3?

Univerzální vyhledávání: Rychle přímo k cíli

S novým Loxone Configem 8.3 se stiskem klávesy F5 se začnou dít divy. Najdete funkční bloky, periférie, stránky a objekty. Výsledky vyhledávání doplňuje náhled objektů spolu se stručným popisem a odkazem na jeho umístění.

Loxone univerzální vyhledávání

Konec nepořádku: Správce projektů

Umístění souborů je minimálně stejně důležité jako konfigurace samotná. S přibývajícím počtem projektů může být obtížné udržet si v souborech pořádek. O to se nyní za vás postará nový Správce projektů.

S příchodem Loxone Configu 8.3 jsou veškeré vaše projekty přehledně zobrazeny na uvítací obrazovce. Lepší orientaci pomáhá také zobrazení specifických informací o projektech jako jméno či umístění souborů. Nestane se vám tedy, že byste něco ztratili.

Loxone Config Správce projektů
Zálohy Loxone projektů

Zálohy projektů:

Projekt Novák V1, Novák V2, Novák Final, Novák Final edit 2 – říkají vám tyto názvy něco? S novým Configem můžete snadno a přehledně vytvářet zálohy projektů, takže už se nikdy neztratíte v záplavě souborů s roztodivnými názvy.

Další skvělé novinky v programu Loxone Config:

Přesnější stavy baterií

Předpověď životnosti baterií v Loxone Air zařízeních je díky aktualizaci ještě spolehlivější.

Přenos hodnot v Liveview

Pro lepší diagnostiku v režimu Liveview můžete nově využít nástroj pro zobrazení hodnot z libovolných stránek na jiných stránkách. Jednoduše si „přišpendlíte hodnoty“ z požadovaných stránek a při testování konfigurace uvidíte, jak se chovají.

Text ve značkách

Podobně jako analogové a digitální můžete nově přenášet i textové hodnoty pomocí značek.

Ještě lepší Loxone Music Server

Také Loxone Music Server přináší řadu vylepšení pro ještě lepší zážitek z hudby a využití audia v inteligentní domácnosti. Jejich přehled najdete v našem changelogu.

Vyzkoušejte si chytré bydlení naživo

Pořádáme pravidelné bezplatné Prohlídky chytré domácnosti. Ve vzorovém bytě v Českých Budějovicích vás provedeme běžnou denní rutinou a předvedeme výhody bydlení s Autopilotem. Zjistíte, že i váš domov může být pohodlný, snadno ovladatelný, bezpečný a ještě díky tomu ušetříte.

Chci být informován o novinkách