Cesta za splněným snem o rodinném domu


23 prosince, 2021 in Reference

Sympatický manželský pár snil o rodinném domě. Plánování, jak by měl ideální dům vypadat, se stalo na nějakou dobu jejich společnou vášní. Řešení svěřili do rukou profesionálů. A dnes si rodinka se dvěma dětmi užívá společné chvíle v inteligentně automatizovaném domě ve slovenském městě Šamorín.

Jaké technologie byly využité?

Velkým pozitivem při plánování tohoto projektu byli majitelé, kteří byli otevření inovativním řešením a správně připravení na spolupráci s odborníky ve fázi projektové přípravy. Důležitou součástí realizace projektu bylo samotné napojení na inteligentní systém Loxone.

V domě bylo systémem Loxone automatizované interiérové osvětlení, venkovní stínění, vytápění a podlahové vytápění včetně přípravy teplé vody, stropní chlazení včetně přípravy studené vody, rekuperace na základě CO2 a řízení čerpadla TUV (teplé užitkové vody).

V exteriéru bylo navrženo inteligentní ovládání otevírání a zavírání garážových vrat a také přístupový systém. Možnost komplexního ovládání, ať už manuálního (tlačítka Touch Pure) nebo prostřednictvím aplikace Loxone, přináší majitelům značný komfort, jednoduchost a intuitivnost. Všechny jednotlivé technologie jsou propojeny systémem Loxone a získávají tak další funkce.

Fakta

Lokalita:
Šamorín, Slovensko


Rozloha:
cca 300 m2


Realizace:
2016  2018


Loxone Partner:
emission, s. r. o.; www.domyinteligentne.sk


Jak si bydlení pochvaluje majitelka domu?

Inteligentní ovládání spojené s pohybovými senzory a jednoduché ovládání pomocí skleněných dotykových tlačítek nám dokonale vyhovuje a výrazně zvyšuje komfort používání ve srovnání s naším předchozím bydlením. Můžeme snadno regulovat veškeré osvětlení, měnit světelné nálady pouhým dotykem, nemluvě o inteligentním ovládání vytápění, chlazení, žaluzií nebo zabezpečení. Jsme velmi spokojeni, můžeme jen doporučit.

Majitelka domu v Šamoríně

Co na to Loxone Partner?

Centrální inteligentní ovládání, které řídí veškeré osvětlení v domě, zahrnuje například zapínání vánočního stromku nebo jiných sezónních ozdob. To vše je možné díky tomu, že projekt osvětlení byl s klientem projednán s dostatečným předstihem, takže jsme měli prostor a čas projít všechny požadavky a promyslet detaily, které nakonec přispějí k uživatelskému komfortu.

Ing. Zlatko Balaš, Světelný technik

SvetelneStropy.sk (emission, s. r. o.)

Obývák s osvětlením a vánočním stromkem

Dům je řešený synergickým propojením technologií vytápění, chlazení, větrání, zabezpečení a osvětlení. Zajímavé na projektu je, že typ vypínačů, senzorů pohybu a způsob programování byl v souladu s nově vznikajícím standardem Loxone a jedná se o jednu z prvních zakázek, které byly v souladu s Loxone standardem realizovány.

Ing. Matej Janík, PhD., Projekt

DOMYinteligentne.sk (emission, s. r. o.)

Osvětlený obývák

Řešení osvětlení

Majitelé měli od začátku jasnou představu o tom, jaký charakter vybavení bude v interiéru převládat. Zvolili moderní minimalistický styl, jednoduché tvary, čisté linie a čistotu materiálů. Ve stejném minimalistickém duchu se neslo i osvětlení. Specialisté ze společnosti emission, s.r.o., známé inovativními řešeními osvětlení na míru a světelnými stropy, prozkoumali možnosti, které interiér nabízí. Hlavním cílem bylo zajistit co nejvíce světla, a to jak přirozeného přes den, tak kvalitního umělého po setmění. „Byli jsme nároční, ale výsledek v dobrém slova smyslu předčil všechna naše očekávání,“ dodal majitel domu.

Podle majitelů je jejich oblíbeným místem v domě společenská místnost, který spojuje kuchyň, jídelnu a obývací pokoj. Dominuje v ní zejména vysoký strop a galerie, která byla od počátku jejich snem. Prstencový světelný strop dokonale zapadl do celkové koncepce interiéru a stal se designovou dominantou prostoru.

Nahlédnutí do interiéru

Jídelní stůl
Kuchyň
Koupelna
Schodiště a Touch Pure for Nano

(c) Fotografie: www.svetelnestropy.sk

Zaujalo vás to?

Elektrikář ikona

Jste elektrikář?

Chcete svým zákazníkům nabídnout jedinečnou automatizaci budov založenou na Loxone Miniserveru? Kontaktujte nás a využijte silnou spolupráci se společností Loxone, lídrem na trhu v oblasti automatizace budov a domov.

ikona lopata

Máte vlastní projekt?

Loxone Miniserver je dokonalým nástrojem pro jednoduché ovládání a inteligentní automatizaci všech druhů projektů, ať už se jedná o inteligentní dům, komerční nemovitost nebo speciální projekt.

Chci být informován o novinkách