Inteligentní rezidence s jedinečným výhledem na hrad Špilberk a celé Brno

David Nebor
12 června, 2023 in Reference

Vítáme vás na cestě, která zavede do světa architektonické elegance a inovační technologie. Nahlédněte do jedinečného rodinného sídla, které se majestátně vypíná nad Brnem. Díky tomu nabízí nádherný výhled na historický Hrad Špilberk. O řízení rezidence se postaral Loxone.

Dvoukřídlý dům s dvěma patry a orientovaný na jih byl precizně vytvořen pro potřeby pětičlenné rodiny s dynamickým životním stylem. Majitel má vášeň pro umění a technologie, což je zřejmé z každého koutu domu. Jeho profesní život je spojen s technologiemi a není tedy překvapivé, že dům je v tomto ohledu vyspělý.

Technické zázemí

Vytápění domu je zajištěno tepelným čerpadlem vzduch-voda, spolu s akumulační nádrží na teplou vodu.

Jednotka Pichler LG350 zajišťuje efektivní výměnu vzduchu v celém objektu. Jednou z velmi inovativních technických funkcí jsou servo klapky. Tyto prvky jsou vyráběny progresivní technologií 3D tisku přímo ve společnosti Evora Smart. Servo klapky hrají klíčovou roli v systému vzduchotechniky, kde jsou využity k regulaci průtoku vzduchu v jednotlivých obvodech. Díky nim lze přesně nastavit množství a rychlost vzduchu, který je do jednotlivých místností distribuován. To zajišťuje optimální mikroklima a pohodlí pro obyvatele domu.

Pohled zvenku

Jedinečné spojení s Loxone

Dům je také vybaven fotovoltaickou elektrárnou (FVE) o kapacitě 10 kWp. FVE pomocí Loxone automaticky vyhodnocuje potřebu využití elektrické energie a rozhoduje se buď pro dodávku pro aktuální spotřebu, nabíjení baterií nebo efektivně dobíjení elektromobilu. Toto inteligentní řízení, včetně použití optimizérů, vede k návratnosti investice do FVE již v rozmezí 5-7 let. S ohledem na její minimální životnost 30 let se jedná o velmi výhodnou ekonomickou investici.

Snazší a efektivnější provoz

Díky technologii Loxone je všechno pohodlně a hlavně automaticky řešeno. Domácí systém je ovládán softwarem instalovaným na přenosném tabletu, umístěným v dobíjecí stanici v hlavní hale. Tento software sbírá data z čidel pro CO2 v různých místnostech a udržuje optimální hladiny těchto parametrů. Kdykoli senzor CO2 zaznamená zvyšující se hladinu CO2 v místnosti, automaticky zvyšuje cirkulaci vzduchu pomocí řízeného větrání LG350, které je napojeno do řízení Loxone a selektivně řízených rozvodů do místností.

Nástěnný tablet s aplikací Loxone

Termohlavice v rozvaděči podlahového topení jsou propojeny jedním sběrnicovým kabelem pro obousměrnou komunikaci se systémem. Jako jedna z výjimečných vlastností je možná plynulá regulace 0–100 %, což zajišťuje maximálně hladkou regulaci jednotlivých obvodů. Systém také rozpozná, zda je ventil v režimu zvýšeného topení – teplota v daném okruhu musí stoupat. Pokud se tak nestane, systém to vyhodnotí jako pokyn pro kontrolu problému.

Inteligentní stínění pro maximální komfort

Venkovní žaluzie se aktivují podle slunečního svitu, aby se místnosti nepřehřály. Meteostanice Loxone optimalizuje řízení všech systémů v domě na základě aktuálního a předpovídaného počasí.

Pohybové senzory jsou propojeny s integrovaným bezpečnostním systémem, který chrání celý dům. Bezpečnost je zajištěna Intercomem a klávesnicí NFC Code Touch v kombinaci s okenními senzory v domě. Součástí je také ovládání brány a branky.

Tato rezidence představuje harmonickou symbiózu mezi moderní architekturou a přírodním prostředím. Rozvíjející se technologie, jako jsou fotovoltaické panely nebo inteligentní systémy pro řízení domácnosti, dokazují, že bydlení může být nejen krásné, ale také inteligentní a udržitelné.

Intercom a NFC Code Touch

Nahlédněte:

Kuchyň
Obývací pokoj
Jídelna
Pracovna
Koupelna
Sauna
Technické zázemí
FVE
Rozvody
Schodiště

Foto (c): Evora Smart

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách