Ovládání inteligentní domácnosti pomocí Siri a Apple HomeKit


7 dubna, 2022 in Technologie

Hey Siri!

Díky oficiální podpoře systému Apple HomeKit můžete nyní ovládat osvětlení, stínění, větrání, vytápění a další funkce pomocí Siri. Integrovaná aplikace Domácnost v systému iOS, MacOS, nebo iPadOS zjednodušuje a zrychluje přístup k oblíbeným funkcím pomocí Ovládacího centra.

Pokud chcete začít používat novou integraci, potřebujete Miniserver 2. generace a Loxone Config verze 12.2.12.1 nebo vyšší. Pokud máte ve vlastnostech projektu zaškrtnuté políčko „Automatické aktualizace“, funkce se vám sama aktivovala, nyní si stačí aktualizovat aplikaci Loxone. Kromě hlasového ovládání a alternativní vizualizace lze využít bloky Loxone Configu v aplikaci Zkratky.

A co osobní data?

Na zabezpečení soukromí klademe obzvlášť velký důraz. Nová integrace na tom nic nemění. Zařízení Apple komunikuje s Miniserverem v místní síti. Data stále zůstávají uložená v Miniserveru, který je nikam neposílá. Pro vzdálený přístup pomocí nové integrace je potřebný HomePod, iPad nebo Apple TV. Potom se např. iPhone spojí s Apple zařízením, které je doma, pomocí iCloudu. A toto zařízení potom opět komunikuje s Miniserverm v místní síti. Vše je tedy jako obvykle.

Ikona domu

Chcete si užívat produkty Loxone?

Rádi vám jako výrobci zdarma představíme možnosti inteligentní elektroinstalace i možnosti řešení konkrétních potřeb v rámci individuální konzultace. Připravíme i kalkulaci potřebných produktů. V případě zájmu vám také najdeme ideální realizační firmu.

Ikona elektrikáře

Chcete realizovat inteligentní elektroinstalace?

Využijte bohatý sortiment produktů včetně koncových prvků od jednoho výrobce. K dispozici budete mít unikátní software bez licencí, s nímž zvládnete špičkové funkce i bez znalosti programování. Váš úspěch podpoříme špičkovou individuální podporou.

Chci být informován o novinkách