Inbedrijfsname Loxone Music Server

DE LOXONE MUZIEK SERVER

De Loxone Muziek server is het eerste multiroom audiosysteem dat volledig in lijn is met uw Loxone Smart Home en ontwikkeld is om volledig geïntegreerd te worden.

 • Geniet van muziek in elke kamer, uit verschillende bronnen
 • Volledige integratie met het Loxone Smart Home
 • Verschillende functies, waaronder een slimme deurbel, wekker en inbraakalarmsirene
 • Compatibel met Spotify, Google Play Music en TuneIn
 • Draadloos uitbreidbaar via netwerkstreaming (UPnP)
 • Afspelen van vooraf opgenomen audiofragmenten op verzoek
 • Tekst-naar-spraak-boodschappen
 • Opslag voor maximaal 250.000 nummers (1TB) of stream vanaf je telefoon met Apple AirPlay

Om gebruik te kunnen maken van de Music server, heeft u ook een Miniserver nodig in de installatie.
Let op: als u op zoek bent naar bedradingshandleidingen, kijk dan op de pagina audio bekabeling.

 

Quick-start guide

Hier vindt u onze huidige Quickstart Guide, die bij de levering is toegevoegd.

INHOUD

Plaatsing/Installatie van de Music Server
Music Server Setup
Ruimtes/Zones toevoegen
Equalizer
UPNP-apparaten toevoegen
Kenmerken
Muziek op de Muziekserver opslaan
Gebeurtenis geluiden toevoegen
Text-to-speech
Aansluiting
Update
Diagnose
Downloads

 

Plaatsing/Installatie van de Music Server

We raden aan om de muziekserver en versterkers op een serverrack te plaatsen met een goede ventilatie, zodat de warmte die door de apparaten wordt gegenereerd, effectief kan worden verspreid zonder het serverrack op te warmen of iets anders in de buurt op te warmen. De aanbevolen omgevingstemperatuur voor de muziekserver is 30°C voordat ventilatie moet worden overwogen.

De muziekserver is ontworpen om, wegens ventilatieredenen, op een plank in een serverrack geplaatst te worden. We raden aan om 3U’s te voorzien om voldoende ruimte vrij te maken voor de Music Server in het rack, aangezien de server iets meer dan 2U is met de voeten en de plank.

Wat de versterker betreft, vereist deze 2U’s aan rekruimte. Deze wordt geleverd met montagebeugels.

MUSIC SERVER SETUP

Nadat de Loxone muziekserver met het netwerk werd verbonden en ingeschakeld, wordt hij met Loxone Config geïntegreerd in de programmering.
Start daartoe eerst de Loxone Config-software en maak verbinding met uw Miniserver. Laad het actuele programma uit de Miniserver, selecteer de Miniserver in de periferieboom en klik vervolgens op de knop “Extensions zoeken”.

 

extension zoeken

 

Het zoek-dialoogvenster verschijnt. In het tabblad “Netwerk” verschijnen nu alle Loxone-apparaten die geschikt zijn voor netwerkgebruik. Selecteer de muziekserver en klik vervolgens op “Configureren”. Ga nu naar het tabblad “Netwerk” om het gewenste IP-adres in te stellen en klik ten slotte op “Toevoegen”.

 

configuratie music server

 

Het IP-adres van de muziekserver kan ook worden gewijzigd via een browser (Google Chrome, Mozilla Firefox, …).
Typ het actuele IP-adres van uw muziekserver in de adresregel van uw browser om naar de webinterface te gaan.

Het meest cruciale onderdeel hier is de netwerkinstelling, deze moet correct zijn voor een juiste werking. Controleer of deze correct zijn, om ze te veranderen, klik eenvoudig op het pictogram van de kleine sleutel.

Naast IP-instellingen kunt u hier ook een update of een herstart van de muziekserver uitvoeren.  Onder het tabblad “acties” vindt u meerdere opties terug.

acties - hoofdmenu

ActualiserenPrincipieel worden updates automatisch gedownload en geïnstalleerd (controle op updates dagelijks om 02:00). Als de server op dat tijdstip altijd uitgeschakeld is, kan de update hier handmatig worden gestart.
Diensten opnieuw startenStart de services van de muziekserver opnieuw: noodzakelijk bij verbindingsproblemen met de app of de Miniserver.
Server opnieuw startenVoert een herstart van de muziekserver uit.
SupportHiermee wordt een rapport over de huidige systeemstatus naar onze support verstuurd. Dit gebeurt na overleg met onze support en op basis van een geldig ticketnummer.
Rapporten zonder geldig ticket worden niet behandeld.

 

Tijdens de update moet de muziekserver via port 8443 verbindingen met het internet tot stand brengen. Uitgaande communicatie via deze poort mag niet worden beperkt door de firewall.

 

Ruimtes/Zones toevoegen

Wanneer de Music Server wordt toegevoegd aan uw configuratie-uitgangen voor elke zone, worden deze automatisch aangemaakt. Deze kunnen vervolgens naar uw configuratie worden gesleept.

Music Server Popout Window

De enige verplichte instelling die moet worden gemaakt in de eigenschappen van het functieblok is het instellen van een kamernaam, die zal worden gebruikt voor de gebruikersinterface en apps.

>>> Hier vindt u een volledige beschrijving van de Music Server Zone-functieblok. <<<

Als de tijdzone of het IP-adres wordt gewijzigd, wordt de muziekserver opnieuw opgestart en blijft deze gedurende deze duur onbereikbaar.

Equalizer

In de Loxone Smart Home-app vindt u bij de zone-instellingen van uw bekabelde zones de instellingen voor de 10-band equalizer.
Pas daar uw audiozone aan met de frequentiebereiken voor het door u gewenste klankbeeld / ruimtelijk gedrag.
De getoonde frequentiebanden worden in de volgorde van laag over midden naar hoog weergegeven:
– Laag: 31 Hz tot 250 Hz
– Midden: 250 Hz tot 4 kHz
– Hoog:4 kHz tot 16 kHz

 

zone equaliser

UPNP-APPARATEN TOEVOEGEN

Zones kunnen worden beheerd met het menu “Muziekserver configureren”. Selecteer daartoe de muziekserver in de periferieboom (1) en klik vervolgens op de knop (2). In het tabblad “Zones” kunnen nu alle zones worden beheerd en kunnen UPnP-zones worden toegevoegd.

 

 

Alle in het netwerk beschikbare UPnP-apparaten worden nu bepaald en automatisch overgenomen in de apparaatlijst van de muziekserver. Nu kan het nieuwe UPnP-apparaat in de gewenste kamerpagina worden ingevoegd en worden geconfigureerd.

Houd er rekening mee dat sommige zones kunnen uitgeschakeld zijn. Dit komt omdat ze niet worden gebruikt door het huidige Config-programma.

MAXIMAAL AANTAL ZONES

Het maximale aantal zones is 1,5 keer het aantal hardwarezones (aantal uitgangen van de muziekserver).

Zo krijgen we bijvoorbeeld bij de LOXONE MUZIEKSERVER 8 ZONES een maximaal aantal zones van 12. (8 muziekserver-uitgangen + 4 UPnP-zones).

Het is echter ook mogelijk een muziekserveruitgang niet te gebruiken en in de plaats daarvan een UPnP-zone aan te maken. Theoretisch is het dus ook mogelijk om bij de LOXONE MUZIEKSERVER 8 ZONES de 12 mogelijke zones te bezetten met UPnP-apparaten en de uitgangen van de muziekserver niet te gebruiken.

AANBEVOLEN UPNP MODUS

Bij het instellen van een UPNP-zone zijn er enkele extra parameters waarmee u rekening moet houden:

 • De UPNP-modus is standaard 0.
 • Dit is de automatische modus. De muziekserver zoekt automatisch naar de juiste instellingen die door het UPNP-apparaat zijn verzonden.
 • Op bepaalde apparaten kan de muziekserver niet automatisch de juiste instellingen maken.
  Hiervoor hebben we geprefabriceerde UPNP-modi voor bekende apparaten gemaakt:

1000 Vast electronics WiFi-HiFi
1001 Sonos Play:3, ZP100, Play:1 (1)
1002 Raumfeld
1003 Pioneer (generic e.g. N30)
1004 Pioneer (XW-SMA Series)
1005 Marantz generic
1006 Marantz CR-Series
1007 Marantz NR-Series
1008 Roku Players
1009 IcyBox
1010 Revo Axis generic
1011 Revo Axis Stream series
1012 Musical Fidelity M1
1013 Sony X-xx Series
1014 Lenco Playlink Series Devices
1015 Denon CEOL Series
1016 Sonos Playbar
1017 Sonos Play:5
1018 Sonos Play:1 (2)
1019 Denon generic devices
1020 WHD
1021 Raumfeld II (2016 series)

NETWERKCOMMANDO’S

In de Loxone Config-software is reeds een apparaatsjabloon voor de netwerkcommando’s van de muziekserver geïntegreerd. Selecteer voor het invoegen in de periferieboom “Virtuele uitgangen”, waarna rechtsboven de knop “Voorgedefinieerde apparaten” verschijnt. Door op deze knop te klikken worden de voorgedefinieerde apparaten in een lijst opgesomd en kunnen ze worden ingevoegd.

 

vooraf gedef. app

 

Nu verschijnt het volgende bericht:

 

let op virtuele ingangen

 

Selecteer nu de “Loxone muziekserver” bij de virtuele uitgangen en pas het IP-adres aan. Let erop dat de port “:7091” ongewijzigd blijft.

 

eigenschappen adres

 

KENMERKEN

 

Multiroom Audio
Multiroom-audio betekent dat muziek in elke kamer afzonderlijk of in elke kamer op hetzelfde moment kan worden afgespeeld. De muziekserver en multiroomaudio vormen de basis voor vele functies in uw Loxone Smart Home, waaronder de sirene voor het inbraakalarm, de wekker en het deurbelgeluid!

Inbraakalarm Sirene
Met de Loxone Music Server kunt u een alarmsirene-functie implementeren die ervoor zorgt dat elke indringer wordt afgeschrikt. Als een alarm wordt geactiveerd in uw Loxone Smart Home, speelt de muziekserver het alarmgeluid op vol volume af in alle zones.

Rustige wekker
Gedaan met je irritante, schelle wekker. In je Loxone Smart Home wordt je zachtjes gewekt wanneer de jaloezieën geleidelijk worden geopend om het licht binnen te laten. De muziekserver helpt je dan om uit bed te komen door je favoriete muziek te spelen.

Deurbel functie
Ouderwetse bel? Laat de Loxone Music Server het overnemen. Als iemand aanbelt, hoort u het gekozen deurbelgeluid in de kamers die u heeft ingesteld. Als de kinderen slapen, wordt hun kamer gedempt – Simpel!

Tekst naar spraak
Uw Loxone Smart Home kan uw drukke levensstijl bijhouden door u herinneringen te geven, bijvoorbeeld als de deur van de garage na zonsondergang geopend is. De tekst-naar-spraakfunctie van de Loxone Music Server genereert een vooraf gedefinieerde tekst online en speelt deze af in de gekozen zone. De herinneringen via spraakuitgang zijn perfect voor wanneer u snel wilt worden geïnformeerd wanneer er iets mis is.

Ondersteunt de volgende talen: Duits, Engels, Spaans, Fins, Frans, Hongaars, Italiaans, Nederlands, Pools en Russisch.

Extra zones via netwerkstreaming
Voeg zones toe aan uw multiroom-audiosysteem met behulp van UPnP-audioapparaten zoals draadloze luidsprekers. Hiermee kan de muziekserver uw muziek draadloos afspelen via de luidsprekers op uw terras, bijvoorbeeld. De muziekserver is compatibel met alle apparaten die op het UPnP-netwerkprotocol worden uitgevoerd.

Hoe muziek te streamen met UPnP:

 1. UPnP-activeren
2. Zones activeren3. Muziek afspelen
Start Loxone Config en
activeer UPnP.
Zoek naar UPnP-apparaten
en activeer ze als zone.
U kunt muziek van uw
muziekserver overzetten naar UPnP-apparaten.

Merk op dat om technische redenen UPnP/DLNA-netwerkzones niet synchroon met bekabelde zones in een groep kunnen worden afgespeeld.
Dit is te wijten aan looptijdverschillen in het netwerk, tijdsgedrag en ontbrekende synchronisatie-feedback van de UPnP-apparaten en wordt bijgevolg als bedieningsfunctie in de app niet toegelaten.
Voor een perfecte identificatie en bediening van UPnP/DLNA-spelers moet in sommige netwerkrouters de UPnP-functie expliciet worden ingeschakeld.

Draadloos muziek streamen via AirPlay

De muziek van uw voor AirPlay geschikte apparaten (iPhone, iPod Touch, iPad en Mac) kunt u rechtstreeks naar de Loxone muziekserver verzenden.
Met diensten als AirParrot is AirPlay ook mogelijk met Windows-apparaten.

 

1.AirPlay activeren2. Kamer selecteren3. Muziek afspelen
Activeer AirPlay op uw AirPlay-apparaat.Kies een kamer in uw lijst.Op die manier kunt u alles van uw AirPlay-apparaat overzetten naar uw muziekserver.

 

AirPlay kan in de Loxone Config-software bij de eigenschappen van de muziekserver door middel van een selectievakje voor heel het systeem worden geactiveerd en gedeactiveerd. Merk op dat de kwaliteit van de stream zeer sterk afhankelijk is van het gebruikte WLAN-debiet van de mobiele apparaten. Als er audioverlies tijdens Airplay optreedt, is het aan te bevelen de functie via iTunes te vergelijken met een LAN bekabelde pc of MAC.

Energiebesparend energiebeheer

De Loxone Music Server helpt u energie te besparen:

Diepe slaap modusAutomatic Power Handling
Nadat de muziek in alle zones is gestopt, kunt u de muziekserver in de diepe slaapstand zetten. De voordelen? Minder dan 1 watt aan energie gebruikt, plus een snelle reboottijd van minder dan 30 secondenDe Loxone Music Server zorgt ervoor dat de versterker energie efficiënt gebruikt. Als er in geen van de kamers of zones muziek meer wordt afgespeeld, wordt de versterker automatisch uitgeschakeld.

Eenvoudig instellen met Loxone Config

Uw Loxone-partner zal de Loxone Music Server integreren in uw Smart Home en de Music Server met het netwerk verbinden. Onze Auto-config in Loxone Config creëert automatisch de muziekzones. Daarna hoeft u alleen maar de Loxone-app te openen en uw muziek te spelen.

Volledige controle via de Loxone-app
U kunt uw muziekserver besturen met de Loxone touch of met de Loxone app. Uw smartphone kan fungeren als meer dan alleen een afstandsbediening, het geeft u een overzicht van uw audio. Hier bovenop kunt u op elk gewenst moment instellingen wijzigen.

Zuiver luisterplezier
De Loxone-app geeft je een afstandsbediening in je zak – je kunt direct zien wat er in je huis speelt en de instellingen in een oogwenk wijzigen.

MuziekspelerAfspelen, luider, stiller, volgende titel, … of kies in uw Loxone-app wat u momenteel wilt horen.MuziekbibliotheekIn uw persoonlijke muziekbibliotheek vindt u al uw afspeellijsten, albums en titels.WachtrijVoeg titels uit uw muziekverzameling of muziekdiensten toe aan uw wachtrij.

 

Uw multiroom audiosysteem afstemmen
Nadat u de initiële instelling in Loxone Config hebt uitgevoerd, kunt u deze op elk moment aanpassen met behulp van de app.

 

BasisinstellingenDefinieer via de Loxone-app het max. volume, het basisvolume en de audiovertraging per zone.ZonegroepenVoeg meerdere zones samen tot een zonegroep en speel daar dezelfde muziek af.Zonefavorieten

Definieer uw favorieten per zone, bijv. kinderliedjes in de kinderkamer, rockmuziek in de keuken. Dit zijn tevens de bronnen voor de knopbediening volgens de Loxone-standaard.

Massageheugen

Onze Loxone muziekserver is uitgerust met één terrabyte (1024 GB) geheugenruimte. Voldoende plaats voor circa 250.000 songs, die u direct van de muziekserver kunt afspelen.
De volgende audioformaten worden ondersteund:

 • mp3
 • flac
 • wav
 • aiff
 • wma
 • ogg
 • alac
 • aac

 

Om songs naar de muziekserver te kopiëren, voert u gewoon het volgende in het bestandsbeheer in (bijv. Windows Verkenner):
\\“IP-adres van de muziekserver“\audio
dus bijvoorbeeld: \\192.168.1.30\audio

Integratie van Spotify, Google Play Music, TuneIn

Om diensten zoals Spotify, Google Play Music of TuneIn te kunnen gebruiken, moeten de toegangsgegevens van de dienst in de Loxone Smart Home-app worden ingevoerd.

Spotify

Kan alleen worden geïntegreerd met een Spotify Premium Account. Tijdens het aanmaken van de account in de muziekserver (onder Instellingen, Muziekdiensten) wordt u doorgestuurd naar een Spotify-bevestigingspagina, waar u uw muziekserver toegang moet verlenen tot uw account. Merk op dat uw account in het popup-venster wordt weergegeven.
OPGELET! Als u deze stap uitvoert met een browser, kan een popup-blocker de oproep eventueel blokkeren.

Op de Musicserver kunnen max. 6 accounts aangelegd worden, aangepast aan Spotify Family User Accounts. Die accounts zijn in de visualisatie voor alle zichtbaar en u kan onderscheid maken welke account in welke zone gebruikt kan worden, hierbij kan er max 1 account per zone gebruikt worden. Als een account in twee verschillende zones gebruikt wordt, zal er een toepasselijke melding komen vanuit de App.

Google

Bij Google moet een speciaal app-wachtwoord worden aangemaakt. Het gebruikelijke hoofdwachtwoord kan niet worden gebruikt. (Als het hoofdwachtwoord wordt gebruikt, functioneert de login weliswaar aan het begin, maar men wordt bij Google automatisch na enkele dag uitgelogd). Meer info hieromtrent vindt u hier.

Bij gebruik van internetradio kunnen we geen garantie tegen uitval geven.
Dit is vooral te wijten aan de uiteenlopende internetverbindingen en snelheden en aan de externe diensten en radiostations.
Ook beperkingen op het maximale aantal internet-stream-luisteraars door de stations en hun snelheid bij het leveren van de streams hebben invloed op de beschikbaarheid en de geleverde audiokwaliteit.

Aanbeveling voor veilig gebruik op het internet:

Voor het afspelen van internetradio, synchronisatie met Spotify en Google Music of (naar keuze) automatische installatie van updates, heeft de muziekserver een verbinding met het internet nodig. Portforwarding zoals voor externe toegang tot de muziekserver is niet noodzakelijk. Ook wanneer u zich met de app buiten uw WLAN bevindt, kunt u de muziekserver zoals gebruikelijk met de app aansturen.

 

MUZIEK OP DE MUZIEKSERVER OPSLAAN

De muziekserver kan als een netwerkmap aan uw pc worden gekoppeld om comfortabel songs op de muziekserver op te slaan.

WINDOWS

Open daartoe het bureaublad, in recentere Windows-versies ook wel “Deze computer” genoemd. Klik nu met de rechter muisknop in het venster en vervolgens met de linker muisknop op “Netwerkadres toevoegen”.

muziek opslaan - windows

Geef nu het IP-adres van de muziekserver in het volgende formaat in:
\\“IP-adres“\audio
Bijvoorbeeld: \\192.168.1.50\audio

 

netwerkverbinding - windows muziek server

 

Nu kunt u uw muziek via de netwerkmap naar uw muziekserver kopiëren.

 

muziek kopiëren - windows

OSX

Ook op uw MAC kan de muziekserver als netwerkmap worden gebruikt.
Druk daartoe in de “Finder” op “Go” en vervolgens op “Connect to Server…”.

 

mac_connecttoserver

Geef nu het IP-adres van de muziekserver in het volgende formaat in:
smb://“IP-adres“/AUDIO
Bijvoorbeeld: smb://192.168.1.56/AUDIO

 

mac_addaddress

 

GEBEURTENIS GELUIDEN TOEVOEGEN

Om aangepaste gebeurtenisgeluiden toe te voegen, is het proces vergelijkbaar met hierboven maar met enkele verschillen. In plaats van de map “audio” op de muziekserver te koppelen, hoeft u de map “event_sounds” te koppelen. Een voorbeeld hiervan is: \\ 192.168.1.253 \ event_sounds en je zal een lijst krijgen met alle gebeurtenisgeluiden. Benaming is cruciaal omdat de muziekserver het geluid afspeelt op basis van een opzoeking van de naam van het bestand waarnaar het op zoek is.

Om je eigen evenementgeluid toe te voegen (we gebruiken 4-firealarm), moet je je eigen audiobestand aan deze map toevoegen en de naam ervan identiek maken aan wat je wilt dat het vervangt. In dit geval is het nieuwe bestand toegevoegd, de oorspronkelijke ‘4-firealarm’ is hernoemd naar ‘4-firealarm-OLD’ (het is een goede gewoonte om ze te hernoemen in plaats van ze te verwijderen zodat u ze daar nog steeds hebt) en het bestand dat is toegevoegd (firealarm-geluid) is hernoemd naar 4-firealarm.

 

TEXT-TO-SPEECH

Met de functie Text-to-Speech van de Loxone-muziekserver wordt uw voorgedefinieerde tekst online gegenereerd en weergegeven in de overeenkomstige zone. De akoestische spraakuitvoer is perfect geschikt voor alle gebeurtenissen waarbij u snel informatie wenst. De in Loxone Config ingestelde taal wordt automatisch gebruikt.
De volgende talen worden ondersteund:
DE, EN, ES, FI, FR, HU, CZ, IT, NL, PL, RU, TR, PT, ES, SE

 

TaalTaalcode
Duitsde
Engelsen
Spaanses
Finsfi
Fransfr
Italiaansit
Nederlandsnl
Poolspl
Russischru
Tsjechischcz
Portugeespt
Zweedsse

SPRAAKUITVOER IN ANDERE TAAL

Als u voor de spraakuitvoer een andere taal wenst dan de taal die in Loxone Config aangegeven is, kunt u dit realiseren door middel van de virtuele uitgangsconnector.
Het commando ziet er als volgt uit:
http://“IP van de muziekserver“:7091/audio/“Zone- ID“/tts/“Taalcode“|“gewenste taal“/“gewenst volume“
In dit voorbeeld wordt “Good morning” in het Engels weergegeven in zone 3 van de muziekserver met het IP-adres 192.168.1.50 en volume 30:
http://192.168.1.50:7091/audio/3/tts/en|Good morning/30
Merk op dat er tussen de landcode en de tekst geen slash staat, maar een pipe-teken (|), dus een verticale streep.

Groepeerde TTS

Met deze opdracht kunt u een TTS-bericht verzenden naar verschillende zones op verschillende volumes.

Audio / grouped / tts / ZONE1 ~ VOLUME_Z1, ZONE2 ~ VOLUME_Z2, n / My TTS text

BSP .:
audio / grouped / tts / 1 ~ 45,2 ~ 40,3 ~ 55,4 ~ 50,5 ~ 60,6 ~ 30,7 ~ 50,8 ~ 44 / windows open in the bathroom

Gebeurtenis bestand

Speelt zijn eigen mp3 af van het muziekserver Deel “Event_Sounds” en gaat vervolgens terug naar de vorige staat:
/ audio / ZoneID / playeventfile / Event_Sounds / bestandsnaam / Volume

Eventplaylist: speelt een opgeslagen afspeellijst af en keert vervolgens terug naar de vorige staat:
/ audio / ZoneID / playeventplaylist / afspeellijstnaam / volume

Onderbrekende gebeurtenissen: als u een gebeurtenis door een virtuele opdracht wilt onderbreken, kunt u een pauze naar de betreffende zone verzenden:
/ audio / ZoneID / pauze

AANDACHT! Wanneer een gebeurtenis wordt geactiveerd, worden bestaande zonegroepen geannuleerd, zodat ongewenste bijwerkingen niet optreden
(bijvoorbeeld een wekker door het hele huis na een feestje, in plaats van alleen in één kamer).

AANSLUITINGEN

UPDATE

Musicserver updaten met internetverbinding

Voer het musicserver IP in in de browser. De webpagina van het apparaat wordt weergegeven en biedt onder de knop ‘acties’ de mogelijkheid om te updaten. Wanneer je op ‘update’ duwt zal op de achtergrond de download van de firmware starten en zal de server zelf overgaan tot de installatie ervan. De server schakelt waarschijnlijk zelf de muziek uit tijdens het updaten.

Updaten zonder internetverbinding

Bij Downloads kan de laatste firmwareversie gedownload worden, om deze later zonder internetverbinding te kunnen installeren om de musicserver.
Om de update te starten geeft u het IP adres van de musicserver in in de browser, en klikt u op ‘acties’. Hierna duwt u op ‘updaten/actualiseren’.

Update

Met ‘bestand kiezen’ kan u de eerder gedownloade bestanden op uw PC kiezen (4 en 5).

update music server

Tot slot duwt u op updaten/actualiseren.

update music server

Diagnose

Als u merkt dat op de luidsprekers ruist of bromt, bekijk dan de volgende checklist.

 

Downloads:

Korte handleiding Loxone Music Server 4 Zonen
Korte handleiding Loxone Music Server 8 Zonen
Korte handleiding Loxone Music Server 12 Zonen
Korte handleiding Loxone Music Server 16 Zonen
Korte handleiding Loxone Music Server 20 Zonen
Upgrade handleiding voor Loxone Music Server