De ROI turbo voor jouw gebouw

Echte energie-efficiëntie dankzij Miniserver automatisering (Made in Europe)

ROI met Loxone op minder dan 1 maand

Proof of concept:
Restaurant van een franchise wereldmerk
bespaart 14.000 kWh energie per maand met Loxone

Sinds de energiecrisis zijn de energiekosten van grote invloed op het economisch succes en de rentabiliteit in de horeca en de gastronomie.

Dit project illustreert op indrukwekkende wijze het energiebesparingspotentieel van gastronomische ketens. In een restaurant van een wereldwijd franchisemerk werd onder meer een intelligent HVAC-besturingssysteem geïmplementeerd, waardoor het energieverbruik in korte tijd en zonder verlies van comfort met 30% kon worden verminderd, waardoor de ecologische voetafdruk aanzienlijk werd verkleind.

Feiten en cijfers

Land:

Polen


Investering:

4.200 € (eenmalig)


Besparing:

4.900 € (maandelijks)


ROI:

Minder dan 1 maand

De cijfers spreken voor zich en voor het milieu

De bespaarde energie van 14.000 kWh per maand betekent een Return on Investment van minder dan een maand voor Loxone technologie.

Zakelijke klanten profiteren van een unieke win-winsituatie: een kleine investering leidt in korte tijd tot indrukwekkende besparingen.

Wanneer de besparingen van het individuele restaurant worden opgeschaald naar de bijna 40.000 restaurants van de restaurantketen, ontstaat er een indrukwekkend besparingspotentieel van 560 miljoen kWh per maand. Bij een gunstige stroomprijs van €0,35 per kWh komt dit neer op een maandelijkse besparing van meer dan €190 miljoen. Vanuit een duurzaamheidsperspectief betekent dit een besparing van 229.320 ton CO2 – per maand!

In de EU is 40% van het energieverbruik en 36% van de uitstoot van broeikasgassen afkomstig van gebouwen. Bedrijven zoals McDonald’s, Burger King, KFC, Starbucks en vele anderen stellen hoge duurzaamheidsdoelen langs de gehele waardeketen. Loxone kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan het sneller bereiken van deze doelen. Als producent van intelligente gebouwautomatisering zien we het dan ook als onze taak om bedrijven van elke omvang te helpen deze doelen te bereiken.

Meer comfort voor gasten en medewerkers

In dit project zorgt Loxone ook voor de intelligente besturing van binnen- en buitenverlichting en bewaakt de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit. Dankzij de Loxone App heeft de restauranteigenaar zijn werkelijke energie- en gasverbruik te allen tijde in het oog.

Loxone verbindt alle componenten in een slim gebouw. Talrijke open interfaces maken het systeem oneindig flexibel. Dit maakt een wereldwijd uniek, alomvattend energiebeheer mogelijk en opent talrijke mogelijkheden om energie te besparen. Andere aanbieders praten erover, wij hebben een werkende oplossing voor elk project en elke vereiste.