Loxone voor
onderwijsinstellingen

Wilt u uw leerlingen, cursisten en studenten kennis laten maken met het gebruik van woon- en gebouwautomatisering of dit opnemen in uw trainingsprogramma? Wij bieden u de mogelijkheid om het intelligente systeem van Loxone in uw lessen op een praktische manier te gebruiken.

Eenvoudig & intelligent –
perfect voor uw lessen

Het Loxone systeem is eenvoudig te begrijpen en eenvoudig te gebruiken voor zowel docenten als studenten. Met Loxone staat u een stap dichter bij de toekomst, want soft- en hardware maken indruk met hun eenvoudige ontwerp en gebruiksvriendelijkheid.

Learning by doing

Gratis software

Bij Loxone is de gehele software inclusief actuele updates gratis. De Loxone Config is perfect geschikt voor praktijkgerichte lessen en is eenvoudig te gebruiken ondanks de talloze toepassingsmogelijkheden. Met onze overzichtelijke Loxone App kunnen uw leerlingen ook hun eigen configuratie testen en bedienen. Het maakt niet uit of het nu met een tablet, smartphone of PC is.

Online documentatie

We stellen voortdurend gratis online documentatie, video tutorials en productinformatie ter beschikking, zodat leerlingen, studenten en deelnemers zich direct kunnen onderdompelen in de wereld van Loxone. Daarnaast kunnen docenten(*) gratis deelnemen aan onze Loxone basisopleiding, waarbij ze leren hoe ze onze hard- en software gebruiken.

* Contacteer ons voor de voorwaarden

Speciaal aanbod
openbare onderwijsinstellingen

Voor onderwijsinstellingen* die minstens 5 volwaardige laboratoriumwerkplekken met Loxone uitrusten, hebben we een speciaal aanbod met tal van voordelen samengesteld.

Speciale prijs voor de
uitrusting van de laboratoria

Als u vijf of meer laboratoriumwerkplekken met Loxone uitrust en deze opneemt in uw lessen, ontvangt u de producten voor laboratoriumapparatuur tegen slechts 10% van de kostprijs – 90% korting op de catalogusprijs dus.

Persoonlijke
contactpersoon

Uw persoonlijke contactpersoon is beschikbaar om u te helpen en zal u helpen met technische vragen en onzekerheden met betrekking tot de uitrusting van uw laboratoriumruimte. Wij ondersteunen u ook bij het implementeren van een concept voor het juiste gebruik van Loxone in de klas.

Gratis training
voor docenten

De Loxone basisopleiding is volledig gratis voor docenten. Deelname kan zowel aan een openbare opleiding als aan een opleiding in het laboratorium van de onderwijsinstelling zijn. De reiskosten, het eten en het verblijf van de trainers zijn voor rekening van de onderwijsinstelling.

Spannende producten
met korting

Leraren die een Loxone training hebben gevolgd, kunnen onze producten tegen een speciale prijs aanschaffen. Door ons brede assortiment zijn er tal van mogelijkheden om individuele wensen te realiseren.

Een blik achter
de schermen

We geven docenten en studenten de unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van Loxone. Hiervoor nodigen we de onderwijsinstelling uit in ons Loxone Benelux kantoor en demowoning. We bieden een exclusieve rondleiding en een spannend programma aan.

Gratis
marketingondersteuning

Onderwijsinstellingen die hun laboratoria met Loxone uitrusten, krijgen van ons gratis marketingondersteuning. Onder andere reclamemateriaal zoals stickers, roll-ups, folders, fanshirts (voor leraren) en nog veel meer. Verder presenteren we hun onderwijsinstelling op onze website en op social media.

Wil je Loxone extra in de kijker zetten?
Hiervoor hebben wij heras banners beschikbaar die je kan uitlenen! Vraag deze hier aan.


*Ons onderwijsaanbod is exclusief voor openbare scholen en beroepsopleidingen, vak-/hogescholen en universiteiten die officiële examens afnemen en hiervoor een praktijkruimte inrichten.

Onderwijsinstellingen in samenwerking met Loxone

en veel meer

Voorwaarden voor een succesvolle samenwerking

Ons onderwijsaanbod is exclusief voor openbare scholen en beroepsopleidingen, vak-/hogescholen en universiteiten die officiële examens afnemen en hiervoor een praktijkruimte inrichten.

1. Beoogd gebruik

De in punt 2 genoemde onderdelen worden gedurende ten minste 3 jaar gebruikt en dit uitsluitend voor opleidingsdoeleinden in het laboratorium van de onderwijsinstelling. Voor elke wijziging van het beoogde doel is de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Loxone vereist. Een gebruik van de onderdelen in strijd met de overeenkomst geeft Loxone het recht om deze overeenkomst onmiddellijk ontbonden te verklaren en het verschil met de catalogusprijs volledig te factureren.

2. Componenten

Onderwerp van deze overeenkomst zijn de componenten van Loxone die de onderwijsinstelling gebruikt als laboratoriumuitrusting.

3. Marketing maatregelen

De volgende marketing maatregelen zijn gewenst en moeten, afhankelijk van de mogelijkheid, door de onderwijsinstelling uitgevoerd worden:

Door de onderwijsinstelling uit te voeren:

 • Rollup banner vast in de onderwijsinstelling opzetten
 • Een link naar Loxone op de website opnemen
 • De laboratoria openstellen voor een bezichtiging door andere scholen
 • Gratis advertenties van Loxone in de schoolkrant of jobadvertenties op het prikbord

Door Loxone uit te voeren:

 • Blogpost met de presentatie van de onderwijsinstelling op basis van de contactgegevens
 • Online vermelding als gecertificeerde Loxone onderwijsinstelling
 • Publicatie op sociale media voor duizenden fans
 • Het verstrekken van fanshirts voor opgeleide docenten
 • Verstrekking van reclamemateriaal (magazines, kubussen, roll-ups, stickers, enz.)
4. Loxone basisopleiding

De onderwijsinstelling verplicht zich ertoe ervoor te zorgen dat docenten die in het laboratorium lesgeven de Loxone basisopleiding voltooien.

De opleiding van de docenten die in het laboratorium lesgeven wordt gratis uitgevoerd door een van onze top trainers na afloop van de laboratoriumwerkplekken in de onderwijsinstelling ter plaatse. In totaal zijn drie volledige trainingsdagen gratis inbegrepen en worden naar behoefte met Loxone geregeld.

De reiskosten naar de opleidingslocatie en terug worden in rekening gebracht op basis van de werkelijke uitgaven. Het Loxone Benelux kantoor dient als uitgangspunt voor de reiskostenaangifte.

De opleiding van de leerkrachten bestaat in 2 varianten:

Variant 1: ter plaatse in het laboratorium van de onderwijsinstelling

 • Minimum aantal deelnemers aan de opleiding is 5 personen
 • Reiskosten zijn voor rekening van de klant
 • Volpension & hotelkamer met gratis internet voor de trainer dient door de klant te worden verzorgd.
 • De training vindt plaats van dinsdag tot en met donderdag (vanaf een reistijd van 3 uur, aankomst op maandag / vertrek op vrijdag)

Variant 2: Bijwonen van een openbare Loxone opleiding

 • Leraren die in het laboratorium lesgeven en de opleiding in het lokale opleidingscentrum niet konden volgen, hebben recht op de gratis openbare opleidingen van Loxone
 • GEEN aanvullende eisen
5. Aanvaarding van de laboratoriumwerkplek door Loxone
 • De voltooiing van de werkplek moet gemeld worden aan Loxone
 • Een werknemer van Loxone komt ter plaatse om de installatie in gebruik te nemen
 • Als onderdeel van deze ingebruikname is er een korte presentatie gewenst van een geschoolde leerkracht
6. Bewijs dat door de onderwijsinstelling moet worden geleverd

De mate van opname in het onderwijstraject:

 • Aantal uren
 • Leerdoelen

De inrichting van andere laboratoria of een uitbreiding van de bestaande installatie moet binnen de 30 dagen na levering aan Loxone gedocumenteerd worden (met foto’s).

(Elektriciens en andere ondernemingen die scholingsruimtes uitrusten voor een interne opleiding of commerciële functie worden niet opgenomen in dit programma).

Loxone in uw onderwijsinstelling

U bent geïnteresseerd in het integreren van Loxone in uw onderwijsprogramma? Neem contact met ons op voor al uw vragen en zorgen of breng een bezoek aan ons Loxone Benelux kantoor.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dennis Van Soom

Trainer & Partner Coach

BE: +32 3 369 10 68 NL +31 208 208 214