Loxone Academy

Of u nu een beginner bent op het gebied van automatisatie of een doorgewinterde professional, ons uitgebreide opleidingsprogramma heeft voor iedereen de juiste training. Boek nu een opleiding, voorbehouden voor (toekomstige) Loxone Partners :

Opgelet: vanaf april 2021 wijzigt ons opleidingsaanbod naar het aanbod dat u hieronder kan terugvinden. Was u reeds ingeschreven voor een opleiding in maart? Dan blijft alles zoals u het gewend bent. 
Voorlopig worden onze opleidingen vanwege de coronamaatregelen online gegeven. Vanaf fysieke opleidingen terug mogelijk zijn, organiseren wij deze terug op kantoor.

Basisopleiding

Bent u een nieuwe Loxone Partner? Dan raden wij de volgende opleiding aan:

Basisopleiding

Special, Refresh & Master training

Bent u een bestaande Loxone Partner? Dan is het volgende opleidingsaanbod iets voor u:

Special training
Refresh training
Master training

Basisopleiding

Deel 1 – Pre-learning:
In dit deel kunt u in uw eigen tempo werken voordat de training begint. U ontvangt toegang tot Deel 1 voorafgaand aan de startdatum van deze training en u dient dit te voltooien voor de startdatum.

Deel 2 – Opleiding:
Dit deel is een tweedaagse cursus waarin u samen met de trainer aan verschillende taken werkt om uw vaardigheden op het gebied van planning, configuratie, installatie en verkoop te perfectioneren.

 • Vereisten: Loxone Demokoffer
 • 2 Dagen: 09u00 – 17u00
 • Kostprijs: € 300 excl. btw

De Loxone Demokoffer

Uw Loxone automatiseringsset, klaar voor gebruik.

De Loxone Demokoffer bevat een fantastische combinatie van producten die een ideale introductie tot Loxone vormen en blijft dienen als de perfecte testmetgezel.

Als u in aanmerking komt om Loxone Partner te worden, kunt u een Demokoffer aanschaffen vóór de training of tijdens de Basisopleiding.

Special training

De focus van deze tweedaagse training is de onafhankelijke ontwikkeling van individuele logica, afgestemd op het betreffende onderwerp. De belangrijkste focus is de configuratie in de Loxone Config. Rekening houdend met de respectievelijke groepskennis proberen we het betreffende onderwerp zo goed mogelijk te behandelen.

Volgende Special trainings staan te uwer beschikking. Special trainings worden ofwel georganiseerd voor één dag met één thema, of voor twee dagen met twee thema’s.

 • Klimaatcontrole
 • Verlichting automatisatie en controle
 • Werken met interfaces / technologieën
 • Industriële en commerciële toepassingen
 • Beveiliging en toegangscontrole
 • Energiemanagement
 • Media controller / Audioserver
 • Vereisten:
  – U dient de Basisopleiding te hebben voltooid
  – Uitgebreide kennis van de Loxone Planningstool en   AutoConfig
  – Basiskennis van het programmeren
 • 1 Dag of 2 dagen: 09u00 – 17u00
 • Kostprijs:
  1 Dag: € 150 excl. btw
  2 Dagen: € 300 excl. btw

Refresh training

Deze eendaagse training is de perfecte manier voor bestaande Partners om zich nog verder te verdiepen in automatisering en de kennis die u al heeft opgedaan op te frissen. U zult uw vaardigheid in Loxone Config perfectioneren, waardoor u met minimale inspanning maximale functionaliteit voor uw klanten kunt implementeren. U zult ook meer te weten komen over de nieuwste Loxone producten, app functionaliteit en al het andere spannende nieuws dat we te delen hebben.

 

 • Vereisten: U dient de Basisopleiding te hebben voltooid
 • 1 Dag: 09u00 – 17u00
 • Kostprijs: € 150 excl. btw

Master training

De Loxone Master training is gericht op alle automatiseringsprofessionals. Van het netwerken van verschillende Miniservers (bv. woningbouw, appartementencomplexen, renoveerders, etc.) tot individuele voorbeelden, u leert het volledige potentieel van de Loxone Config te gebruiken. Samen werkt u oplossingen uit voor complexe logica die verder gaan dan de standaardfuncties van autoconfiguratie.

Naast uw reeds bestaande kennis, leert u een veelvoud aan mogelijkheden van Loxone Config, ook buiten de autoconfiguratie om. In de 2-daagse workshop ligt de focus tijdens de eerste dag op de genetwerkte Miniservercommunicatie met een voorbeeldproject waarin meerdere Miniservers worden gebruikt. Onder begeleiding van de trainer. De focus tijdens de tweede dag ligt op de individuele programmering – beter begrip van de logische verbindingen en bouwstenen van Loxone Config. In kleine groepen, met vraaggerichte hulp van de trainer en een mogelijke eindoplossing van de taak.

De Loxone Master training vereist uitgebreide kennis op het gebied van individuele logica-programmering en Loxone Config (versie 10.3 of hoger). Mocht in de loop van de training blijken dat uw voorkennis niet voldoende is, dan bieden wij u graag de mogelijkheid van een gratis omboeking naar de Refresh training. Gelieve te begrijpen dat onze trainers in dit geval niet in staat zijn om u ter plaatse op het vereiste kennisniveau te brengen en u daarom moeten vragen om de opleiding te verlaten.

 • Vereisten:
  – U dient de Basisopleiding te hebben voltooid
  – Uitgebreide kennis van de Loxone Planningstool en AutoConfig
  – Uitgebreide kennis van het programmeren
 • 2 Dagen: 09u00 – 17u00
 • Kostprijs: € 300 excl. btw

 

Basisopleiding

 

Special training, Refresh training & Master training

Algemene info en annuleringsvoorwaarden
Inschrijving

Inschrijvingen kunnen telefonisch, schriftelijk of online gebeuren. Telefonische inschrijvingen zijn geldig na ontvangst van de door ons verstuurde bevestiging. Niet-bindende inschrijvingen zijn niet mogelijk.

Na de inschrijving ontvangt u een bevestiging via e-mail. Indien er geen plaats meer vrij is, contacteren we u telefonisch en zetten we u op de wachtlijst. Zodra er een plaats is vrijgekomen, brengen we u op de hoogte.

Inhoud/Facturen

De bindende registratie geeft recht op deelname aan de training. Hierin is inbegrepen: deelname aan de opleidingssessies, middageten en koffiepauzes. Reiskosten en kosten voor overnachtingen zijn niet inbegrepen.

Ongeveer 3 weken voor de start van de opleiding ontvangt u een herinnering. Ongeveer 14 dagen voor aanvang wordt de factuur per e-mail verstuurd. De rekening moet 7 dagen vóór aanvang van de opleiding worden betaald. Bij Loxone Partners met een domiciliëring wordt de factuur 14 dagen voor de opleiding opgemaakt, deze wordt ongeveer 7 dagen voor aanvang van de opleiding geïnd.

Omboeking

U heeft zich ingeschreven voor onze opleidingen maar kan onverwachts toch niet aanwezig zijn?
Neem zo snel mogelijk met ons contact op om een gratis omboeking te regelen. Houd er rekening mee dat de huidige factuur van kracht blijft, en een gratis omboeking enkel kan bij een betaling van deze factuur. Indien u deze omboeking pas meldt binnen de 14 dagen voor aanvang van de opleiding, zal er een kost van 25% aangerekend worden van het opleidingsbedrag. Indien een deelnemer niet aanwezig kan zijn, is het mogelijk om (op aanvraag) een vervanger te sturen. Met een omboeking die op de dag van de opleiding aangevraagd wordt, kan geen rekening gehouden worden.

Annulatie

U heeft zich ingeschreven maar kan toch niet deelnemen?
Tot 14 dagen voor de opleiding is een gratis annulatie mogelijk. Daarna wordt 50% van de inschrijvingskost in rekening gebracht. Bij afwezigheid van de deelnemer zonder een voorgaande opzegging, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Bij annulatie op de dag van de opleiding zelf zal de opleiding voor 100% aangerekend worden.

Min. deelname

Wanneer het minimum aantal deelnemers voor een opleiding (zie cursusinformatie online) niet gehaald wordt, behouden wij het recht om minstens 14 dagen op voorhand de opleiding te annuleren. Vorderingen van deelnemers, bijvoorbeeld aanspraken op schadevergoedingen (inclusief annuleringskosten voor reis- of hotelkosten), zijn uitgesloten.

Ziekte voor/tijdens de opleiding

U bent voor of tijdens de opleiding ziek geworden en kan daarom niet deelnemen?
Gelieve ons zo snel mogelijk op de hoogte te brengen en een geldig doktersattest naar onze klantendienst te sturen. We zullen u een van de volgende dagen contacteren voor een gratis omboeking. Houd er rekening mee dat de reeds aangeboden factuur van kracht blijft en een gratis omboeking enkel geldig is bij betaling van deze factuur en bij voorlegging van het doktersattest.

Hotelreservatie

Heeft u een overnachtingsplaats nodig?
Wij helpen u graag bij de zoektocht naar een geschikt hotel of bed & breakfast in de buurt van ons kantoor. De reservatie blijft voor rekening van de klant.

Nog vragen? Neem gerust contact op met ons!

Heeft u vragen over ons opleidingsaanbod? Wij beantwoorden deze graag.

Nikki De Graaf

Klantenondersteuning

BE: +32 3 369 10 68 NL: +31 208 208 214

Dennis Van Soom

Trainer & Partner Coach

BE: +32 3 369 10 68 NL +31 208 208 214