Loxone Smart Home Academy

Leer in de Smart Home Academy het Loxone Smart Home van A tot Z kennen en word in slecht enkele dagen Loxone Expert! Nieuweling of professional? Ons uitgebreid opleidingsprogramma heeft voor ieders wat wils. Boek een opleiding, voorbehouden voor (toekomstige) Loxone partners : 
Basisopleiding

Bent u een nieuwe Loxone Partner? Dan raden wij de volgende opleidingen aan:

01 Basisopleiding Module 1
02 Basisopleiding Module 2

 

Expert Days

Bent u een bestaande Loxone Partner? Dan is het volgende opleidingsaanbod iets voor u:

03 Opfriscursus techniek
04 Perfectietraining
05 Focusdagen

01
Basisopleiding

Module 1

De Loxone Basisopleiding vormt de basis voor een succesvol zakelijk partnerschap en is een basisvereiste voor het behalen van de Silver Partner status. De opleiding die bestaat uit module 1 & 2 biedt een uitgebreid overzicht van de standaarden en principes in een Real Smart Home.

Tijdens de eendaagse opleiding leert u het Loxone productassortiment kennen en beleeft u zelf het leven in een Loxone Smart Home tijdens een rondleiding in de demowoning. Module 1 dient als basis voor de verdere module 2.

 

 • Vereisten: Geen
 • Doelgroep: Bedrijfsleiders & techniekers
 • Duur: Maandag, 09u00 – 17u00  
 • Lunch & snacks: Inclusief

Dankzij de praktijkgerichte Expertenopleiding heb ik een goed inzicht gekregen in de op elkaar afgestemde producten en de daarbij horende software. Men merkt onmiddellijk dat Loxone veel ervaring heeft op het gebied van Smart Homes. 
Ik verheug mij op mijn eerste project met Loxone!

Sebastian Aigner

Aiger Homeautomation GmbH

02
Basisopleiding

Module 2

Module 2 van de Loxone Basisopleiding perfectioneert uw vaardigheden op het gebied van planning, configuratie, installatie en verkoop. Dankzij de praktijkgerichte Expertenopleiding realiseert u in de toekomst pijlsnel en vakkundig Real Smart Home projecten.

Het opleidingsprogramma werd speciaal op uw behoeften afgestemd. De speciaal ontwikkelde demonstratiewanden bieden u een realistische werkomgeving. Word een Loxone Smart Home professional en wees voorbereid op uw eerste project.

 

 • Vereisten: Module 1
 • Doelgroep: Techniekers
 • Duur: Dinsdag – donderdag, 09u00 – 17u00
 • Lunch & snacks: Inclusief

De Loxone demokoffer

De perfecte aanvulling op de Loxone Basisopleiding. 

De nieuwe Loxone demokoffer biedt met al zijn aanwezige componenten de perfecte omgeving voor test- en opleidingsdoeleinden.

Boek nu de Loxone Expertenopleiding of één van de twee Loxone Performance Days en ontvang een bijkomende 10% opleidingskorting op de Loxone demokoffer.
U krijgt deze eenmalige korting bovenop uw partnerkorting.

03
Expert Days

Opfriscursus Techniek

De eendaagse trainingsdag met de focus op techniek & planning is ideaal om de opgedane kennis in de Loxone basisopleiding op te frissen en uzelf verder te verdiepen in de wereld van Loxone.
Naast de presentatie van nieuwe producten en functies, verdiepen wij uw kennis van de Loxone tools, zoals projectplanning en AutoConfig. Hierdoor kunt u uw werkroutine optimaliseren en Loxone projecten in een nog kortere tijd voltooien.

Vereisten: Module 1 & 2

Doelgroep: Loxone Partners

Duur: 09u00 – 17u00

Lunch & snacks: inclusief

04
Expert Days

Perfectietraining

De Loxone Perfectietraining is gericht op alle automatiseringsprofessionals. Van het netwerken van verschillende Miniservers (bv. woningbouw, appartementencomplexen, renoveerders, etc.) tot individuele voorbeelden, u leert het volledige potentieel van de Loxone Config te gebruiken. Samen werkt u oplossingen uit voor complexe logica die verder gaan dan de standaardfuncties van autoconfiguratie.

Naast uw reeds bestaande kennis, leert u een veelvoud aan mogelijkheden van Loxone Config, ook buiten de autoconfiguratie om. In de 2-daagse workshop ligt de focus tijdens de eerste dag op de genetwerkte Miniservercommunicatie met een voorbeeldproject waarin meerdere Miniservers worden gebruikt. Onder begeleiding van de trainer. De focus tijdens de tweede dag ligt op de individuele programmering – beter begrip van de logische verbindingen en bouwstenen van Loxone Config. In kleine groepen, met vraaggerichte hulp van de trainer en een mogelijke eindoplossing van de taak.

De Loxone Special Training vereist uitgebreide kennis op het gebied van individuele logica-programmering en Loxone Config (versie 10.3 of hoger). Mocht in de loop van de training blijken dat uw voorkennis niet voldoende is, dan bieden wij u graag de mogelijkheid van een gratis omboeking naar de opfriscursus. Gelieve te begrijpen dat onze trainers in dit geval niet in staat zijn om u ter plaatse op het vereiste kennisniveau te brengen en u daarom moeten vragen om de opleiding te verlaten.

Vereisten:

 • Module 1 & 2
 • Uitgebreide kennis van de Loxone Planningstool en AutoConfig
 • Basiskennis van het programmeren

Doelgroep: 

 • Loxone Partners
 • Onderwijspersoneel van onderwijsinstellingen (met een actieve samenwerkingsovereenkomst)

Duur: 

 • 2 dagen
 • 09u00 – 17u00

Lunch & snacks: 

 • Inclusief

05
Expert Days

Focusdagen

De focus van de workshop is de onafhankelijke ontwikkeling van individuele logica, afgestemd op het betreffende onderwerp. De belangrijkste focus is de configuratie in de Loxone Config. Rekening houdend met de respectievelijke groepskennis proberen we het betreffende onderwerp zo goed mogelijk te behandelen.

Volgende Focusdagen staan te uwer beschikking:

 • Klimaatcontrole
 • Verlichting automatisatie en controle
 • Werken met interfaces / technologieën
 • Industriële en commerciële toepassingen
 • Beveiliging en toegangscontrole
 • Energiemanagement
 • Media controller / Music Server

Vereisten:

 • Module 1 & 2
 • Uitgebreide kennis van de Loxone Planningstool en AutoConfig
 • Basiskennis van het programmeren

Doelgroep: 

 • Loxone Partners
 • Onderwijspersoneel van onderwijsinstellingen (met een actieve samenwerkingsovereenkomst)

Duur: 

 • 1 dag
 • 09u00 – 17u00

Lunch & snacks: 

 • Inclusief

 

Basisopleiding

 

Expert Days

Algemene info en annuleringsvoorwaarden
Inschrijving

Inschrijvingen kunnen telefonisch, schriftelijk of online gebeuren. Telefonische inschrijvingen zijn geldig na ontvangst van de door ons verstuurde bevestiging. Niet-bindende inschrijvingen zijn niet mogelijk.

Na de inschrijving ontvangt u een bevestiging via e-mail. Indien er geen plaats meer vrij is, contacteren we u telefonisch en zetten we u op de wachtlijst. Zodra er een plaats is vrijgekomen, brengen we u op de hoogte.

Inhoud/Facturen

De bindende registratie geeft recht op deelname aan de training. Hierin is inbegrepen: deelname aan de opleidingssessies, middageten en koffiepauzes. Reiskosten en kosten voor overnachtingen zijn niet inbegrepen.

Ongeveer 3 weken voor de start van de opleiding ontvangt u een herinnering. Ongeveer 14 dagen voor aanvang wordt de factuur per e-mail verstuurd. De rekening moet 7 dagen vóór aanvang van de opleiding worden betaald. Bij Loxone Partners met een domiciliëring wordt de factuur 14 dagen voor de opleiding opgemaakt, deze wordt ongeveer 7 dagen voor aanvang van de opleiding geïnd.

Omboeking

U heeft zich ingeschreven voor onze opleidingen maar kan onverwachts toch niet aanwezig zijn?
Neem zo snel mogelijk met ons contact op om een gratis omboeking te regelen. Houd er rekening mee dat de huidige factuur van kracht blijft, en een gratis omboeking enkel kan bij een betaling van deze factuur. Indien u deze omboeking pas meldt binnen de 14 dagen voor aanvang van de opleiding, zal er een kost van 25% aangerekend worden van het opleidingsbedrag. Indien een deelnemer niet aanwezig kan zijn, is het mogelijk om (op aanvraag) een vervanger te sturen. Met een omboeking die op de dag van de opleiding aangevraagd wordt, kan geen rekening gehouden worden.

Annulatie

U heeft zich ingeschreven maar kan toch niet deelnemen?
Tot 14 dagen voor de opleiding is een gratis annulatie mogelijk. Daarna wordt 50% van de inschrijvingskost in rekening gebracht. Bij afwezigheid van de deelnemer zonder een voorgaande opzegging, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Bij annulatie op de dag van de opleiding zelf zal de opleiding voor 100% aangerekend worden.

Min. deelname

Wanneer het minimum aantal deelnemers voor een opleiding (zie cursusinformatie online) niet gehaald wordt, behouden wij het recht om minstens 14 dagen op voorhand de opleiding te annuleren. Vorderingen van deelnemers, bijvoorbeeld aanspraken op schadevergoedingen (inclusief annuleringskosten voor reis- of hotelkosten), zijn uitgesloten.

Ziekte voor/tijdens de opleiding

U bent voor of tijdens de opleiding ziek geworden en kan daarom niet deelnemen?
Gelieve ons zo snel mogelijk op de hoogte te brengen en een geldig doktersattest naar onze klantendienst te sturen. We zullen u een van de volgende dagen contacteren voor een gratis omboeking. Houd er rekening mee dat de reeds aangeboden factuur van kracht blijft en een gratis omboeking enkel geldig is bij betaling van deze factuur en bij voorlegging van het doktersattest.

Hotelreservatie

Heeft u een overnachtingsplaats nodig?
Wij helpen u graag bij de zoektocht naar een geschikt hotel of bed & breakfast in de buurt van ons kantoor. De reservatie blijft voor rekening van de klant.

Nog vragen? Neem gerust contact op met ons!

Heeft u vragen over ons opleidingsaanbod? Wij beantwoorden deze graag.

Nikki De Graaf

Klantenondersteuning

BE: +32 3 369 10 68 NL: +31 208 208 214

Dennis Van Soom

Trainer & Partner Coach

BE: +32 3 369 10 68 NL +31 208 208 214