Loxone
Standaard & aanbevelingen

Wij bevelen duidelijke normen aan zodat Smart Homes, woningbouw, hotels en dergelijke optimaal kunnen worden aangepast aan de behoeften van de bewoners. Deze kunnen u tot 50.000 potentiële actie- en denkprocessen per jaar besparen. Vooral de gebieden aanwezigheid, bediening en temperatuur zijn essentieel voor een intelligent, veilig, energie-efficiënt en vooral comfortabel gebouw. Op basis van de ervaring van vele duizenden Loxone installaties hebben we eenvoudige richtlijnen en duidelijke aanbevelingen opgesteld.

De must-haves
in elke ruimte

De volgende functies zijn essentieel voor een intelligente sturing van uw gebouw.

Herkenning
aanwezigheid

De aanwezigheid van mensen heeft een grote invloed op het gedrag van de ruimte, bijvoorbeeld op het gebied van verlichting, beveiliging en verwarming. Daarom raden wij aan om in elke kamer ten minste één aanwezigheidsmelder te plaatsen.

Eenvoudige
bediening

In het Smart Home werkt alles automatisch. Als u toch wilt ingrijpen, raden wij een drukknop aan in elke ruimte. Hierdoor kunt u de verlichting, de zonwering en de muziek op elk gewenst moment handmatig regelen.

Temperatuur & klimaatregeling

De juiste kamertemperatuur draagt aanzienlijk bij aan het comfort in uw woning of gebouw. Een Touch met een geïntegreerde temperatuursensor of een Ruimteklimaat Sensor is daarom een must.

Intelligente
ventilatie

Frisse lucht is een essentiële factor voor uw eigen welzijn en gezondheid. Een intelligent ventilatiesysteem helpt u om de optimale vraag naar frisse lucht te dekken.

Openingstoestand
ramen & deuren

De openingstoestand van ramen en deuren is bepalend voor veel functies in het gebouw, zoals voor verwarming, beveiliging, enz. Met een Raam- en deurcontact Air kunt u dit perfect in de gaten houden.

Loxone
Apps

Vooral op het gebied van veiligheid is de Loxone App een absolute must-have. Via een pushbericht wordt u onmiddellijk op de hoogte gebracht in geval van een alarm en kan u sneller ingrijpen indien nodig.

De Loxone
drukknopstandaard

Minder knoppen, meer duidelijkheid – dat was het motto dat we gebruikten bij het ontwerp van onze Loxone drukknopstandaard. Het is onze duidelijke aanbeveling voor de bediening en positionering van uw drukknoppen en is voor iedereen begrijpelijk.

Eenvoudige klik

Door het aanraken van de grote centrale knop wordt de verlichting ingeschakeld of verandert de lichtstemming. Door te klikken op de knop in de linkerbovenhoek gaat de zonwering omhoog, terwijl de knop in de linkerbenedenhoek ervoor zorgt dat deze naar beneden gaat. De muziek wordt aan de rechterkant bediend. Eén klik op de knop bovenaan en het wordt luider, één klik onderaan en het wordt stiller.

Dubbele klik

Bij het verlaten van de ruimte is een dubbelklik in het midden van de drukknop voldoende om het licht en alle apparaten in de kamer uit te schakelen. Door te dubbelklikken op de knop in de rechterbovenhoek verandert u de muziekbron. Om de muziek weer uit te schakelen, tikt u twee keer op de knop rechtsonder.

Drievoudige klik

Een bijzondere highlight is de “huis verlaten” functie, waarbij met een driedubbele klik het hele gebouw in slaapstand wordt gezet. De lichten gaan uit, stand-by apparaten worden losgekoppeld van het stroomnet, het alarmsysteem is gewapend, enz. Altijd op maat, precies zoals u het wilt.

Het Loxone Smart Home
Compendium

Wat is een Loxone Smart Home? En welke functies moet het bevatten om deze naam te dragen?

Het antwoord op deze en andere vragen vindt u in ons gratis compendium. Lees meer over de voordelen en functies die een Smart Home moet hebben en wat een Loxone Smart Home uiteindelijk inhoudt.

We kunnen u één ding op voorhand zeggen: het is meer dan het controleren van de verlichting met een app. Het is de som van alle functies, die u ongeveer 50.000 acties per jaar bespaart om tijd te besteden aan de belangrijke dingen in het leven.

– Special Tip –

De Loxone
Experience Tour


Ga op ontdekkingsreis en beleef het Loxone Smart Home met uw eigen zintuigen. Boek nu snel een gratis Experience Tour in de demowoning van Loxone Benelux.