Wat is de Loxone Digital Experience Tour?

Klanten kijken naar een door Loxone geproduceerde video, terwijl verschillende Loxone functies direct in jouw showroom worden gestart op gedefinieerde momenten in de video. Verlichting of zonwering gaan bijvoorbeeld automatisch aan en uit wanneer hun functies in de video worden uitgelegd. Op deze manier ervaren geïnteresseerden in technologie Loxone nog intensiever en uit de eerste hand.

De ervaring wordt gerealiseerd door de gratis Loxone Digital Experience Tour App en een Fire TV Stick, waarop de App is geïnstalleerd. Via de Loxone Config kan je met een paar klikken de app aan de Loxone installatie koppelen.

Groot effect in weinig ruimte

De Digital Experience Tour is het nieuwe en kostenefficiënte alternatief voor of de aanvulling op de showroom voor onze partners. Hier kan je vele functies en producten van Loxone op een ongecompliceerde en goedkope manier presenteren. Alles wat een Loxone Partner nodig heeft is een presentatieruimte, de gratis Loxone Digital Experience Tour App en een selectie van aanbevolen producten om de klantervaring nog intenser te maken.

Aanbevolen producten

De Digital Experience Tour werkt op elke tv via de gratis Digital Experience Tour App en kan ook alleen voor videopresentatie worden gebruikt. Voor een maximaal effect raden wij echter de volgende opstelling van producten aan:

Loxone Miniserver

Loxone Audioserver + Speaker

Verschillende geluidselementen in de video, bijvoorbeeld bel of alarm, worden via de Audioserver afgespeeld. Het hoofdgeluid van de video kan via de TV worden weergegeven. Om de volledige functionaliteit van de Digital Experience Tour te gebruiken, moet je de nieuwste Public Bèta 13.2.12.14 van de Miniserver en Audioserver 2.7.12.14 installeren.

  

Verlichting met 3 lichtkringen

In de video worden verschillende lichtstemmingen voor verschillende behoeften gepresenteerd. Hiervoor raden wij verschillende lichtkringen aan, bijvoorbeeld 3 LED Spots RGBW, 2 LED Pendulum Slim, 1x RGBW LED Strip.

Sturing van de zonwering

Bv. Shading Actuator Air of Nano 2 Relay Tree

Fire TV apparaat

Wij raden een Amazon Fire TV Stick 4k Max of Amazon Fire TV Stick aan. Ondersteunde apparaten: Fire TV Cube (2e generatie), Fire TV 4-serie, Fire TV Stick Lite, Fire TV Stick (3e generatie), Fire TV Stick 4K Max

Instelling in Loxone Config

De Digital Experience Tour gebruikt de volgende functiebouwstenen die verbonden zijn met de API Connector:

  • Verlichting
  • Zonwering
  • Audio

Om de volledige functionaliteit van de Digital Experience Tour te gebruiken, moet je de nieuwste Public Bèta 13.2.12.14 van de Miniserver en Audioserver 2.7.12.14 installeren.

Virtuele tekstingang

We geven het signaal zelf door met een virtuele tekstingang die we aanmaken in de Config en vervolgens verbinden met de API Connector van de bouwstenen. We noemen de virtuele tekstingang naar de ruimte die we gebruiken, bijvoorbeeld “Showroom”.

Tip: zorg ervoor dat jouw virtuele tekstingang een absoluut unieke naam heeft en dat geen enkele andere functiebouwsteen of favoriete ruimte die je gebruikt dezelfde naam heeft.

Sleep nu de virtuele tekstingang naar een andere functiebouwsteen waarvoor je producten hebt geïnstalleerd. Klaar! De virtuele tekstingang ontvangt de bijbehorende opdracht volledig automatisch van de Loxone Digital Experience Tour App en geeft deze door aan de bijbehorende bouwstenen in de Config.

Opmerking: de virtuele tekstingang verschijnt als een “ingang” die wordt gebruikt aan de uitgangszijde van de functiebouwsteen.

Gebruiker aanmaken

Maak nu een nieuwe gebruiker aan met ten minste de volgende rechten:

  • Website/App
  • Recht voor interne & externe toegang tot de virtuele tekstingang

Lichtstemmingen voor de Digital Experience Tour

Voor de Digital Experience Tour moeten verschillende lichtstemmingen met verschillende ID’s worden aangemaakt in de Loxone Config. De ID is nodig om ervoor te zorgen dat de juiste lichtstemming wordt gestart. We raden aan de lichtstemmingen fijn af te stellen in de gratis Loxone App. Hier vind je een overzicht van de lichtstemmingen.

Opmerking: Om de ID’s vanaf 70 aan te maken is het noodzakelijk om vooraf in totaal 8 stemmingen in Loxone Config aan te maken om de ID’s 1 – 8 te kunnen gebruiken.

Welkom-verlichting

Een aangename basisverlichting, ID: 70

Accentverlichting (kleurwissel)

Alleen verlichting door de lichtgroep met focusverlichting met een zachte kleurverandering, ID: 72

Nachtverlichting (donkerblauw licht)

ID: 74

Indirecte + accentverlichting (warme verlichting)

ID: 76

Basisverlichting (kleurwissel)

Alleen verlichting door de lichtgroep van de hoofdverlichting met een zachte kleurverandering, ID: 71

Indirecte verlichting (kleurverandering)

Alleen verlichting door de lichtgroep met effectverlichting met een zachte kleurverandering, ID: 73

Indirecte verlichting (warme verlichting)

ID: 75

Indirecte + accent + sfeerverlichting (warme verlichting)

ID: 77

Audio setup

Er zijn twee opties voor de audioweergave van de Digital Experience Tour:

  • Het volledige geluid afspelen inclusief de effectgeluiden (bel, alarm…) via de tv
  • Aanbevolen: Het afspelen van het geluid van de video via de tv en de effectgeluiden via de Loxone Audioserver. Hiervoor verbind je gewoon de virtuele tekstingang met de Audioplayer in Loxone Config.

Installatie & App configuratie

Zoek gewoon naar “Loxone Digital Experience Tour” in de Appstore en installeer de app. Wanneer je de app voor de eerste keer opent, start een stapsgewijze installatiegids. Je kan alle configuratiedetails aanpassen in de instellingen van de Digital Experience Tour App na het voltooien van de installatiegids.

Ondersteunde Fire TV apparaten

Tips & tricks

Gebruik de functietest

In de functietest zie je alle commando’s die naar de Miniserver worden gestuurd met de tijdstempels. Als je nu op één van de commando’s klikt, wordt het onmiddellijk verzonden en zou je de reactie in de ruimte moeten zien. Als er geen reactie is, is jouw app niet goed verbonden met de Miniserver.

 

Naar de opdrachtenlijst

De juiste schermbeveiligingstijden instellen
Er zijn twee soorten schermbeveiliging op jouw Fire TV: de schermbeveiliging of uitschakeltijd van het apparaat zelf en de schermbeveiliging van de Digital Experience Tour App. Je kan de starttijd hiervan instellen in de instellingen (standaard: 120 seconden, zodat de schermbeveiliging na 120 seconden start).

Stel de screensaver van het Fire TV-apparaat in de hoofdinstellingen van het apparaat later in dan de screensaver van de Digital Experience Tour App om de referentiebeelden van Loxone te zien in plaats van de Fire TV-gerelateerde beelden.

FAQs

Waarom krijg ik een 401 of 403 foutmelding?
Als je een 401 of 403 foutmelding krijgt bij het gebruik van de app, kan dit betekenen dat de in de configuratie aangemaakte gebruiker onvoldoende rechten heeft om deze commando’s te gebruiken. Probeer het opnieuw met extra rechten.
Waarom krijg ik een 404-foutmelding?
Als je een 404-fout krijgt, kan dat betekenen dat het IP-adres dat je in de instellingen hebt ingevoerd, onjuist is.
Waarom krijg ik een IOException?
Een IOException betekent dat de verbinding niet goed werkt. Het probleem zou kunnen zijn:
Jouw FireTV-apparaat heeft geen internetverbinding
Jouw FireTV-apparaat en jouw Miniserver bevinden zich niet in hetzelfde netwerk
Jouw poort is misschien niet goed ingesteld
De Miniserver toont geen reactie, ik krijg geen foutmelding
In dit geval is het zeer waarschijnlijk dat er iets mis is met de toegangsgegevens van de gebruiker of met de gebruiker zelf. Controleer of je de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord hebt ingevoerd en of de gebruiker voldoende rechten heeft.
Ik heb alles geprobeerd en het werkt nog steeds niet. Wat moet ik doen?
Herstart je FireTV apparaat, mogelijks werkt het dan. Of stuur het logbestand via het menu met jouw e-mailadres.