Loxone
in de woningbouw

Slim wonen met gebouwtechnologie van Loxone

Geautomatiseerde woningbouwprojecten bieden jou als huurder ongeëvenaard comfort en helpen tegelijkertijd om de bijkomende kosten te verlagen. Investeerders en woningbouwers profiteren van waardestijgingen door slimme gebouwentechnologie en tegelijkertijd een lagere complexiteit bij de elektrische installatie in het pand. Tijdens de operationele fase ontstaan er hoge besparingspotentieel door middel van slim energiemanagement en beschermingsfuncties van het gebouw. Zo gaat de zonwering bij slecht weer of vorst automatisch in beschermende stand en de intelligente ventilatie beschermt tegen schimmelvorming. Bewoners worden ook beschermd door de verbonden woningen. Als er brand uitbreekt in een wooneenheid, worden ook alle andere wooneenheden geïnformeerd.

Voordelen van slim bouwen

Voordelen voor verhuurders

Vereenvoudigd management

Waardevermeerdering

Visualisatie van het hele gebouw

Onderhoud op afstand

Kennisgeving in geval van technische storingen

Schadensbegrenzung bei technischen Alarmen durch umgehende Aktion und Benachrichtigung

De meterstanden per e-mail versturen

Bepaling van de jaarlijkse arbeidstijd (JA)

Voordelen voor huurders

Flexibele en slimme toegangsoplossingen met Intercom

Meer wooncomfort

Eenvoudige bediening

Externer, einfacher Zugriff via Loxone App

Vermindering van bijkomende kosten

Overzicht van het energie- en waterverbruik

Erhöhte Sicherheit dank automatisiertem Alarmsystem

Hogere levensstandaard

Verminderde CO2-voetafdruk

Voordelen voor Loxone Partners

Individuele aanpassing van de configuratie

Eenvoudige en snelle installatie en inbedrijfstelling

Opties voor onderhoud op afstand

Voll skalierbar

Individueel uitbreidbaar dankzij Loxone Air technologie

100% functiegarantie

Wat investeerders zeggen

Ook als verhuurder en eigenaar van het gebouw was het uiterst interessant om te kiezen voor intelligente gebouwtechnologie. Enerzijds ervaart het gebouw dankzij de Loxone-technologie een duidelijke waardestijging en anderzijds heb ik alle optredende storingsmeldingen direct in beeld en kan ik erop reageren. Als bijvoorbeeld de verwarming uitvalt, word ik onmiddellijk op de hoogte gebracht via push-notificatie. «

Ein Bild, welches Eugen Huber zeigt. Den CEO von Elektro Huber.
Eugen Huber

CEO & Verhuurder, Elektro Huber

Ein Bild, welches ein Paar zeigt. Die beiden lassen sich von einem Mann bezüglich intelligenter Gebäudeautomatisierung beraten.

Gebouwtechnologie met functiegarantie

Met de Miniserver biedt Loxone jou het gereedschap voor eenvoudige besturing en intelligente automatisering van projecten in de woningbouw. Het productassortiment garandeert duurzame en onderhoudsvrije samenwerking in de commerciële bouw. Met de ontwikkeling van onze eigen technologieën, Loxone Tree en Loxone Air, hebben we als doel gesteld om de installatiekosten van de elektrische installatie in woningen en bedrijfsobjecten tot een minimum te beperken. Met Loxone kies je voor een kostenefficiënte en gemakkelijk te bedienen 360° oplossing: verlichting, zonwering, verwarming, toegang, beveiliging en nog veel meer kunnen perfect op elkaar afgestemd worden geautomatiseerd in jouw projecten.

Ein Bild, welches die verschiedenen Lichtstimmungen in einer Wohnung symbolisiert.

De technologie achter Loxone

Ein Icon, welches die Loxone Tree Technik symbolisiert.

Loxone Tree - Perfect voor nieuwe gebouwen

Met de Tree-technologie kan je volledig vrij bekabelen en alle Tree-producten zoals lampen, bedieningselementen, sensoren en meer verbinden. In vergelijking met een klassieke installatie in een nieuwbouw kan je hiermee tot 80% van de bekabelingskosten besparen.

Ein Bild, welches die Tree Verkabelung in einer Wohnung symbolisiert.
Ein Icon, welches die Loxone Air Technologie symbolisiert.

Loxone Air - Perfect voor uitbreidingen en renovatieprojecten

Als je klant na de verhuizing de automatisering nog wil uitbreiden, dan is dit eenvoudig mogelijk met behulp van de draadloze technologie, Loxone Air. Laat je klant genieten van een systeem met “draadloze garantie” dat zich aanpast aan de bewoner. Het achteraf in gebruik nemen van een schakelaar, watersensor, slimme stopcontacten, enzovoort, is eenvoudig te realiseren en verhoogt de waarde van je investering. Ontdek het brede scala aan producten voor jouw project.

Ein Bild, welches die Air Funktechnologie in einer Wohnung symbolisiert.

Producten voor jouw slimme woning

De Miniserver – volledige schaalbaarheid, oneindige mogelijkheden

De Miniserver is het hart van elke Loxone installatie. Speciaal ontworpen voor professionele elektriciens, werkt de Miniserver als centrale besturingseenheid. Om alle aspecten van gebouwautomatisering te dekken, kan het systeem worden uitgebreid met talrijke interfaces – geheel naar jouw wensen en budget. Van studentenwoningen tot luxe penthouses.

Toegangsoplossingen in de woningbouw –
zo flexibel als jouw eisen

Loxone biedt jou een reeks slimme toegangsoplossingen voor jouw appartementsgebouw – perfect voor al jouw vereisten. Gebruik onze Touch Pure Flex alleen, in combinatie met onze Intercom of NFC Code Touch en creëer jouw eigen gepersonaliseerde toegangsoplossing.

Heb je slechts één intercom per woongebouw nodig? Geen probleem, dankzij de nieuwe Intercom Trust functie kan jouw Loxone Intercom ook door meerdere Miniservers worden gebruikt.

Ein Bild, welches die verschiedenen Zutrittslösungen im Wohnbau symbolisiert.

Veelzijdige toepassing in de woningbouw

Smart Ambient Assisted Living – Begeleid wonen

Met Ambient Assisted Living biedt Loxone de flexibiliteit om zich aan te passen aan de leeftijd van de bewoners en hun behoeften. Nachtoriëntatieverlichting bij het opstaan, automatische uitschakeling van het fornuis, alarmfuncties en nog veel meer zijn mogelijk. Niet alleen de bewoners krijgen meer wooncomfort, maar ook het werk van het personeel in bijvoorbeeld een verzorgingstehuis wordt vergemakkelijkt door aanwezigheidsdetectie of noodknoppen.

Ein Bild, welches das CuraeVitel zeigt und somit ein gutes Beispiel für AAL darstellt.

Slimme prefabwoningen

De Loxone Smart Home technologie wordt ook op grote schaal toegepast in prefabwoningen. In Oostenrijk wordt het al in elke vierde nieuw gebouwde vrijstaande en halfvrijstaande woning geïnstalleerd. Talrijke fabrikanten van prefabwoningen hebben al op deze toenemende vraag gereageerd en bieden de Loxone technologie in hun projecten aan.

Ein Bild, welches ein Fertighaus zeigt.

Referentieprojecten

Jouw gratis projectadvies

Ons team staat graag voor je klaar en laat je graag meer mogelijkheden zien met Loxone. Laat ons jouw contactgegevens achter en we nemen graag contact met je op voor een gratis projectadvies.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Gratis en vrijblijvend

  Onze gesprekken zijn gratis en er zijn geen verplichtingen om na het gesprek actie te ondernemen.

  Advies rechtstreeks
  van de fabrikant

  Praat met een van onze Loxone experts en krijg direct advies van de fabrikant.

  Doe het ontspannen vanuit huis

  Onze adviesgesprekken worden telefonisch gevoerd, zodat je er niet veel tijd aan hoeft te besteden.

  Daniël Van Dessel

  CEO Loxone Benelux

  BE +32 3 369 10 68 NL +31 208 208 214