Domotica vs. Smart Home

Iedereen kent domotica. Spijtig genoeg niet op de juiste manier. Klassieke domotica merken beperken zich maar al te vaak tot traditionele oplossingen. Het volledige potentieel van home automation wordt nooit benut. Loxone is anders. Wij geloven in een 360° oplossing waarbij uw woning meedenkt en anticipeert. Jaarlijks worden duizenden taken en denkprocessen geautomatiseerd. Het resultaat? Meer comfort t.o.v. doorsnee domotica systemen.

360° Loxone – de allround oplossing

Domotica staat vaak synoniem met verlichting. Een Loxone Smart Home biedt veel meer mogelijkheden.

Bij het woord ‘domotica‘ denken de meeste mensen aan verlichting. Maar Loxone heeft veel meer in petto. U kan echt alles in uw woning sturen, zoals de verwarming, zonwering, audio, airco, enz. Slimme verlichting is slechts een klein onderdeel van onze oplossingen. Loxone is het enige volwaardige home automation systeem.

Smart Home Produkte - Einsatzgebiete

50.000 handelingen minder, meer tijd voor het leven.

Gebruikers van een domotica systeem hoort u wel eens zeggen:”kijk; ik kan alles in mijn woning controleren en bedienen.” Dat is leuk en is zeker een goede basis, maar als totale oplossing niet voldoende, daarom geloven wij in een hoge mate van huisautomatisering.

Leven in een Loxone Smart Home is leven in een woning die uw leven eenvoudiger maakt. Jaarlijks worden duizenden handelingen en denkprocessen uit handen genomen. Woning binnenkomen; licht en muziek automatisch aan. Is de kamer leeg? Dan gaat alles weer uit. De weinige drukknoppen in uw woning zal u amper gebruiken. Tenzij u manueel wil ingrijpen natuurlijk.

Niet meer, maar minder knoppen

Klassieke domotica merken gebruiken graag een aparte toets voor elke functie. Verlichting, zonwering, audio… na verloop van tijd krijgt u een wildgroei aan knoppen.

Dat maakt domotica onnodig ingewikkeld. In een Smart Home draait alles rond eenvoud. Daarom hebben we de Loxone drukknopstandaard ontwikkeld. Dat is één enkele toetsenlayout die u doorheen de hele woning kan gebruiken. Of het nu gaat om de kinderkamer, woonkamer of badkamer; u bedient alle ruimtes op dezelfde manier. Dat maakt het gebruik veel gemakkelijker.

domoticasysteem met minder knoppen op basis van de loxone touch

Ook voor bestaande woningen 

Domotica hangt vaak vast aan nieuwbouw. Loxone is er voor iedereen. Met onze zelf ontwikkelde draadloze technologie, Loxone Air, kan u ook in een bestaande woning van onze oplossingen genieten. En dit zonder grote breekwerken of extra bekabeling.

draadloze domotica via Loxone Air

Loxone Air is perfect voor bestaande woningen en renovaties.
100% afgestemd op Smart Homes. Super veilig en betrouwbaar dankzij de bidirectionele communicatie en Mesh-technologie.
Zonder breekwerken. Zonder extra kabels.
Zo maakt u van een bestaande woning snel een Smart Home.

Domotica 3.0: een complete oplossing

Een domoticasysteem installeren is vaak een puzzelwerk waarbij componenten van verschillende aanbieders worden gecombineerd, met alle gevolgen vandien. Bij Loxone vindt u kwalitatieve producten en krachtige software – allemaal perfect op elkaar afgestemd en 100% voor een Smart Home ontworpen.

Uw privacy wordt verzekerd Cloud free

In tegenstelling tot andere domotica-installaties, worden uw persoonlijke gegevens niet met derden gedeeld. Loxone heeft geen centrale data cloud. Zo blijven data over uw aanwezigheid, temperatuur, alarm modi,… waar ze thuishoren: in uw woning. Onder het motto ‘mijn Miniserver, mijn data’, is uw privacy gegarandeerd.

Andere domoticamerken
Mijn, zijn, hun data

Loxone
Mijn huis, mijn data

Groeit mee, past zich aan

Loxone producten zijn ontworpen om vele jaren op een betrouwbare manier hun taken uit te voeren. Veranderen de bewoners van gewoonten of gezinssamenstelling, dan past uw Smart Home zich aan. Zo simpel is het.

Smart Home Produkte - Collage

Toekomstgerichte producten

We zijn continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve producten. En dankzij frequente updates blijft uw Loxone Smart Home up-to-date en geniet u van nieuwe functies – helemaal gratis.

 

Smart Home Produkte - Timeline

Bye bye domotica,
hallo smart home!

Maak uw woning slim met Loxone.

Overtuigd? Laten we dan over uw Smart Home praten. Wij beantwoorden graag uw vragen over het leven in een Loxone Smart Home en helpen u de perfecte Loxone Partner te vinden.