Intelligente automatisering voor utiliteitsbouw

Gebouwautomatisering in de utiliteitsbouw is dé heilige graal voor een maximale energiebesparing, een hoger comfort en meer veiligheid. Ontdek hoe Loxone jouw gebouw slim maakt.

Sturing van de verlichting

De Loxone Miniserver zorgt voor slimme verlichting in het gebouw. Als in een bepaalde ruimte de verlichting niet meer nodig is, dan wordt deze automatisch uitgeschakeld.

Bewaking van de temperatuur

Of het nu gaat om industriële productiehallen of gemeentelijke gebouwen, dankzij de intelligente utiliteitsbouw automatisering van Loxone worden alle ruimtetemperaturen voortdurend gecontroleerd en bijgestuurd.

Toegangsbeheer

Bescherm specifieke gebieden dankzij de individuele toegangscontrole van Loxone. Dankzij het eenvoudige gebruikersbeheer en de vrije configuratie kan de gepersonaliseerde toegang exact op jouw behoeften afgestemd worden.

Energiebesparing

Door alle verbruiksgegevens te registreren en te visualiseren, herkent de Loxone Miniserver direct het besparingspotentieel. Verlaag je energiekosten en verhoog zo de winstgevendheid van je projecten.

Krachtige bouwstenen & logica voor
elke automatiseringsopdracht

Dankzij onze krachtige softwareoplossingen voldoen we aan talloze individuele vereisten van elk project. De grafische programmeerinterface en de grote keuze aan softwarebouwstenen maken een eenvoudige en snelle implementatie mogelijk.

Onze Loxone Partners hebben al talrijke individuele projecten in de utiliteitsbouw opgezet. Hieronder vind je enkele voorbeelden terug. 

Automatische besproeiing van een
sportveld o.b.v. de neerslag

Bewaking van de werking en alarm in
een carwash
Volledige temperatuurregistratie en sturing voor het behoud van de koelketen in een grote slagerij
Geautomatiseerde vergrendeling van brandstofdispensers in een benzinestation bij uitval van de bewakingscamera.
Geautomatiseerd parkeersysteem met pneumatische sturing van een inzinkbare paal
Serverbewaking met behulp van een cyclisch ping-aanvraag en alarmketen per oproep

Utiliteitsbouw intelligent geautomatiseerd

Dankzij de talrijke open, vrij configureerbare interfaces en de mogelijkheid van vrije programmatie, biedt de Loxone Miniserver je de flexibiliteit die je nodig zoekt. Het doel van intelligente utiliteitsbouw automatisering is om de hele bouwtechnologie integraal te verbinden. Een individueel project kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

Geautomatiseerde
ventilatie en ontluchting
Volledige registratie van temperatuur/luchtvochtigheid
Geautomatiseerde verlichting van hallen/magazijnen

Flexibel schaalbaar, van productiehal
tot scholencomplex

Afhankelijk van de grootte van het object kunnen verschillende Miniservers samengevoegd worden. Dit vergroot de capaciteit en maakt de automatisering van zelfs grootschalige utiliteitsbouw projecten mogelijk.

De gateway-Miniserver voegt alle deelgebieden samen en vormt een uitgebreide configuratie en visualisatie. Mocht een onderhoud of uitbreiding van een deelgebied nodig zijn, dan blijven alle deelgebieden onafhankelijk van elkaar functioneren. Met behulp van de gateway / client-structuur wordt het updateproces bovendien centraal afgehandeld.

Focus op jouw wensen

Loxone beschikt over een breed gamma aan open en vrij te configureren interfaces om ieder individueel element van de gebouwtechnieken met de Miniserver te verbinden.
De volgende interfaces zijn beschikbaar:

Lijst met referenties

Smart Homes, restaurants, hotels, kantoren, sleutel-op-de-deur-woningen, brouwerijen, boerderijen, industriële projecten … Onze lijst met referenties is eindeloos. Om het jou makkelijk te maken, hebben we per categorie een greep genomen uit onze realisaties. Ontdek meer via onderstaande knop.

 

Vragen?

Wij staan voor je klaar en tonen je met plezier verdere automatisatie-oplossingen voor jouw industriële en gemeentelijke projecten. Laat je persoonlijke gegevens achter en wij contacteren je.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Daniël Van Dessel

CEO Loxone Benelux

BE +32 3 369 10 68 NL +31 208 208 214