FAQ

Veelgestelde vragen over Loxone en hun antwoorden.

Wie is Loxone?

Create Automation – Onder dit motto hebben Thomas Moser en Martin Öller in 2009 Loxone in Kollerschlag (Oostenrijk) opgericht. Met de groene Miniserver heeft het bedrijf niet alleen een revolutie ontketend in de Smart Home industrie, maar is het ook een pionier op het gebied van eenvoudige besturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten. Van Smart Homes tot commerciële projecten tot andere toepassingen. Wereldwijd zijn al meer dan 250.000 projecten door professionele partners uitgevoerd, wat symbool staat voor de sterke, symbiotische samenwerking. Ons doel is om onze partners te voorzien van de beste automatiseringsoplossing op de markt, zodat u uw bedrijf kunt stimuleren. Op die manier bieden wij u de best mogelijke ondersteuning.
De nadruk ligt niet op technische foefjes, maar op mensen. In een tijdperk waarin mensen naar de maan vliegen en auto’s zichzelf parkeren, stellen de oprichters dat een gebouw de meeste taken op het gebied van veiligheid, comfort en energie-efficiëntie zelf zou moeten uitvoeren. In plaats van tijd te besteden aan technologie, geeft Loxone die tijd terug aan de mensen.

De Loxone groep heeft bijna 1000 werknemers op 45 locaties wereldwijd. Naast het hoofdkantoor in Oostenrijk zijn er verschillende vestigingen wereldwijd waaronder Loxone Benelux in Nijlen. Op de locatie Kollerschlag bevindt zich ook de Loxone Campus – Europa’s centrum voor de automatisering van gebouwen. Dit grote investeringsproject van 55 miljoen euro is een duidelijk signaal voor het duurzame voortbestaan van Loxone en is een uitstekend voorbeeld van digitalisering en innovatiekracht.

Wat is het verschil tussen bedienen (domotica) en automatiseren?

Kort maar duidelijk: automatisering neemt het werk van u over. U kan uw woning bv. bedienen via een app, maar dit vergt nog steeds een manuele handeling van uw kant. Als drukknoppen voor het dagelijks gebruik echt noodzakelijk zijn in een gebouw, wat is er dan geautomatiseerd? Wij geloven dat het leven veel meer te bieden heeft dan het voortdurend sturen van commando’s via een app of drukknop. Door huis- en gebouwautomatisering gebeuren talloze handelingen automatisch. Wilt u dat uw verlichting aanspringt aan de hand van uw aanwezigheid en helderheid? Dat is automatisering. Wilt u dat uw verwarming iets vroeger of later aangaat afhankelijk van hoe u de woning gebruikt? Dat is automatisering. Uiteraard zijn er altijd wel momenten dat u de controle wilt overnemen, daarom hebben wij onze eigen Loxone App en drukknopstandaard ontwikkeld.

Wij zijn ervan overtuigd dat een woning het leven eenvoudiger moet maken, niet ingewikkelder. Uw gebouw neemt dankzij de automatisering allerlei handelingen van u over. Het doet de verlichting uit en zet het alarm op wanneer u uw woning verlaat, het past de verwarming aan als het een koele of hete dag is, het speelt uw muziek daar waar u het wilt, het stuurt de rolluiken wanneer het bedtijd is … – dat allemaal zonder enige inspanning van uw kant. Het is het leven zoals u het kent, alleen zoveel beter!

Waarom gebouwautomatisering met Loxone?

Als u een auto koopt, verwacht u dat de lichten automatisch aangaan als u de deur opent, toch? Dit is precies de richting die de gebouwautomatiseringsmarkt uitgaat. Uit gegevens van de Statista Digital Market Outlooks blijkt dat steeds meer huishoudens overstappen op gebouwautomatisering. Conventionele installatie raakt steeds meer op de achtergrond.

Wie nu niet vertrouwt op intelligente huis- en gebouwautomatisering zal op middellange termijn buiten de boot vallen. De trend is niet te stoppen en biedt een enorme kans voor de elektrotechnische installatiebranche. Zelfs de overheid steunt het gebruik van automatiseringstechnologie. Ook u kunt van deze trend profiteren en automatisering van gebouwen in uw projecten aanbieden.

In vergelijking met andere fabrikanten bieden wij een persoonlijk contactpersoon, gratis ondersteuning, gratis projectbijstand en het volledige pakket software en hardware. Wij plannen samen met u uw project en helpen u ook graag bij vragen over bekabeling of configuratie. Uw persoonlijke contactpersoon zal aan uw zijde staan. Overtuig uzelf en neem contact met ons op! Samen bespreken we vrijblijvend uw eerste project.

Waarom als gespecialiseerde partner van systeem wisselen?

Waarom als gespecialiseerde partner van systeem wisselen en vertrouwen op de totaaloplossing van Loxone?

Met de Loxone Miniserver biedt Loxone dé tool voor eenvoudige besturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten. Van Smart Homes tot commerciële projecten tot andere toepassingen – de Loxone productfamilie zorgt voor een duurzame, onderhoudsvrije interactie.

Functiegarantie

Met de ontwikkeling van onze eigen technologie, Loxone Tree en Loxone Air, hebben wij een duidelijk doel nagestreefd: de installatie-inspanning in woningen en bedrijfspanden tot een minimum beperken. Bovendien is een duurzaam betrouwbare installatie met een absolute functiegarantie voor ons bijzonder belangrijk.

Ondersteuning rechtstreeks van de fabrikant

Uw persoonlijke contactpersoon ondersteunt u kosteloos vanaf het eerste project, van planning en prijsopgave tot en met de configuratie. Wij staan ook te uwer beschikking voor verkoopgerelateerde vragen.
Als gespecialiseerde partner van Loxone bieden wij u uitgebreide opleidings- en bijscholingscursussen, zowel online als in persoon.

Van professionals voor professionals

Grote bedrijven richten zich steeds meer op de “doe-het-zelf”-markt in de Smart Home sector. Wij kiezen bewust voor de tegenovergestelde richting: Loxone staat voor professionele oplossingen op het gebied van Smart Homes, commerciële projecten en andere toepassingen, die door u als Loxone Partner worden geïmplementeerd.

 

Door de vrij schaalbare systeemgrootte en de lage basisprijs van de Miniserver is de instap in de automatiseringswereld bijzonder eenvoudig. Een grote selectie van Loxone producten op het gebied van bediening, verlichting, zonwering, verwarming, koeling, ventilatie, toegang, alarm, multiroom audio en nog veel meer is voor u beschikbaar.

Dankzij de totaaloplossing wordt elk project berekenbaar en geen verborgen kostenval voor u en uw klanten. Loxone is een vrij schaalbaar en open systeem.

Dankzij het grote aantal interfaces (b.v. DALI, KNX, Schüco, RS485/RS232, Modbus, EEBus en nog veel meer) met andere communicatiestandaarden kunnen bijna alle componenten – ook die van andere fabrikanten – worden geïntegreerd. Dankzij de gratis software en de gratis updates kan een oneindig aantal automatiseringseisen snel en eenvoudig worden gerealiseerd.

Loxone biedt professionele oplossingen en steunt op een wereldwijd netwerk dat bestaat uit getrainde gespecialiseerde partners. Als partner van Loxone krijgt u uitgebreide ondersteuning en aantrekkelijke kortingen bij het inrichten van uw eigen Showroom.

Vertrouw op Loxone – een duurzame partner op het gebied van huis- en gebouwautomatisering.

Hoe start ik met Loxone?

Als gecertificeerd Loxone Partner neem je de realisatie van alle soorten automatiserings- en besturingsprojecten op jou, van advies en planning tot realisatie en nazorg, zodat je verzekerd bent van tevreden klanten.

Er zijn geen toetredingsdrempels om tot het Loxone Partnerprogramma te worden toegelaten. Registreer nu in de webshop, koop direct en profiteer van aantrekkelijke kortingen.

Voorwaarde is dat je actief bent in één van de volgende bedrijfssectoren: elektricien/verwarming, installateur, zonwering installateur, zwembadbouwer, saunabouwer, systeemintegrator & Smart Home Expert, alarminstallateur, planner (elektro/HVAC/verlichting), meet-en regeltechnieker, AV installateur, installateur zonnepanelen.

Je kan een Registered Partner, Silver Partner, Gold Partner of Platinum Partner worden, meer info vind je hier.

Waarom op één fabrikant vertrouwen?

Ondernemingen die reeds actief zijn op het gebied van de automatisering van gebouwen worden op een bepaald moment geconfronteerd met de beslissing om nog een systeem aan hun portefeuille toe te voegen. Of het nu door vragen van klanten is, door ontwikkelingen op de markt of door aanbestedingen. U moet deze beslissing voor uzelf nemen en het is niet voor elk bedrijf mogelijk om slechts op één fabrikant te vertrouwen. Voor anderen zijn er echter vele voordelen verbonden aan het implementeren van alle gebouwautomatiseringsprojecten met slechts één systeem:

 • Een totaaloplossing voor een perfecte interactie: als u voor één systeem kiest, is het belangrijk dat het een oplossing biedt op elk gebied – van lichtsturing tot audio tot beveiliging. Deze totaaloplossing zorgt voor een perfecte interactie tussen alle componenten.

 • Een totaaloplossing met open mogelijkheden: als u voor een totaaloplossing kiest, is dat een oplossing die nog de mogelijkheid biedt om producten van derden te integreren. Loxone wordt vaak ten onrechte gesloten genoemd. We zeggen dat we een gesloten systeem hebben, waar alles via plug & play aan elkaar kan worden geconfigureerd. Tegelijkertijd kunnen echter ook producten van andere fabrikanten via de talrijke interfaces worden geïntegreerd. Bijvoorbeeld DALI armaturen of KNX apparaten.
 • Eén bediening en app voor uw klanten: als u een systeem installeert voor uw klanten, kunnen zij de gebouwautomatisering bedienen met één bediening of app.
 • Eén contactpersoon: één systeem houdt in dat er één contactpersoon bij de fabrikant is. Een contactpersoon die kan helpen met alle problemen. Wij geven u graag deze contactpersoon voor elk van uw projecten.
Wat is het verschil tussen Loxone en KNX?

Gespecialiseerde bedrijven en klanten worden vaak geconfronteerd met de vraag waarin het Loxone systeem verschilt van een KNX systeem. In de eerste plaats zijn beide systemen onafhankelijke oplossingen voor de automatisering of besturing van technische apparatuur in gebouwen van allerlei aard. Dankzij de Loxone KNX Extension is het mogelijk om KNX-compatibele componenten in het Loxone universum te integreren en zo tegen lage kosten een visualisatie en veel automatiserings- en logicafuncties te implementeren.

KNX

 • KNX is een veldbus waarvoor verschillende fabrikanten sensoren en actuatoren aanbieden. De zogenaamde intelligentie van het systeem wordt niet op een centraal punt beheerd, maar bevindt zich rechtstreeks in de actuatoren en sensoren. Voor de configuratie van een KNX-systeem is de ETS-software vereist, waarvoor moet worden betaald.
 • Om automatiseringsprocessen uit te voeren en een visuele voorstelling van het gebouw te geven, is een centrale server nodig. Er zijn verschillende oplossingen en fabrikanten op de markt voor dit doel. De interactie van de verschillende onderdelen moet afzonderlijk worden beoordeeld. Dit maakt de hele configuratie zeer ingewikkeld en tijdrovend.

Loxone

 • Loxone is een fabrikant van software en hardware en biedt daarmee complete oplossingen op het gebied van gebouwautomatisering.
  De Loxone Miniserver dient als centraal element van de huis- en gebouwautomatisering. Naast de centrale oplossing op basis van de Miniserver, biedt Loxone ook uitgebreide producten op het gebied van verlichting, zonwering, verwarming, koeling, ventilatie, toegang, alarm en nog veel meer. Bovendien biedt Loxone zijn eigen volledig geïntegreerde multiroom audio-oplossing.
 • De eigen producten in combinatie met de Miniserver zorgen voor een functionele garantie.
 • Dankzij de snelle planning en de eenvoudige installatie en configuratie, wordt een Loxone project 100% berekenbaar.
 • Een tijd- en kostenintensieve evaluatie van de verenigbaarheid is niet nodig.
 • De duurzame interactie van de eigen producten van Loxone garandeert een planbare en berekenbare oplossing. Met de twee eigen technologieën Tree (bekabeld, veldbus) en Air (draadloos) biedt Loxone de basis voor een snelle, eenvoudige en betrouwbare integratie van randapparatuur. Bovendien kunt u dankzij de talrijke interfaces een groot aantal standaarden implementeren (b.v. KNX, DALI, Modbus RTU/TCP, Schüco, EnOcean, RS485/RS232, DMX en nog veel meer).
 • Bovendien biedt Loxone de software die nodig is voor de configuratie gratis en zonder licentie aan. Ook toekomstige updates worden altijd gratis ter beschikking gesteld, zodat er achteraf geen kosten ontstaan. De zogenaamde Loxone Config is zeer duidelijk en eenvoudig gestructureerd.
 • Alle automatiseringsprocessen kunnen in zeer korte tijd worden geïmplementeerd. De automatisch gemaakte visualisatie en de externe toegang tot het systeem zijn eveneens gratis.
Hoe verhoudt het proces van een Loxone gebouw zich tot andere systemen?

Als fabrikant van software- en hardwareoplossingen begeleiden wij u als gespecialiseerde partner van Loxone gedurende de hele projectfase. Uw persoonlijke contactpersoon ondersteunt u bij vragen over klantenwerving, offerte en configuratie.

Als erkend partner van Loxone hebt u een persoonlijke Partner Coach die altijd aan uw zijde staat.

De Loxone oplossing kenmerkt zich door de hoge planningsbetrouwbaarheid voor u als gespecialiseerde partner. Dankzij het alomvattende totaalconcept en de bijbehorende functionele garantie zijn er geen onverwachte kosten. Bij eventuele uitbreidingen kunt u dankzij de Loxone Air technologie snel reageren en nog meer draadloze randapparatuur integreren. De gratis Loxone configuratiesoftware biedt u de mogelijkheid om de benodigde producten eenvoudig en snel te plannen. De planning kan dan snel worden omgezet in een basisconfiguratie.

Wat als Loxone niet meer zou bestaan?

Het bedrijf werd opgericht in 2009 en telt vandaag meer dan 600 werknemers in meer dan 27 vestigingen. Meer dan 250.000 Loxone projecten zijn geïmplementeerd in meer dan 100 landen via ons dichte netwerk van meer dan 25.000 partners. Loxone is een gezond wereldwijd bedrijf en een van de snelst groeiende bedrijven in de sector.

Een indrukwekkend bewijs van ons economisch succes is de nieuwe Loxone Campus. Het Europees centrum voor huis- en gebouwautomatisering zal tegen 2023 in Kollerschlag worden gebouwd. 300 Nieuwe arbeidsplaatsen, een investeringsvolume van 55 miljoen euro en een oppervlakte van 8 hectare zijn slechts enkele cijfers die in het kort dit unieke project beschrijven dat kantoren, een hotel, een opleidingscentrum en een logistiek centrum omvat.

Schüco, Griesser, Fronius, Viessmann en nog veel meer: Talrijke sterke samenwerkingsverbanden ondersteunen onze marktpositie nog eens extra.

Zelfs in het uiterst onwaarschijnlijke geval dat Loxone op een dag zou ophouden te bestaan, zullen uw klanteninstallaties blijven functioneren. Onze producten en softwaretools zijn ontworpen om betrouwbaar te werken gedurende de levensduur van het gebouw. Aangezien Loxone geen verbinding met een cloud vereist, werkt ons systeem volledig zonder externe Loxone servers of iets dergelijks. Theoretisch zou het ook mogelijk zijn over te schakelen op een alternatief bussysteem met een bestaande boombekabeling.

Wat als het Loxone systeem uitvalt?

Onze producten en softwaretools zijn ontworpen om betrouwbaar te werken 24 uur op 24, gedurende de levensduur van het gebouw.

De Miniserver is de centrale besturingseenheid van elke Loxone installatie. Daarom hebben wij bijzondere aandacht besteed aan de betrouwbaarheid ervan. De Miniserver wordt dus geleverd zonder bewegende delen, zoals ventilatoren. Bovendien werkt hij uiterst energiebesparend, zodat warmteontwikkeling sowieso geen probleem is. Een storing van de Miniserver is daarom uiterst onwaarschijnlijk.

Mochten afzonderlijke sensoren of actoren onverwacht uitvallen, dan heeft dat geen gevolgen voor de rest van het systeem.

Indien gewenst, werkt een Loxone installatie volledig zonder internetverbinding. Alleen afzonderlijke diensten, zoals toegang op afstand via een app, zijn dan niet beschikbaar. Een storing op het internet heeft dus geen invloed op de functionaliteit van een Loxone installatie.

Wordt er een contract gesloten tussen Loxone en mij?

Er wordt geen contract gesloten, maar wij hebben onze beginselen voor een goede samenwerking vastgelegd in onze Partner Guidelines. Met de registratie als partner bevestigt u de naleving van deze richtlijnen, die een eerlijke samenwerking beogen. Voor het overige richten wij ons op transparantie in het partnerprogramma en behandelen wij iedereen gelijk in termen van partnerniveaus en -voorwaarden.

Is er een afbakening van gebied?

Om de eindklant niet te beperken in de keuze van zijn elektricien, is er bij Loxone geen bescherming van gebied. Het is aan onze partners om het vertrouwen van de klanten te winnen.

Waarom moet ik een starterskit of een demokoffer kopen om Loxone Partner te worden?

Wij begrijpen dat het een uitdaging is om een beslissing voor of tegen een systeem te nemen zonder het echt te kennen. De beste manier om een automatiseringsoplossing voor woningen en gebouwen te leren kennen, is ermee te hebben gewerkt en het niet alleen uit theorie te kennen.

Daarom bieden wij toekomstige Loxone partners drie welkomstpakketten aan tegen een speciale prijs. Hiermee kunt u onze producten testen en uzelf overtuigen van onze technologie en producten.

 • Met de starterskit krijgt u producten voor een unieke sensationele prijs en kunt u ze installeren in uw eerste klantenproject of bij u thuis. Dankzij de hoge korting kunt u ook meer winst uit uw project halen.
 • Met de demokoffer, als alternatief voor de starterkit, kunt u configuraties van uw projecten vooraf testen. Of u kunt de demokoffer gebruiken voor demonstraties op klantenbijeenkomsten.
 • Ons derde welkomstpakket omvat een demokoffer en een basisopleiding tegen een sterk gereduceerde prijs. Dus u krijgt producten om te testen en leert alles over Loxone op onze training.
Waarom biedt Loxone de producten niet via de groothandel aan?

Om een eerlijke en transparante prijsstelling te garanderen, hanteren wij een onconventionele aanpak. Wij zien bewust af van de klassieke distributiestructuur zoals verkoop via de groothandel. U koopt uw hardware rechtstreeks bij ons als fabrikant – geen tussenpersonen. Zo kunnen wij rechtstreekse ondersteuning van de fabrikant uit de eerste hand garanderen. Bovendien garandeert dit een hoge beschikbaarheid van de producten en korte leveringstermijnen. Producten die u voor 16u00 bestelt, verlaten ons magazijn nog dezelfde dag.

Waarom is Loxone niet aanwezig op beurzen?

Onze producten overtuigen door hun functies en een topprijs-prestatieverhouding. Wij bereiken dit omdat het voor ons als onderneming belangrijk is alleen producten van hoge kwaliteit te ontwikkelen en te produceren en absoluut efficiënt te handelen.

Deze aanpak loopt door het hele bedrijfsproces. Van ontwikkeling tot verkoop. Daarom hebben wij besloten af te zien van veel aspecten van de klassieke verkoopaanpak en in plaats daarvan volledig te vertrouwen op digitale media.

Aangezien handelsbeurzen – naar onze mening – noch efficiënt, noch digitaal zijn, zijn wij er meestal niet vertegenwoordigd.

Wat zijn de leveringskosten van een pakket?

Gratis verzending geldt voor Silver Partners bij online bestellingen vanaf 150€ met domiciliëring en voor online bestellingen vanaf 150€ voor alle Gold, Platinum en Flagship Partners (onafhankelijk van de betaalmethode). Onder de 150 euro, zijn de verzendkosten naar de Benelux voor iedereen 7,90 euro.

Alle informatie over de huidige verzendkosten vindt u hier.

Welke leveringstermijnen mag ik verwachten?

Onze levertijd is afhankelijk van onze productbeschikbaarheid, waarbij in principe alle producten beschikbaar zijn. Alleen in uitzonderlijke gevallen kunnen er vertraagde levertijden zijn.

Benelux: 2-6 dagen.

Wat zijn de betalingsvoorwaarden en wanneer moet ik bestellen?

Naleving van leverings- en betalingstermijnen is een essentiële voorwaarde voor een succesvolle samenwerking. Bestellingen die ons voor 15.00 uur bereiken (vrijdag voor 13.00 uur), worden nog dezelfde dag verzonden (behalve in het weekend). De kredietlimiet is afhankelijk van uw partnerstatus. De betalingstermijn is 14 dagen. In geval van automatische domiciliëring loopt de betalingstermijn op tot 30 dagen.

Waar komen de Loxone producten vandaan?

Het Oostenrijkse Mühlviertel staat bekend om zijn groene heuvels en bossen. Op grote afstand van de drukte leent deze vredige en rustige streek zich tot concentratie en de drive om iets speciaals te creëren, waaronder ons Loxone productassortiment.

Hier werd onze Loxone Miniserver ontworpen en ontwikkeld. Zelfs vandaag draagt elke Miniserver het label “ontworpen en ontwikkeld in Europa“. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer het over uw gebouw gaat, “de kantjes ervan af lopen” geen optie is. Wij ontwerpen al onze producten en software in Europa om zo te voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Wij gebruiken Loxone ook in onze eigen projecten, dus producten die minder dan perfect zijn komen bij ons niet aan bod.

Ook voor bestaande woningen en renovaties?

Met onze zelf ontwikkelde draadloze technologie, Loxone Air, kan u ook in bestaande gebouwen van onze oplossingen genieten. Dit zonder grote breekwerken of extra bekabeling.
Wenst u uw bestaande gebouw simpelweg intelligenter te maken? Onze Loxone Air technologie staat te uwer beschikking voor meer comfort, veiligheid en gebruiksgemak binnen uw vier muren.

Biedt Loxone een oplossing voor zorgwonen?

Loxone is een totaaloplossing die voor iedereen een gebouw met meer comfort en veiligheid garandeert. Naast het eenvoudiger maken van uw leven, biedt Loxone ook een oplossing voor actuele problemen.

Zorgwonen:

De vergrijzing van de bevolking is een actueel probleem dat iedereen kent. Ouderen wensen langer thuis te blijven wonen en de stap naar een woonzorgcentrum zo lang mogelijk uit te stellen. Wanneer u nu een woning bouwt of verbouwt, dan doet u dit meestal maar één keer. De meesten houden rekening met de wensen en behoeften van dit moment, maar we denken nog niet volledig na over hoe deze veranderen in de toekomst. Wanneer u ouder wordt, bestaat jammer genoeg de kans dat u met een lichamelijke of geestelijke beperking geconfronteerd zal worden. De woning is niet aangepast of aanpasbaar aan de gewijzigde behoeften en leefomstandigheden. Hierdoor wordt men gedwongen te verhuizen. Het concept zorgwonen biedt hier een oplossing. Alles draait rond flexibiliteit veiligheid en zorgcomfort: een woning dient zonder al te veel ingrepen en kosten aanpasbaar te zijn aan de veranderende behoeften en wensen. Loxone heeft dit concept van in het begin meegenomen in haar verhaal.

Biedt Loxone een oplossing voor de oververhitting van gebouwen?

Loxone is een totaaloplossing die voor iedereen een gebouw met meer comfort en veiligheid garandeert. Naast het eenvoudiger maken van uw leven, biedt Loxone ook een oplossing voor actuele problemen.

Oververhitting van gebouwen:

Door de strenge bouwnormen en hoog geïsoleerde woningen kennen we vandaag de dag een nieuw probleem: oververhitting van onze gebouwen. Loxone biedt een systeem dat tijdens koude wintermaanden u steeds lekker warme ruimtes garandeert. Maar wat tijdens hete zomerdagen en uw woning te warm wordt? Dankzij haar Oostenrijkse oorsprong en de daarbij gepaard gaande ervaring met de hoogtezon-problematiek, is Loxone vandaag de dag de enige speler op de markt die een verregaand samenspel creëert tussen het binnen- en buitenklimaat. Dankzij een intelligente samenwerking tussen de verwarming en de zonwering blijft uw woning koel tijdens hete zomerdagen en blijft uw comforttemperatuur gegarandeerd.

Heeft Loxone een impact op het EPB-dossier?

Ja! Een Loxone installatie kan een enorme daling van uw E-peil punten betekenen. In het kort hebben volgende technische installaties, en natuurlijk de efficiënte aansturing ervan, een positieve impact op uw EPB-dossier:

 • Slimme verwarming & koeling
 • Zonwering
 • Opengaande delen
 • Ventilatie
 • Verlichting
 • Zonnepanelen

U leest er hier alles over.