Loxone als gebouwbeheersysteem

Op zoek naar een gebouwbeheersysteem? Loxone is een fabrikant die zowel hardware als software levert om alles aan te sturen. Ontdek onze totaaloplossing.

Loxone als gebouwbeheersysteem

Op zoek naar een gebouwbeheersysteem? Loxone is een fabrikant die zowel hardware als software levert om alles aan te sturen. Ontdek onze totaaloplossing.

Jouw building management system, flexibel uitbreidbaar

Loxone is een GBS-oplossing die zich flexibel aanpast aan jouw gebouw. Of het nu gaat om één appartementsgebouw, een kantoorcomplex, een hotel of een industriële site. Heb je uitbreidingsplannen? Dat is geen enkel probleem. Het Loxone gebouwbeheersysteem is oneindig schaalbaar. Geen enkel project is te groot.

Voordelen

Een gebouwbeheersysteem zorgt ervoor dat verlichting, verwarming, ventilatie, zonwering en andere technieken in harmonie samenwerken om het comfort te verhogen en het energieverbruik te verlagen. In dit soort smart building worden duizenden taken geautomatiseerd. Wil je als gebouwbeheerder toch even manueel ingrijpen, dan is dat perfect mogelijk. 

Waarom je een gebouwbeheersysteem nodig hebt:

Komfort für Nutzer, Betreiber und Bewohner erhöhen

Een hoger comfort voor de bewoners of gebruikers

Effizienz des Gebäudes optimieren

Slim energiebeheer voor lagere exploitatiekosten

Sicherheit für Mensch und Gebäude

Bescherming van mens en gebouw

De extra inspanningen en kosten voor de integratie van een intelligent building management system (1-2% van de bouwkosten) worden dankzij het grote besparingspotentieel in enkele jaren terugverdiend. Dit maakt een BMS voor projectontwikkelaars en beleggers een lonende investering.

Bovendien is het door de strengere energienormen steeds moeilijker om zonder een BMS-oplossing aan de huidige regelgeving te voldoen. Nederland verplicht zelfs een energieregistratie- en bewakingssysteem in grote gebouwen.

Toepassingen van een gebouwbeheersysteem

Het Loxone gebouwbeheersysteem is geschikt voor diverse projecten. Van scholen tot brouwerijen. Ontdek hier de verschillende toepassingsgebieden:

Reacties van gebruikers

Waarom is Loxone zo geschikt als building automation system?

Wat mij als dienstverlener bijzonder gelukkig maakt, is dat de technologie uiterst stabiel en betrouwbaar is. Dit maakt service calls overbodig en de klant en bewoner tevreden. «

Robin Salewski

ecopower

Hoe groter het project, hoe complexer de eisen.

Ik vertrouw hier volledig op Loxone omdat ik de structuur flexibel kan houden. Als de klant een speciaal verzoek heeft, kan ik de openheid van het systeem gebruiken. «

Wolfgang Schnepel

prodoing GmbH

De belangrijkste eis van ons project is dat alle gebieden met één enkel systeem worden geïmplementeerd en met elkaar kunnen worden verbonden. Daarom kiezen we voor Loxone. «

Jürgen Rothgänger

J.R. Rothgänger

Gebouwbeheer op 3 niveaus 

Met behulp van sensoren en actoren worden de technische systemen op veldniveau bediend. De Loxone Miniserver verwerkt alle data op automatiseringsniveau. De software op het beheersniveau is verantwoordelijk voor de werking en de bewaking op hoger niveau.

Ein Bild, welches die drei Ebenen der Gebäudeautomation visualisiert. Die Managementebene, die Automationsebene und die Feldebene.

Sensoren

Sensoren vormen de ruggengraat van een betrouwbaar gebouwbeheersysteem. Verscheidene sensoren detecteren de actuele toestand in het gebouw, zoals aanwezigheid, temperatuur, CO2, water, rook, inbraken (via deur- en raamcontact), enz. Draadloos of via kabel worden de gemeten waarden doorgegeven aan de centrale besturingseenheid – de Miniserver.

Actoren

Actoren voeren bepaalde mechanische activiteiten uit. Zij kunnen elektrisch, pneumatisch of hydraulisch worden bediend. Ze krijgen het bevel van de Miniserver wanneer ze wat moeten doen.

Miniserver

Alle onderdelen van het syteem komen samen in de centrale besturingseenheid – de Miniserver. Die laat afzonderlijke componenten en apparaten met elkaar praten en automatiseert de meeste taken op het vlak van veiligheid, comfort en energie-efficiëntie.

Voorbeeld:
Zodra de Miniserver vaststelt dat de temperatuur in een ruimte onder de streefwaarde ligt, geeft hij de klepaandrijving op de radiator het commando om de klep verder te openen om de warmtestroom te vergroten. Tegelijkertijd kan hij opdracht geven om de jaloezieën omhoog te laten om de ruimte energiezuinig te verwarmen met het zonlicht.

Software

De software is een essentieel onderdeel van het beheersysteem omdat zij de belangrijke beheerstaken overneemt. Het is onder meer verantwoordelijk voor het samenvoegen, documenteren, evalueren en visualiseren van gegevens. Door permanente bewaking ondersteunt het de verbetering van het energieverbruik en de operationele veiligheid. In een slim gebouw dat is uitgerust met Loxone technologie, weet het gebouw uit zichzelf wat er moet gebeuren en wanneer – het past zich automatisch aan de behoeften aan en optimaliseert zichzelf.

Enerzijds heeft Loxone de Loxone Config – het professionele en gratis hulpmiddel voor het configureren van de gebouwautomatisering. Het biedt kant-en-klare en vooral gemakkelijk te gebruiken (logische) bouwstenen voor afzonderlijke projecten. Anderzijds is er de gratis Loxone App, die een algemeen beeld geeft van de bouwtechnologie. Alle functies kunnen ermee worden bestuurd en de gebruikers van een gebouw worden ook op de hoogte gebracht van gebeurtenissen. De app wordt ook gebruikt voor een eenvoudig gebruikersbeheer en het toekennen van rechten en is dus uiterst flexibel.

Communicatieprotocollen en interfaces

Er zijn talrijke communicatieprotocollen voor smart buildings. Loxone ondersteunt BACnet IP, LON, RTU/TCP, EEBUS, RSR232, SIA DC-09 en nog veel meer. Op die manier kunnen bijna alle ventilatie- en verwarmingssystemen, airconditioners, PV-systemen… op de markt worden geïntegreerd. De Loxone Library bevat sjablonen voor de verschillende technologieën, die specifiek voor de respectievelijke interfaces werden ontwikkeld.

Loxone besitzt unzählige Schnittstellen.
Loxone Compendium zum Downloaden.

Smart Home Compendium

Ons gratis Smart Home Compendium beschrijft alle functies en hun voordelen in detail. Het is de moeite waard om te lezen.

Compendium van gebouwautomatisering

In ons gratis compendium worden alle functies van de gebouwautomatisering en de voordelen ervan in detail beschreven. Het is de moeite waard om te lezen.

OVER LOXONE

De Loxone Groep uit Kollerschlag, Oostenrijk, is een fabrikant en leverancier van gebouwbeheersystemen. Of het nu gaat om een hotel, winkel, kantoor of bedrijfspand – Loxone maakt het leven en werken in elke situatie gemakkelijker. Wereldwijd zijn al meer dan 200.000 projecten in meer dan 100 landen door professionele partners gerealiseerd. Erkende Loxone Partners waarderen de hoge innovatiekracht van ons gebouwbeheersysteem, de gratis software in combinatie met de eenvoudige installatie van de producten, alsmede de talrijke, open interfaces van de centrale Miniserver. Dit is het brein van elk Loxone project en het ultieme instrument voor de intelligente automatisering van smart homes, commerciële projecten en andere toepassingen. De Miniserver is speciaal ontwikkeld voor de professionele elektricien. Als “brein” voert deze centrale besturingseenheid de meeste taken van de gebouw- en huisautomatisering op het gebied van veiligheid, comfort en energie-efficiëntie zelf uit.

Jouw gratis projectadvies

Droom je al lang van jouw eigen Loxone project, maar weet je niet hoe je het beste kan beginnen? Onze professionals staan je geheel gratis en vrijblijvend terzijde.