Opleidingen
huis & gebouwautomatisering

Of je nu een beginner bent op het gebied van automatisatie of een doorgewinterde professional, ons uitgebreide opleidingsprogramma heeft voor iedereen de juiste training.
Boek nu een opleiding, voorbehouden voor (toekomstige) Loxone Partners.

Voorlopig worden onze opleidingen vanwege de coronamaatregelen online gegeven. Vanaf fysieke opleidingen terug mogelijk zijn, organiseren wij deze terug op kantoor.

Basisopleiding

Ben je een nieuwe Loxone Partner of wil je dat worden? Dan raden wij de volgende opleiding aan:

Bekijk data >>

Expert Days: Special, Refresh & Master training

Ben je een bestaande Loxone Partner? Dan is het volgende opleidingsaanbod iets voor jou:

Bekijk data en opleidingen >>

Basisopleiding

Deel 1 – Pre-learning:
In dit deel kan je op jouw eigen tempo werken voordat de training begint. Je ontvangt toegang tot Deel 1 voorafgaand aan de startdatum van deze training en je dient dit te voltooien voor de startdatum.

Deel 2 – Opleiding:
Dit deel is een driedaagse cursus waarin je samen met de trainer aan verschillende taken werkt om jouw vaardigheden op het gebied van planning, configuratie, installatie en verkoop te perfectioneren.

 • Vereisten: Loxone Demokoffer
 • 3 Dagen: 09u00 – 17u00
 • Kostprijs: € 450 excl. btw

De Loxone Demokoffer

Jouw Loxone automatiseringsset, klaar voor gebruik.
De Loxone Demokoffer bevat een fantastische combinatie van producten die een ideale introductie tot Loxone vormen en blijft dienen als de perfecte testmetgezel.

Als je in aanmerking komt om Loxone Partner te worden, kan je een Demokoffer aanschaffen vóór de training of tijdens de Loxone Basisopleiding.

Expert Days: Special training

De focus van deze tweedaagse training is de onafhankelijke ontwikkeling van individuele logica, afgestemd op het betreffende onderwerp. De belangrijkste focus is de configuratie in de Loxone Config. Rekening houdend met de respectievelijke groepskennis proberen we het betreffende onderwerp zo goed mogelijk te behandelen.

Volgende Special trainings staan voor jou klaar. Special trainings worden ofwel georganiseerd voor één dag met één thema, of voor twee dagen met twee thema’s.

 • Vereisten:
  – Je dient de Basisopleiding te hebben voltooid
  – Uitgebreide kennis van de Loxone Planningstool en   AutoConfig
  – Basiskennis van het programmeren
 • 1 Dag of 2 dagen: 09u00 – 17u00
 • Kostprijs:
  1 Dag: € 150 excl. btw
  2 Dagen: € 300 excl. btw

Expert Days: Refresh training

Deze eendaagse training is de perfecte manier voor bestaande Partners om zich nog verder te verdiepen in automatisering en de kennis die je al hebt opgedaan op te frissen. Je zal jouw vaardigheid in Loxone Config perfectioneren, waardoor je met minimale inspanning maximale functionaliteit voor jouw klanten kan implementeren. Je zal ook meer te weten komen over de nieuwste Loxone producten, app functionaliteit en al het andere spannende nieuws dat we te delen hebben.
 • Vereisten: Je dient de Basisopleiding te hebben voltooid
 • 1 Dag: 09u00 – 17u00
 • Kostprijs: € 150 excl. btw

Expert Days: Master training

De Loxone Master training is gericht op alle automatiseringsprofessionals. Van het netwerken van verschillende Miniservers (bv. woningbouw, appartementencomplexen, renoveerders, etc.) tot individuele voorbeelden, je leert het volledige potentieel van de Loxone Config te gebruiken. Samen werk je oplossingen uit voor complexe logica die verder gaan dan de standaardfuncties van autoconfiguratie.

Naast jouw reeds bestaande kennis, leer je een veelvoud aan mogelijkheden van Loxone Config, ook buiten de autoconfiguratie om. In de 2-daagse workshop ligt de focus tijdens de eerste dag op de genetwerkte Miniservercommunicatie met een voorbeeldproject waarin meerdere Miniservers worden gebruikt. Onder begeleiding van de trainer. De focus tijdens de tweede dag ligt op de individuele programmering – beter begrip van de logische verbindingen en bouwstenen van Loxone Config. In kleine groepen, met vraaggerichte hulp van de trainer en een mogelijke eindoplossing van de taak.

De Loxone Master training vereist uitgebreide kennis op het gebied van individuele logica-programmering en Loxone Config (versie 10.3 of hoger). Mocht in de loop van de training blijken dat jouw voorkennis niet voldoende is, dan bieden wij je graag de mogelijkheid van een gratis omboeking naar de Refresh training. Gelieve te begrijpen dat onze trainers in dit geval niet in staat zijn om je ter plaatse op het vereiste kennisniveau te brengen en je daarom moeten vragen om de opleiding te verlaten.

 • Vereisten:
  – Je dient de Basisopleiding te hebben voltooid
  – Uitgebreide kennis van de Loxone Planningstool en AutoConfig
  – Uitgebreide kennis van het programmeren
 • 2 Dagen: 09u00 – 17u00
 • Kostprijs: € 300 excl. btw

Benodigdheden opleidingen

Op kantoor: indien de opleiding op kantoor of op verplaatsing wordt gegeven, dan voorziet Loxone het nodige testmateriaal. Je bent dan niet verplicht een demokoffer of welkomstpakket in jouw bezit te hebben om deel te kunnen nemen aan special trainingen, update trainingen of master trainingen.

Online: wanneer de coronamaatregelen verstrengen en de opleidingen niet fysiek op kantoor mogen gegeven worden, bieden wij onze opleidingen online aan. Hier is het wel van belang over het nodige materiaal te beschikken. Voor een online opleiding dient de deelnemer te beschikken over een testopstelling die gelijkwaardig is aan wat er in een demokoffer of welkomstpakket zit. Je dient te beschikken over een opstelling waarop je alle oefeningen en voorbeelden kan programmeren. Hiervoor heb je zeker nodig: een Miniserver, een Airbase Extension, een Touch bedieningselement, een Aanwezigheidsmelder en we raden ook aan een RGBW Dimmer of relais contacten ter beschikking te hebben. Programmeren op de eigen woning raden we niet aan aangezien er regelmatig dient opgeslagen te worden in het systeem en dit anders dus de werking van de installatie kan beïnvloeden. Indien je geen testopstelling kan voorzien, kan je alleen deelnemen aan opleidingen die fysiek worden georganiseerd op kantoor of op verplaatsing.

Bekijk hier de inhoud van de opleidingen.

Basisopleiding

Expert days

De Basisopleiding is beschikbaar voor nieuwe en bestaande Loxone installateurs.
 • Beschikbare opleidingen

  • Gegevens bedrijf

  • Facturatie adres

  • Gegevens deelnemer

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De Special, Refresh & Master trainingen zijn alleen beschikbaar voor bestaande Loxone installateurs.
 • Beschikbare opleidingen

  • Gegevens bedrijf

  • Gegevens deelnemer

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorwaarden en condities

Algemene informatie en annuleringsvoorwaarden
Inschrijving

Je kan jezelf inschrijven voor een training door het formulier in te vullen of via een telefoontje naar ons kantoor. Jouw plaats op een opleiding is pas gereserveerd zodra je een bevestigingsmail hebt ontvangen.

Als er voor de door jou gekozen opleidingen geen plaatsen meer beschikbaar zijn, nemen wij telefonisch contact met je op en vragen of jou of je op de wachtlijst wilt komen. Als er een plaats vrijkomt, brengen wij je onmiddellijk op de hoogte.

Uitsluitingen

De kosten van de opleiding zijn inclusief deelname aan de training, lunch of diner en koffiepauzes (indien opleiding ter plaatse). De kosten omvatten niet de reiskosten van de deelnemer of eventuele kosten voor overnachting.

Omboeken

Heb je jezelf ingeschreven voor de training, maar is er sindsdien iets tussen gekomen?

Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om de mogelijkheid van overplaatsing naar een andere opleiding te bespreken. Let op: een overboeking is alleen mogelijk tot 14 dagen voor aanvang van de training, nadien wordt 25% in rekening gebracht. Bij minder dan 24 uur van tevoren of wanneer je een geboekte opleiding niet bijwoont, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Als je een collega in jouw plaats wilt laten komen, bel ons dan even, dan kunnen wij dit voor jou regelen.

Annulering

Indien je de opleiding waarvoor je geboekt staat niet meer kan bijwonen, verzoeken wij je ons hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen. Je kan jouw plaats annuleren tot 14 dagen voor de eerste dag van de training. Daarna wordt 50% van het cursusgeld in rekening gebracht. Bij minder dan 24 uur van tevoren of wanneer je een geboekte opleiding niet bijwoont, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Heb je vragen over ons opleidingsaanbod? Wij beantwoorden deze graag.

Dennis Van Soom

Trainer & Partner Coach

BE: +32 3 369 10 68 NL +31 208 208 214