Loxone Air – Verbouwproject Deel 2


augustus 22, 2016 in Case Studies

Wie het eerste deel van Florian’s verbouwproject gelezen heeft, weet dat men ook in een bestaande woning kan profiteren van de voordelen van een Smart Home. Dit tweede deel gaat over multiroom audio en beveiliging. Daarnaast stellen we een hulpmiddel voor dat Florian nog meer comfort biedt in zijn woning.

Multiroom_Audio

Multiroom audio met Loxone

De rol van muziek in een Smart Home wordt steeds belangrijker. Ook Florian is een muziekliefhebbers. Hij hecht dan ook veel belang aan de muzikale kant van zijn woning, met aparte zones voor de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer. De oplossing: de Loxone Music Server.

De multiroom audio-oplossing van Loxone biedt Florian de mogelijkheid om in elke kamer te genieten van zijn favoriete muziek – indien nodig volledig automatisch. ’s Ochtends wordt hij zachtjes gewekt met muziek. Daarna gaat hij naar de badkamer, waar rustgevende loungemuziek het wakker worden iets aangenamer maakt. Wanneer Florian in de keuken komt, begint automatisch een nieuwszender te spelen.

Via de Touch drukknoppen in elke ruimte kan Florian steeds zijn muziek bedienen, bijvoorbeeld het volume verhogen/verlagen of van zender wisselen. Bij het verlaten van een kamer is een dubbelklik voldoende om alles uit te zetten.

Voor het opslaan en afspelen van muziek gebruikt Florian de Loxone Music Server. Met dit toestel kan hij zijn volledige muziekbibliotheek beheren, zelfs wanneer deze online staat. Dankzij de internetverbinding heeft hij immers toegang tot internetradio, Spotify, enz.

Multiroom_Audio_Miniserver_Go

En zo werd het gedaan:

De Miniserver Go werd met een Loxone Music Server en de daarbij horende Loxone 12-Kanaals Versterker verbonden. Via deze Music Server is een complete integratie van muziek van verschillende bronnen in een Smart Home mogelijk. Of het nu gaat om een oude platenspeler of een moderne streamingdienst: alle media-apparatuur is bedienbaar via de Miniserver.

Er zijn verschillende manieren om deze muziek in een kamer af te spelen. Eerst en vooral is er de Loxone Speaker, een inbouwluidspreker voor plafonds. Daarnaast is er de Loxone Wall Speaker, die overal in een kamer kan worden geplaatst.

In de woning van Florian werden meerdere Wall Speakers in woonkamer, keuken en slaapkamer gebruikt. Deze luidsprekers zijn via een audiokabel met de Music Server verbonden. Dat was in de badkamer niet mogelijk. Daar maakt Florian gebruik van een luidspreker die via WLAN met de Music Server verbonden is. De Music Server streamt muziek via UPnP naar deze netwerkluidspreker.

Sicherheit

Een hoger IQ voor uw beveiliging

Veiligheid is een belangrijk vereiste om u thuis te voelen. Een Loxone Smart Home beschermt u de klok rond – 24 uur per dag en 7 dagen per week. De intelligente combinatie van bestaande componenten laat u toe om een volledig alarmsysteem te ontwerpen.

De Miniserver waarschuwt Florian om 22:00u via een push notification wanneer er nog een raam of deur openstaat. Daarnaast slaat de Miniserver alarm wanneer ramen of deuren ’s nachts of tijdens zijn afwezigheid worden geopend.

De verlichting en multiroom audio worden als afweermiddel gebruikt. Lichtflitsen en luide muziek zullen elke inbreker wegjagen. Ook voor andere gevaren, zoals rook of brand, wordt het alarmsysteem gebruikt.

En zo werd het gedaan:

De Miniserver ontvangt voortdurend informatie van diverse componenten en gebruikt deze om de woning te beveiligen. In de woning van Florian werden de Bewegingsmelders Air en de Raam- & Deurcontacten Air in het alarmsysteem gebruikt. Via deze bewegingsmelders weet de Miniserver wanneer iemand zich in de kamer begeeft, terwijl de raam- en deurcontacten de vensters en deuren bewaken.

Merkt de Miniserver een probleem op (bijvoorbeeld een deur die nog openstaat na 22:00u of een venster dat opengaat tijdens zijn afwezigheid), dan zijn er verschillende manieren om Florian op de hoogte te brengen, zoals een push notification. Om inbrekers af te schrikken worden luide muziek en knipperende verlichting gecombineerd.

remote

Remote Air: nog meer comfort

Op de vraag wat Florian het hardst zou missen in zijn Smart Home, antwoordde hij ‘de Remote Air‘. Deze afstandsbediening heeft 5 drukpunten die voor allerlei toepassingen bruikbaar zijn. Florian gebruikt de Remote Air voornamelijk in de woonkamer. Hiermee kan hij makkelijk de verlichting, muziek en de Smart Socket Air van de televisie bedienen.

Door op de Remote Air te klikken, wisselt Florian makkelijk tussen verschillende lichtscènes. Zo heeft hij steeds de juiste verlichting. Ook alle basisfuncties van de muzieksturing zitten in de Remote Air: muziek aan/uit, nummer wisselen, volume wijzigen, enz.

Florian had niet gedacht dat zo’n klein toestel zo’n verschil kon maken. Maar het zijn juist deze dingen – die kleine dagdagelijkse taken makkelijker maken – die voor extra comfort zorgen. Eenmaal u dit comfort gewoon bent, wilt u het voor geen geld van de wereld meer missen.

abschluss

Een Loxone Smart Home biedt een groot aantal voordelen die voor een onmisbaar comfort zorgen. Een Smart Home is een geheel nieuwe manier van leven. Binnenkort kan u deze mogelijkheden zelf ervaren in onze showhome in Nijlen.

Dit project werd met de volgende componenten gerealiseerd:

Met bovenstaande componenten en die uit het vorige artikel kan Florian een compleet alarmsysteem realiseren. Daarnaast geniet hij als muziekliefhebbers iedere dag van zijn favoriete muziek in elke ruimte.

Dit voorbeeld toont opnieuw dat een Smart Home uw leven kan verrijken en vereenvoudigen. Iedereen krijgt wat hij wil – en zelfs een beetje meer.

Ik wil meer over LOXONE weten