Appartement 100% geautomatiseerd dankzij Loxone Air

Steffi De Graaf
februari 6, 2023 in Case Studies
Vaak weten we vanaf de eerste bouwplannen wat we van ons droomhuis verwachten en kunnen we de hele bouwtechniek daarop afstemmen. Soms overschatten we echter bepaalde oplossingen of ontdekken we ze pas als het werk al ver gevorderd of zelfs voltooid is. Dit betekent echter niet dat we veroordeeld zijn tot verouderde oplossingen. In dit appartement is het Loxone systeem de kers op de taart, gerealiseerd door de veelzijdigheid van de Loxone Air technologie.

Keuze voor draadloze installatie

Een ontwikkelaar die bezig was aan een industrieel appartement wendde zich tot Loxone in een zeer vergevorderd stadium van de bouw. Hij wou echter de puntjes op de i zetten door de intelligente Home & Building automation van Loxone te integreren. De ontwikkelaar was onmiddellijk overtuigd door het gebruiksgemak en de veelzijdigheid van het systeem. Bovendien was de mogelijkheid om draadloze technologie te gebruiken zonder terug vanaf nul te moeten beginnen precies wat dit project nodig had.

Verlichting

Een woning met een dergelijk karakter heeft de juiste verlichting nodig om het enigszins mysterieuze industriële karakter te benadrukken. Er zijn lichtstemmingen gecreëerd voor de meest uiteenlopende gelegenheden waarbij gebruik is gemaakt van dimbare LED verlichting. Dit resulteert bijvoorbeeld in een bioscoopscène die sfeervolle, gedimde verlichting inschakelt, de rolgordijnen laat zakken, vergezeld van de activering van de projector en het audiosysteem. Aan de inkom van het huis gaat de verlichting automatisch aan afhankelijk van het tijdstip van de dag, zonder onnodig elektriciteit te verspillen als het licht is. Het werkt ook samen met de zonwering om het binnenklimaat zo comfortabel mogelijk te maken en tegelijkertijd het verbruik van dure nutsvoorzieningen te optimaliseren. Als handmatig ingrijpen nodig is, volstaat een enkele klik op de Touch Pure of in de Loxone App.

Controle

De Touch Pure past naadloos in de esthetiek van het interieur en biedt uitgebreide controle over de technologie. Eén Touch vervangt tot vijf conventionele schakelaars, bespaart muurruimte en biedt een verbeterde visuele ervaring, die perfect wordt aangevuld door de elegante glazen afwerking van de Pure-versie.

De knop bevat ook een temperatuur- en vochtigheidssensor (en optioneel een CO2-sensor), die bijdraagt tot het behoud van het gewenste klimaat in huis. In samenwerking met de airconditioning en de op de radiatoren geïnstalleerde draadloze stelventielen heeft de woning altijd de optimale temperatuur, aangepast aan de wensen van de bewoners en hun aanwezigheid. Dit maakt verdere besparingen mogelijk zonder aan comfort in te boeten. De verwarming wordt verzorgd door een gasketel en de installatie van een intelligent systeem voor het beheer ervan maakt besparingen tot 30% mogelijk!

Toegangscontrole

De toegang tot het appartement is één van de paradepaardjes van Loxone – de NFC Code Touch wordt gecombineerd met een Nuki-slot om met een toegangscode of NFC Sleutelhanger toegang te krijgen. De gebruiker heeft volledige controle over de toegangsrechten in de Loxone App. Een alarm is gekoppeld aan het toegangssysteem, dat werkt met de Aanwezigheidsmelders Air.

Loxone Air vervult alle taken

Aangezien de integratie van Loxone in de laatste fase plaatsvond, moest de gehele installatie draadloos zijn. De Loxone Air technologie werkt hier perfect! Elk Loxone apparaat dat op een vaste stroombron is aangesloten, werkt als een signaalversterker, zodat er zelfs in de verste hoek van het appartement geen verbindingsproblemen zijn. Loxone biedt een breed scala aan producten die beschikbaar zijn in de Air-versie, zodat we geen toegevingen hoeven te doen als we kiezen voor een draadloze installatie.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten