Novinka: Config & App 15

David Nebor
13 května, 2024 in Technologie

S nejnovější verzí Loxone Config & App 15 významně upgradujete automatizaci domů a budov. Objevte všechny inovativní funkce v oblasti energií, audia, osvětlení, přístupu a dalších technologií.

Ve videu se dozvíte vše o nové verzi softwaru:

Funkční blok Wallbox

01 Vylepšený funkční blok Wallbox

Inteligentní využití přebytků z fotovoltaického systému, zavedení individuálních režimů nabíjení, zamezení zátěžových špiček a mnoho dalšího umožňuje funkční blok Wallbox, který nyní získal nové vstupy. Lze vytvořit až pět různých režimů nabíjení s různými cenami za kW a také samostatnou cenu za kW pro režim ručního nabíjení s individuálním nabíjecím výkonem, který lze nastavit prostřednictvím aplikace Loxone.

Funkční blok Wallbox Manager

02 Vylepšený Wallbox Manager

Pokud je v síti více Wallboxů, vyžadují budovy a kabely speciální ochranu proti přetížení. Pro tento účel byl vyvinut modul Wallbox Manager, který omezuje zatížení, inteligentně rozděluje energii a přebytky do více Wallboxů a lze jej použít k zavedení různých režimů nabíjení. Ve verzi 15 byl modul Wallbox Manager dále vylepšen o distribuci energie z Wallboxů, které jsou připojeny, ale aktivně nenabíjejí, do jiných Wallboxů.

Wallbox Manager
Monitor toku energie v aplikaci Loxone

03 Vylepšený Monitor toku energie

Monitor toku energie přehledně spojuje spotřebiče, generátory, zásobníky a rozvodnou síť a zviditelňuje toky energie. S novou aktualizací se monitor stává také součástí Designéru automatiky v aplikaci Loxone. Podporovány jsou podmínky pro elektřinu ze sítě, vlastní výrobu a několik dalších. To znamená, že prostřednictvím aplikace Loxone a Designéru automatiky lze naprogramovat vlastní logiku. Monitor toku energie se navíc stal součástí funkce Auto Config, což ještě více usnadňuje jeho použití v automatizaci domů a budov Loxone. Po Auto Configu lze přidávat a nastavovat měřiče i napájení a zálohování.  

Audio historie v aplikaci

04 Audio

Historie v aplikaci Loxone je důležitým nástrojem pro ještě lepší pochopení procesů v budově. Proč se pohybuje stínění nebo svítí světlo? Byly procesy spuštěny logikou nebo ručně uživatelem? V Config & App 15 je nyní tato historie k dispozici také pro blok Audio přehrávač.

Historie Audio přehrávače v aplikaci Loxone

05 Novinka: Integrace Soundsuit

Ve verzi Config & App 15 byla implementována streamovací služba Soundsuit, která umožňuje legální streamování hudby v komerčních prostorách, jako jsou kavárny, restaurace, hotely, obchody a mnohé další. Soundsuit nabízí také velkou výhodu v tom, že hudbu lze přizpůsobit přesně cílové skupině. Soundsuit lze rovněž použít pro jednoduchou správu více provozoven nebo poboček z jednoho místa.

06 Novinka: Exosphere

Exosphere je inovativní cloudová aplikace speciálně navržená pro Loxone Partnery s více instalacemi a facility managementem v rozsáhlých a rozptýlených budovách. Jedná se o centrální bod pro vizualizaci a dohled nad všemi vašimi Miniservery, což umožňuje bezprecedentní efektivitu z hlediska správy, monitorování a údržby. Všechny informace o Exosphere naleznete zde.

Dali Extension

07 Novinka: DALI2 pro DALI Extension

Naše DALI Extensiony jsou nyní certifikované i pro DALI 2. To znamená, že nyní je možné integrovat i senzory (detektory přítomnosti apod.) DALI 2. Dodávky DALI Extensionů označené certifikací DALI 2 začnou již brzy.

08 Novinka: Deaktivace resetování hesla

Deaktivace resetování hesla, která zabraňuje změně hesla admina, zajišťuje ještě větší bezpečnost vašich projektů. Heslo pak nelze resetovat, pokud se vyjme SD karta z Miniserveru, připojí k počítači a resetuje prostřednictvím Loxone Configu.

FunkčnÍ blok NFC v Loxone Configu

09 Novinka: Autorizační parametry pro NFC

Se systémem Loxone je vstup do budovy bezpečný a snadný – a díky verzi 15 je ještě flexibilnější. S NFC Code Touch lze přístup udělit buď prostřednictvím NFC kódu nebo obojího prostřednictvím dvoufaktorového ověřování. V budoucnu je můžete aktivovat také jako parametry prostřednictvím samostatného vstupu na bloku NFC, například pro různé provozní doby.

Praktický příklad: v kanceláři stačí v pracovní době jednoduché ověření, mimo ni je vyžadováno dvoufaktorové ověření. To lze snadno realizovat kombinací funkčního bloku NFC s blokem časového spínače.

Přehled všech změn najdete standardně v changelogu.

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách