Luxusní chatový komplex uprostřed Alp s moderní elektroinstalací


17 ledna, 2019 in Reference

Chatový komplex se nachází ve vesnici Auszeit uprostřed rakouských Alp.
Na 10 000 metrech čtverečních nabízí takový komfort, že se zde budete cítit jako doma. Loxone zde propojuje tradiční alpský styl a moderní bydlení ve stylu Real Smart Home.

Plnohodnotná kuchyně, velký obývací pokoj a vlastní wellness centrum: v luxusních horských chatách je vše, co host potřebuje. A jaké technologie zde například řídí Loxone?

Automatický „horký hrnec“
Před každou chatkou se nachází tzv. „horký hrnec.“ Jeho plnění a vypouštění je ovládáno přímo z recepce. Vana se vždy automaticky vypláchne a následně napustí horskou vodou. Pokud venkovní teplota klesne pod 2 °C, aktivuje se přídavné topení. To zabraňuje námraze během plnění a zvyšuje komfort koupání při chladnějších teplotách. Vyprázdnění funguje automaticky, a to v případě že teplota vody klesne pod 27 ° C. Personál z recepce může do ovládání samozřejmě zasáhnout i ručně.

Fakta

Místo: Salzburg, Rakousko


Rok výstavby: 2015


Rozloha: 6 chat, 100 m²


Fakta

Místo: Salzburg, Rakousko


Rok výstavby: 2015


Fläche: 6 chat, 100m2


Loxone Partner:  Elektrounternehmen Sänze

Luxusní chatový komplex uprostřed Alp s nabízí jedinečnou atmosférou ve stylu Real Smart Home

Plnohodnotná kuchyně, velký obývací pokoj a vlastní wellness centrum: v luxusních horských chatách je vše, co host potřebuje. A jaké technologie zde například řídí Loxone? Automatický „horký hrnec“ Před každou chatkou se nachází tzv. „horký hrnec.“ Jeho plnění a vypouštění je ovládáno přímo z recepce. Vana se vždy automaticky vypláchne a následně napustí horskou vodou. Pokud venkovní teplota klesne pod 2 °C, aktivuje se přídavné topení. To zabraňuje námraze během plnění a zvyšuje komfort koupání při chladnějších teplotách. Vyprázdnění funguje automaticky, a to v případě že teplota vody klesne pod 27 ° C. Personál z recepce může do ovládání samozřejmě zasáhnout i ručně.

Pár si užívá večer ve výřivce na terase

Idylický rybníček
Před chatkami je rybníček u kterého hosté rádi odpočívají za dlouhých letních večerů. Loxone se zde stará o dokonalou hru světel.

Vytápěná venkovní podlaha
V okolí horského hrnce není po ledu ani památky. Venkovní vytápění podlahy se automaticky aktivuje v průběhu dne, když je chata zaplněna a teplota klesne pod 2° C. Vytápění je možné řídit z recepce, nebo se o vše postará Loxone, který ve stanovený čas vytápění automaticky deaktivuje.

Skryté TV
Obraz na stěně elegantně dotváří atmosféru útulného pokoje. Pomocí aplikace Loxone je možné aktivovat náladu „televize,“ Osvětlení se ztlumí, obraz zajede do stěny a uvolní pohled na TV.

Smart home technologie v hlavní budově

V centrální budově se vedle recepce nachází restaurace a vinný sklípek. I zde Loxone Smart Home pomáhá a podporuje zaměstnance.

Vnitřní osvětlení chaty

Brilantní osvětlení v každé situaci

Loxone řídí osvětlení v celé hlavní budově. Je zde možnost zvolit z několika „nálad,“ z nichž je každá přizpůsobena konkrétní situaci: večeře, promítání, party apod. Náladu je možné zvolit pomocí tabletu u baru nebo přímo z recepce.

Vinný sklípek v chatě

Dokonalá degustace vína

Večery tráví hosté s oblibou v hotelovém vinném sklípku. Několik světelných nálad vytváří útulné prostředí u každého stolu. Důležitou součástí je i kvalitní ventilace, jež se automaticky aktivuje při příchodu hostů a udržuje příjemný vzduch po celý večer.

Slečna na recepci se usmívá

Komfort i pro zaměstnance

Loxone zpříjemňuje pobyt hostů i práci zaměstnanců chatového komplexu. Již se nemusí starat zvlášť o každý z horkých hrnců, řešit složitě vytápění všech prostor komplexu a rozsvěcovat každé ze stovek světel zvlášť. To vše mají pod dohledem přímo z recepce a vše díky tomu funguje, jak má.

rybníček před chatou
Bezpečí na prvním místě

Bezpečí hostů je vždy prioritou. Chatový komplex díky Loxone předchází vzniku nouzových situací. Hosté se tak mohou cítit opravdu bezpečně.

Ikonka požáru

Požární hlásič
Detektory kouře jsou již samozřejmostí. Díky aplikaci Loxone je ale možné rychleji lokalizovat konkrétní místo nebezpečí, a zamezit tak vzniku požáru co nejdříve.

Ikonka nouzového tlačítka

Sauna: nouzové tlačítko
Každá sauna je vybavena nouzovým tlačítkem. Pokud některý z hostů stiskne tlačítko, personál okamžitě vidí z které chaty byl vyslán nouzový signál a může rychle reagovat.

Ikonka výpadku proudu

Výpadek proudu
Voda v rybníčku neustále cirkuluje, a je tak zajištěna její čistota. Při výpadku energie je ihned informován personál, který může závadu okamžitě vyřešit.

Aplikace zobrazená na iphone
Noční režim

Jakmile se život v chatovém komplexu uklidní a hosté se přesunou do svých chat, personál jedním stisknutím aktivuje nočním režim: Vypne svetla v celém komplexu, zabezpečí některé z prostor, ztlumí topení apod.

– Speciální Tip –

Pár konzultuje projekt s Loxone partnerem

Správný partner pro velký projekt


Plánujete velký projekt a hledáte optimální řešení inteligentní elektroinstalace? S Loxone získáte vyladěný systém v praxi ověřený tisíci instalacemi s hladkou integrací a záruku budoucí udržitelnosti.

Chci být informován o novinkách