Loxone míří do standardu nízkoenergetických domů klientů GOOPAN

David Nebor
27 března, 2023 in Reference

Přední dodavatel nízkoenergetických a pasivních domů GOOPAN za sebou má na 1 500 realizovaných staveb. Každá další nabídne inteligentní automatizaci Loxone, s níž obyvatelé ještě posílí vlastní komfort, bezpečí a úspory. Chytré funkce si mohou zájemci vyzkoušet na vlastní kůži ve vzorovém domě v Mokrovratech u Prahy.

Projekty GOOPAN snoubí moderní bydlení, krásnou architekturu, funkčnost, efektivitu a respekt k přírodě. 21 let zkušeností v oboru vytříbilo 4 řady FRESH, MOOD, LIGHT a DREAM, které dohromady nabízejí 9 typových domů. Přesto si společnost GOOPAN zakládá na individuálním přístupu ke každému projektu a respektuje přání, požadavky a nápady vlastních klientů.

GOOPAN logo

Chytré řízení moderních technologií​

Aplikace moderních technologií je při budování dnešních pasivních domů a dřevostaveb důležitá. Ač to nemusí být na první pohled zřejmé, právě ony jsou jedním z hlavních faktorů, díky nimž si domov zamilujeme a cítíme se v něm skvěle. „Při navrhování domu je pro nás důležité poskytnout klientovi komplexní služby, které mu usnadní každodenní činnosti v domě, ušetří čas a peníze a zároveň přinesou komfort a bezpečí,“ ví regionální obchodní manažerka GOOPAN Veronika Havlová.

Interiér vzorového domu GOOPAN v Mokrovratech

A právě moderní technologie na maximum využijí potenciál, když je řídí inteligentní elektroinstalace. Proto se Loxone stal součástí každého domu, který v GOOPAN nakreslí, vytvoří a postaví. Inteligence propojuje domácí technologie a tím usnadňuje jejich ovládání a zvyšuje efektivitu. A na ovládání domácnosti mají pouze jednu funkční all-in-one aplikaci, nikoli více nesourodých.

Inteligentní regulace teploty jako základ

Pokoje udržují příjemnou teplotu dle požadavků. Zónová regulace na základě senzorů hlídá teploty, dosahuje jich v pravý čas a neplýtvá tak teplem. S Loxone vytápění získává ještě možnost vzdáleného ovládání z aplikace, která umožňuje určit harmonogram vytápění a ideální teplotu místností. O teplotě v domě mají obyvatelé přehled kdekoli a kdykoli.

Systém brání únikům tepla, protože má od okenních kontaktů informace o stavu oken. Aplikace ukazuje, zda je okno otevřené nebo zavřené. Případně může obyvatel dostat notifikaci, pokud při odchodu nechal otevřená okna.

Řízení zabezpečení domu obslouží kódová klávesnice NFC Code Touch. Kódy pro odstřežení lze vytvářet i jednorázově a s omezenou platností, například když rodina kvůli dovolené pověří souseda zaléváním květin, krmením rybiček atd. O zabezpečení se dále starají Senzory přítomnosti či Detektory kouře. To je výčet jen několika mála funkcí a prvků chytrého domu, které domy získají již ve standardní výbavě.

Intercom v kombinaci s NFC Code Touch. Klienti GOOPAN mohou mít obojí, záleží na zvolené variantě.

Více funkcí – komplexní chytrá domácnost

Domácnosti je zároveň možné rozšířit o další funkce, které obyvatele zbaví ještě více starostí. Například zmíněná klávesnice se postará i o odemykání a zamykání dveří. S přidáním Intercomu ke vchodu mohou obyvatelé přes aplikaci komunikovat s návštěvou, a to i třeba z pláže tisíce kilometrů daleko. A třeba kurýrovi mohou takto na dálku otevřít vjezdovou branku, aby za ní položil balík.

Přibude také inteligentní ovládání stínění, které se řídí automaticky podle aktuálních podmínek. V létě zabrání přehřátí interiéru, v zimě naopak nebude bránit paprskům, aby pomohly s vyhřátím, což přinese další úspory energie. Dále budou senzory přítomnosti řídit i automatické osvětlení (při nedostatku přirozeného světla). Nikde se nebude svítit zbytečně. Pro každou místnost si budou obyvatelé moci nastavit světelné nálady, které přepnou snadno poklepáním na jediné tlačítko v místnosti (které umí ovládat zároveň i stínění a hudbu). Chytrá světla přináší i noční režim, který tlumeným světlem doprovodí například na toaletu nebo do kuchyně pro vodu.

Noční režim se spustí, jakmile vyšlápnete z postele.

Proč Loxone?

Naše partnery a dodavatele si vybíráme velmi pečlivě, tak, abychom svým klientům mohli poskytnout exkluzivní služby a produkty. Loxone nám tato kritéria splňuje nejen díky kvalitě, širokému portfoliu řešení a inovativnímu přístupu, ale také individuálním přístupem a následným servisem.

Veronika Havlová

regionální obchodní manažerka, GOOPAN

Co říká Loxone Partner?

Do domů firmy Goopan již léta dodáváme i ostatní technologie, jako podlahové vytápění, rekuperace, fotovoltaiky a mnoho dalšího. Loxone spojuje všechny technologie v domě a tvoří jednotný a efektivní celek, který zajistí přehledné ovládání a ekonomický a komfortní provoz domu. Nejedná se ovšem o tak výrazný vícenáklad v porovnání s klasickou elektroinstalací, jelikož systém nahrazuje velké množství standardních ovladačů a dalších aplikací, které jsou nezbytné pro chod jednotlivých technologií.

Daniel Hron

Specialista / řízení domácnosti, Efektivní dům

Inteligentní vzorový dům v Mokrovratech u Prahy

Spolupráce těší i Loxone. „Loxone nabídne klientům GOOPAN moderní možnosti a dlouhodobou jednoduchost obsluhy jejich domů. Za to jsme rádi. Je skvělé vidět, že developer jako GOOPAN / Maverick Delta volí inteligentní řešení s Miniserverem do každé instalace,“ říká Petr Skála, Project Manager MDU z české pobočky Loxone.

Kompletní řešení domů GOOPAN včetně inteligentní domácnosti mohou vidět ve vzorovém domě. „Rádi vás přivítáme v našem vzorovém domě v Mokrovratech u Prahy, kde jsou funkce Loxone implementovány a vy si je můžete vyzkoušet na vlastní kůži,“ zve Veronika Havlová s tím, že osobní zkušenost ukáže nejvíce.

Vzorový dům GOOPAN v Mokrovratech

Domy GOOPAN:

Kuchyň vzorového domu GOOPAN v Mokrovratech
V domech GOOPAN může být integrováno i flexibilní tlačítko Touch Pure Flex
Tlačítko Touch Pure na stěně
Tablet se zapnutým ambientním režimem aplikace Loxone
LED spoty, senzor a reproduktor Loxone
Do kuchyňské linky je zabudované i tlačítko Touch Surface

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách