Home Connect & Loxone: Inteligence pro domácí spotřebiče


30 srpna, 2021 in Technologie
Chytré domácí spotřebiče s technologií Home Connect od společností Bosch, Siemens a Gaggenau lze nyní ovládat pomocí systému Loxone. Tím je zajištěno ještě větší pohodlí a bezpečnost.

Příklady chytrých využití Home Connectu

Myčka ovládaná pomocí Loxone a Home Connect

Energetický management: Zapnutí se zpožděním Spusťte myčku nebo sušičku přesně ve chvíli, kdy fotovoltaický systém vyrobí dostatek elektřiny, nebo když máte nízký tarif. Loxone se o to automaticky postará.

Sporák ovládaný pomocí Loxone a Home Connect
Bezpečnost: Odchod z domu s čistým svědomím Trojitým kliknutím na tlačítko Loxone Touch vedle vchodových dveří spustíte funkci „Opustit dům“. Aktivuje se alarm, všude se zhasne, zavře se garáž, také se vypne sporák s technologií Home Connect. A vy můžete s klidným svědomím odejít z domu.

Jak se Home Connect integruje do Loxone?

Od verze 12.1 je Loxone Config vybaven rozhraním Home Connect, které lze použít k rychlé a snadné integraci domácích spotřebičů do systému. Nejdříve je nutné produkty registrovat pomocí aplikace Home Connect. Potom v síťových periferiích v Loxone Configu jednoduše přidáte zařízení typu Home Connect. Po uložení do Miniserveru se bude nutné v Configu autorizovat pomocí účtu Home Connect. Zobrazí se zpráva o stavu systému s žádostí o povolení přístupu Miniserveru k zařízením Home Connect. Nyní lze zařízení vyhledat a přidat do programu. Podrobnější návod zde. Upozornění: Je vyžadován účet Home Connect. Miniserver 1. generace není podporován.

Společnost BSH domácí spotřebiče s.r.o je součástí skupiny Bosch. S obratem přibližně 13,9 miliard eur v roce 2020 a 60 000 zaměstnanci je celosvětovým lídrem v oboru domácích spotřebičů. Kromě jedenácti známých značek domácích spotřebičů, jako jsou Bosch, Siemens a Gaggenau, patří do portfolia značek skupiny také značka Home Connect.

Zaujalo vás to?

Ikona lopaty
Jste developer nebo zájemce o inteligentní bydlení? Miniserver Loxone je dokonalým nástrojem pro jednoduché ovládání a inteligentní automatizaci všech druhů projektů, ať už se jedná o inteligentní dům, komerční nemovitost nebo speciální projekt.
Elektrikář
Jste elektrikář, nebo instalační firma? Stále více lidí dnes po inteligentním bydlení touží. Chcete převahu nad konkurencí a hodnotu pro své zákazníky? Loxone je partner, o kterého se můžete opřít.

Chci být informován o novinkách