Config & App 14.4: Napojení na portál OTE s dynamickými tarify a další

David Nebor
27 září, 2023 in Technologie

Říjnový festival Loxone Oktoberfest plný nových produktů startuje čerstvou verzí Loxone Config & App. Přináší několik očekávaných funkcí.

Optimalizátor spotových cen: OTE

Napojení na portál OTE-CR s dynamickými tarify elektřiny je nyní mnohem snazší! K integraci není potřeba šablona, stačí zaškrtnout políčko v Configu. To přináší i další možnosti, jako je vyčítání cen přes půlnoc, čímž přesunete spotřebu do skutečně nejlevnějších hodin (dosavadní integrace brala v potaz pouze ceny v daném dnu, nikoli i po půlnoci).

Rychlé vstupy Modbus

Moderní energetický management s sebou přináší požadavek velmi rychlé reakce na změny výkonu, aby se například zabránilo zátěžovým špičkám. Například v dobíjecím parku pro elektromobily je v provozu více wallboxů najednou. Systém musí rychle reagovat, když se blíží překročení maximálního výkonu. Díky novým Rychlým vstupům Modbus je možné nastavit minimální interval dotazování až do 0,1 sekundy pro 2 vstupy Modbus na zařízení. Minimální interval dotazování byl zkrácen z 5 sekund na 1 sekundu. To se netýká produktů Air – Modbus Air a Wallbox Air.

Historie řízení

Automatizace domů a budov Loxone je založena na zkušenostech z tisíců projektů a na základě toho vyvinutých funkčních bloků a jejich logice. Díky tomu automatizujeme osvětlení, stínění, klimatizaci a tak dále. Budova myslí sama za sebe, samostatně se učí a rozhoduje. Aby bylo možné těmto rozhodnutím ještě lépe porozumět, přináší nová verze softwaru historii řízení. Ta ukazuje, jak pracují funkční bloky Ovládání osvětlení, Automatické stínění a Inteligentní regulace pokojové teploty. Proč jsou zapnutá světla, proč je zapnuté stínění nebo proč dochází k vytápění či chlazení… Po restartu Miniserveru se historie vynuluje.

Trust Link

Pomocí Trustu je možné sdílet uživatele, jejich přihlašovací údaje a přístupová oprávnění napříč různými Miniservery. Přepínání mezi těmito Miniservery je díky nové verzi softwaru ještě pohodlnější, protože již není nutné zadávat heslo – předpokladem je, že příslušný uživatel má oprávnění přístupu k vizualizaci v aplikaci Loxone i v Miniserveru, který je připojený pomocí Trustu. Třeba v našem Loxone Campusu je nyní přístup k Miniserveru hotelových pokojů z recepce ještě rychlejší a jednodušší.

Health Check

K dispozici je také nová detailní diagnostika. Kombinuje funkce diagnostiky Tree, Link & Air, kterou lze provádět i samostatně. Jednoduchá diagnostika a přehled o stavu zařízení a systému i následné návrhy řešení byly vždy základními rysy Loxone Configu, který nesmírně usnadňuje práci našich partnerů v každodenním životě a práci. Pokud máte jako partner projekt hotový a opouštíte lokalitu, jednoduše spustíte kontrolu stavu a okamžitě vidíte, zda vše funguje, nebo je potřeba posvítit si na případné problémy.

Další nové funkce

Nová verze Loxone Config a App přináší i další novinky, například další pole ve správě uživatelů, do kterých můžete zadávat vlastní informace, jako je pozice v rámci firmy, oblast kompetencí nebo role uživatele.

Kromě toho lze nyní prostřednictvím aplikace nebo Configu vypnout blok Ovládání klimatu, pokud nechcete topit nebo chladit. Z bety se do této verze dostala i experimentální integrace standardu Matter. Jak můžete s implementací Mattere sami experimentovat, je vysvětleno zde.

Dále bylo opraveno několik chyb a vylepšena stabilita a výkon softwaru. Všechny změny najdete v changelogu.

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách