Chytrý campervan – s Loxone kolem světa


23 ledna, 2023 in Reference

V posledních letech mnozí zcela změnili svůj pohled na svět a své životní plány. Práce z domova se ukázala jako ideální příležitost vyzkoušet něco nového a cestovat, to vše s firemním notebookem na klíně. A tak jsou možné nové způsoby života, který není nutně vázaný na domov. Jednou z možností je chytrý obytný vůz, s nímž vyrazíte na dobrodružství, přesto máte pohodlí domova.

Inteligentní nemusí být jen budovy a nemovitosti. Silver Partner – Ereko-Smart Home dokazuje, že i obytný vůz může s Loxone nabídnout maximální bezpečí a pohodlí. Co najdeme uvnitř?

V karavanu najdete mnoho funkcí, které se podobají těm v budovách. Systém Loxone je v tomto skutečně univerzální. Tlačítka Touch Pure ovládají celou domácnost na kolech. Stejně jako v domácnosti slouží k ovládání osvětlení, dále také k vypínání všech podsystémů. Ve střešním stanu je dále nainstalovaný Touch Surface, odkud mohou cestující „uspat“ celý campervan.

Karavan zvenku
Karavan zvenku
Interiér karavanu

Touch Pure díky zabudovaným čidlům zná teplotu i vlhkost, díky čemuž systém udržuje správné klima. V karavanu je nainstalován systém vytápění, takže se majitelé nemusí starat o vnitřní teplotu. Díky tomu je možné užívat vůz celoročně a uživatelé nejsou omezeni povětrnostními podmínkami.

Příjemnou atmosféru vytváří osvětlení. Díky stmívatelným žárovkám RGBW mohou obyvatelé libovolně nastavovat barvu a intenzitu světla. Pokud potřebují více světla, třeba při vaření, je to jen otázka několika dotyků. Při večerním relaxu se osvětlení jemně zabarví a měkce rozzáří.

Interiér karavanu

Tento „obytňák“ umí být zcela soběstačný, a to především díky fotovoltaice na střeše. Uživatelé si mohou stav baterie zkontrolovat v aplikaci Loxone, takže je nikdy nezaskočí náhlý nedostatek energie. V karavanu je navíc k dispozici plynová přípojka pro funkční kuchyň, venkovní sprcha a plně vybavená toaleta.

Pohony ovládající aktory v instalaci nejsou ničím jiným než pohony využívanými při automatizaci rolet nebo žaluzií. Navíc díky sběrnici Loxone a speciálním kabelům malého průřezu bylo možné minimalizovat prostor zabraný kabeláží a zjednodušit projekt.

Obytný vůz se stanem zvenku
Obytný vůz se stanem zvenku
Technické zázemí vozu

Mozek celé realizace, Miniserver, je umístěn v zadní části dodávky, což umožňuje snadný přístup, ale zároveň nezabírá místo v obytném prostoru.

Instalace v obytném voze je zdánlivě podobná klasické domácní instalaci, což také znamená, že existuje široká škála možností jejího rozšíření a přidání dalších funkcí. Škálovatelnost a všestrannost systému Loxone je bezkonkurenční – kdekoli chcete právě „bydlet“, tam si můžete snadno vytvořit své pohodlné a úsporné místečko.

Technické zázemí vozu

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách