Projekt eHome2: Loxone se podílí na výzkumu budov budoucnosti

David Nebor
3 srpna, 2023 in Reference

Udržitelnost a technologický pokrok jsou stěžejními tématy dneška. Iniciativa eHome2 proto zkoumá transformaci oblasti bydlení a snižování uhlíkové stopy budov. Tato revoluční britská spolupráce společností Saint-Gobain UK & Ireland a Barratt Developments má jasný cíl vyvinout domácnosti s naprosto minimálními nebo dokonce nulovými emisemi. Vše se odehrává v obří budově Energy House 2.0 na půdě University of Salford. A jak jde o inovace a technologie, Loxone nesmí chybět.

Technologická revoluce budov: S Loxone uvnitř

Hlavním záměrem projektu eHome2 je prozkoumat a zdokonalit stavební řešení, která budou odpovídat náročným potřebám budoucnosti. Dbá přitom na udržitelné bydlení, které aktivně přispívá k ochraně životního prostředí. Důležitým aspektem této iniciativy je zdůraznění výhod a pozitiv, které využité technologie a postupy přinášejí.

Centrem eHome2 je systém automatizace domů a budov od Loxone. Miniserver je jako mozek budovy zodpovědný za řízení všech technologických operací v domě. Systém hladce spojuje hardware Loxone se zařízeními třetích stran a hraje tak klíčovou roli při výzkumných aktivitách týmu univerzity.

eHome2

Fakta

Lokalita:
Salford, Spojené království


Spuštění projektu:
Leden 2023


Doba výzkumu:
9 měsíců (výsledky koncem 2023)


Typ budovy:
Nový rodinný dům se třemi ložnicemi


Hlavní partneři spolupráce:
Saint-Gobain UK & Ireland
Barratt Developments
University of Salford


Cíl výzkumu:
Objevit nejlepší řešení pro udržitelnou budoucnost a poskytnout informace o tom, jak použité stavební technologie obstojí v budoucích klimatických podmínkách.

Bydlení, které myslí na budoucnost

Stavba eHome2 se nachází přímo uvnitř velké budovy Energy House 2.0. Tento prototyp domu je dokonalým příkladem spojení udržitelnosti, efektivity energií a technologické inovace. Systém Loxone přispívá k jeho funkcím od měniče FVE po zónové vytápění a inteligentní řízení spotřebičů.

Energy House 2.0 se pyšní schopností simulovat různé klimatické podmínky, od extrémních veder po mrazy. Tato jedinečná schopnost vytváří ideální prostředí pro testování udržitelných stavebních materiálů a technologií. Díky těmto simulacím mohou výzkumníci získat cenné informace, které jsou klíčové pro navrhování bytových řešení – schopných čelit dynamickým klimatickým výzvám budoucnosti.

eHome2 (© Saint-Gobain Ltd)
Se systémem Loxone navrženým a nainstalovaným firmou Zmart Hohm, nejenže stavíme domovy, ale navrhujeme obytné prostory připravené pro budoucnost. Klademe důraz na pohodlí, efektivitu a environmentální odpovědnost. S ohromným množstvím technologií v domácnosti jsme potřebovali řešení, které bezproblémově spojí různé komponenty a komplikované systémy vytápění, ohřevu vody a větrání do uživatelsky přívětivého a intuitivního systému. Loxone to výrazně usnadnil.
Tom Cox

Technical & Developments Director, Saint-Gobain Off-site Solutions UK & Ireland

Výzkum University of Salford je schopnostmi systému Loxone posílen, jelikož umožňuje důkladné monitorování teploty a podmínek v reálném čase. Flexibilita systému dovoluje vytvářet různé scénáře pro testování, což je klíčové při hodnocení ventilacích systémů – to je jeden z hlavních cílů projektu.

Loxone je součástí eHome2 díky Zachu Meekovi, řediteli společnosti Zmart Home (Loxone Partner): Energetický management je základem Loxone, takže se nám systém při designování domu budoucnosti dokonale vyhovoval. Na trhu dnes není k dispozici žádné jiné řešení, které by dokázalo to, co se podařilo s technologií Loxone v projektu eHome2,“ je přesvědčený. „Loxone nám umožnil vytvořit dokonalý ekosystém technologií. Nejenže umožnil integrovat všechny inovativní technologie, ale také optimalizuje, automatizuje a monitoruje naprosto vše od tepelného čerpadla až po sprchovou hlavici,“ dodává Zach Meek.

Venkovní pohled na Energy House 2.0
Vstup do eHome2 pomocí NFC Code Touch
Ložnice
Jídelna
Kuchyň a jídelna
Obývací pokoj
© Foto: Saint-Gobain Ltd / Zmart Hohm Ltd
Logo evropské unie
Projekt obdržel finanční podporu až ve výši £8,244,043 z Evropského fondu pro regionální rozvoj Anglie (ERDF) jako součást Programu růstu Evropských strukturálních a investičních fondů 2014-2020. Ministerstvo pro bydlení, komunity a místní vládu (a v Londýně mezilehlý orgán Greater London Authority) je řídícím orgánem pro Evropský fond pro regionální rozvoj. Evropský fond pro regionální rozvoj, zřízený Evropskou unií, pomáhá místním oblastem stimulovat svůj ekonomický rozvoj prostřednictvím investic do projektů, které podpoří inovace, podniky, vytvoření pracovních míst a regeneraci místních komunit. Pro více informací navštivte https://www.gov.uk/european-growth-funding.

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách