Apartmány Opatov: Pohodlí a udržitelnost rekreačních objektů s Loxone

Daniel Gahleitner
23 května, 2022 in Reference
Nedaleko Opatova na Moravě vyroste areál s moderními mezonetovými apartmány. Rekreační domy na dosah přírody vybaví inteligentní automatizace Loxone. Dočkají se chytré regulace topení a chlazení, vzduchotechniky, motorických oken, komplexního zabezpečení a spousty dalších funkcí včetně energetického managementu se zapojením FVE.

Chytré apartmány pro relax a rekreaci

Celkem 21 objektů nahradí bývalé rekreační středisko nedaleko rybníka Vidlák. Nadstandardní apartmány developer postaví podle nejnovějších trendů a požadavků na moderní bydlení, proto domy vybaví i řadou technologií.

Chytrého řízení Loxone se ujme Loxone Gold Partner – společnost Evora Smart. Ta se zaměřuje na udržitelnost staveb a řízení technologií u Apartmánů Opatov je vzorem rekreačních objektů s nízkou energetickou náročností.

Fakta

Název projektu: Apartmány Opatov


Lokalita: Opatov (kraj Vysočina)


Web projektu: apartmany-opatov.cz


Developer: S-Universal stavby


Loxone Partner: Evora Smart

Komplexní regulace teploty a čerstvého vzduchu

V první řadě – v apartmánech bude ideální teplota i kvalita vzduchu. A to jen v době, kdy budou využívané, což prospívá úsporám. Loxone totiž bude řídit kombinovanou rekuperační jednotku PKOM4 Classic, která obstará větrání, topení, chlazení i ohřev TUV. Teplota i vzduch tak budou řízené a maximálně efektivně s naprosto minimálními nároky na obsluhu.

A jak ještě povýšit automatickou regulaci vnitřní teploty? Systém pojme i bioklimatickou pergolu, která pomáhá stínit hlavní prosklenou část objektů a zamezuje tak přehřívání. Dále bude Loxone ovládat i okna Velux, které je možné do systému snadno integrovat. Okna se mohou sama otevírat a zastiňovat, a to i v nepřítomnosti obyvatel. Zajistí tak třeba včasné vychlazení interiéru před příjezdem, aniž by se musela spouštět klimatizace.

Apartmán s bioklimatickou pergolou

Všechny zmíněné technologie domu fungují v dokonalé souhře právě díky tomu, že je řídí jediná jednotka, Loxone Miniserver. Ten bude čerpat data o počasí z Meteostanice. V areálu bude umístění jen jedna, ale data z ní získá Miniserver v každém objektu. Díky tomu se okna sama zavřou, pokud má začít pršet, aby nenateklo dovnitř. I bioklimatická pergola se v případě divokého počasí včas na základě předpovědi stáhne, aby nedošlo k jejímu poškození.

Zabezpečení proti zlodějům, potopě i požáru

Touto automatickou ochranou zařízení se dostáváme k zabezpečení objektů. Na ochraně před požárem se podílí kromě Detektoru kouře i Komfortní senzory nebo 1-wire senzory (podle nichž se řídí i vytápění). Na unikající vodu včas majitele upozorní Záplavové senzory. A případné zloděje vyžene Alarmová siréna, která získává podněty z okenních kontaktů či senzorů pohybu. V případě narušení se rozbliká i světlo ve společných částech, aby upozornilo celý areál.

Loxone dále řídí i stmívatelné LED pásky v pergole, které při večerních posezeních udrží příjemnou světelnou atmosféru. Automaticky se na základě pohybových senzorů spouští i osvětlení schodů a nesvítí se tak zbytečně, navíc lze nastavit i noční režim tlumeného světla pro noční výpravy po apartmánu.

V jednom objektu Loxone navíc vyřeší zónovou regulaci vzduchotechniky podle hodnot CO2 v každém pokoji. Na základě koncentrace CO2 se budou otevírat a zavírat klapky přívodu vzduchu. Dále bude mít tento objekt instalovanou fotovoltaiku, s Loxone tak bude energetický management chytrý a maximálně efektivní. Energie odtud navíc bude sdílena i do společných částí a zajistí maximální možnou úsporu. S jedním řídicím systémem tak areál získá řadu možností a funkcí včetně monitoringu čističky, čerpadel a podobně. Na základě spotřeby se pak budou řídit technologie v jednotlivých částech.

Co říká Loxone Partner?

Pomáháme klientům vytvářet zdravé, bezpečné, komfortní a udržitelné prostředí s použitím správně a smysluplně navržené automatizace. Ta propojí veškeré technologie v jeden funkční a efektivní celek s návazností na energetický management provozu všech typů budov. Klienti tak získají více času a otevřou si prostor pro úspory. Naše řešení zkrátka umožní klientům věnovat svůj čas rodině nebo práci bez zbytečných starostí.

Filip Kubín

Evora Smart

Apartmány Opatov dále získají:

Tablet s aplikací Loxone – Umístěný na nástěnném držáku. Obyvatelé mají na jednom místě možnosti ovládání a perfektní přehled o vlastním apartmánu včetně statistik o spotřebě. Stejnou aplikaci však budou mít i v mobilu, s níž mají ke svému objektu vzdálený přístup kdykoli a odkudkoli.

NFC Code Touch – Kódové klávesnice pro snadný přístup do objektu. Přístupové kódy mohou obyvatelé libovolně a snadno měnit, stejně jako přístupové NFC přívěsky.

Intercom – U příjezdové brány do areálu bude umístěný Loxone Intercom v kombinaci s kódovou klávesnicí. S návštěvou mohou obyvatelé komunikovat skrze zmíněný tablet nebo mobilní aplikaci.

Bezpečností kamery Milesight – Plně integrované do Loxone. Jedná se o další posílení zabezpečení. Majitelé se mohou kdykoli podívat na dění u jejich apartmánu.

Poznejte plány:

Pohled na projekt z výšky
Apartmány se společnou rekreační částí
Řada apartmánů
Vchod do apartmánů
Jeden z objektů v areálu
Samostatný apartmán

(c) Video a vizualizace: S-universal stavby

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A
Konzultace projektu zdarma
Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A
Stát se partnerem
Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách