Mission pink – deel 1: Carmen’s lievelingsfunctie

Bertien Van Peer
maart 6, 2018 in Know How
Als vrouwen horen wij vaak dat het onderwerp “Smart Home” een mannenzaak is, enkel en alleen voor het “sterke geslacht”. Wat ik, als vrouw, daarover te zeggen heb, kan je alvast raden. Inderdaad: dat is de reinste onzin!

Daarom wijd ik deze nieuwe blogserie aan ons, vrouwen ­čśë We bekijken het thema “Smart Home” eens vanuit een ander standpunt. Jullie kunnen alvast uitkijken naar ervaringen van onze vrouwelijke collega’s, maar ook naar verhalen van andere vrouwelijke Smart Home bewoners. Mission pink is geboren!

De lievelingsfunctie van onze collega Carmen:

Op elk moment van de dag een aangename temperatuur, vaarwel koude voeten!

Toen we Carmen vroegen wat ze het meeste waardeert aan haar slimme woning, moest ze even nadenken. Ze keek rond en keek naar een collega in een kort T-shirt terwijl zij lekker warm ingeduffeld was in een wollen trui. Voila, haar favoriete functie was gevonden.

Net zoals Carmen, heb ik vaak de neiging om te bibberen en ik ben er vrij zeker van dit ik niet de enige vrouw ben die het vaak kouder lijkt te hebben dan de rest.

Carmen beschrijft volgend scenario, dat bij haar thuis dagelijkse kost is:

“Nadat de wekker me wakker maakt, strompel ik de badkamer in. Daar word ik verwelkomd door een aangenaam warme vloer (waarop ik graag zou willen verder slapen). Ik ben absoluut geen ochtendmens, dus een koude vloer is een absolute no-go voor mij.┬á

Na mijn werk kom ik niet thuis in een koude grot, maar stap ik binnen in een aangenaam verwarmd appartement. Mijn verwarming heeft immers al geleerd hoe lang het duurt om de gewenste temperatuur te bereiken terwijl mijn woning precies weet wanneer ik thuiskom.

Ik richt mijn pijlen op mijn volgende doel: de zetel in de living. Ook hier: niet te koud, niet te warm. Exact de juiste temperatuur voor een power napje.

Wanneer de avond valt, kijk ik uit om naar mijn slaapkamer te gaan en lekker te gaan slapen in mijn knusse bed. Hier is de temperatuur maar 17┬░C omdat ik graag slaap in een koelere kamer (ik heb ook eens ergens gelezen dat dit gezonder zou zijn …).

Na een gezonde nachtrust, start de volgende dag en begint gewoon alles opnieuw.

Het fascinerende voor mij is, dat dit alles gewoon automatisch gebeurt, zonder mijn tussenkomst. Ik stond in het begin eerder sceptisch tegenover deze woonautomatisering, maar de betrouwbaarheid ervan heeft mij volledig overtuigd!

Zowel mijn koude vingers als voeten genieten van de aangename temperaturen. Mijn constante vorm van bevriezing en gejammer zijn verleden tijd. Mijn vriend bedankt Loxone ­čÖé

To be continued …

Binnenkort vraag ik aan andere vrouwen wat zij vinden van hun Loxone Smart Home.
Hou zeker onze blog in de gaten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik wil meer over LOXONE weten