Deel 3: Bescherming van het gebouw in een Real Smart Home


maart 2, 2018 in Voor Partners

Naast de bescherming tegen inbraak en de bescherming van bewoners, biedt het Real Smart Home ook een omvangrijke bescherming van het gebouw.
Het nieuwe thuis ligt natuurlijk na aan het hart bij jouw klanten. Daarom is het ook belangrijk dat een Real Smart Home ook zichzelf beschermt tegen mogelijke gevaren zoals storm, vorst en water.

No Gimmicks, Real Smart Homes –
Loxone de 360° oplossing

Loxone biedt haar Loxone Partners alles van software naar hardware en knowhow om ervoor te zorgen dat jullie het hoogste veiligheidsniveau kunnen bieden aan jullie klanten.

Het Real Smart Home beschermt tegen inbraak, beschermt bewoners tegen gevaar en waakt over eventuele schade aan het gebouw.

Einbruchschutz

De juiste keuze van alarmsensoren

Het Real Smart Home wordt bedreigd door verschillende omgevingsfactoren, daarom is het belangrijk dat een Real Smart Home zichzelf beschermt tegen deze gevaren. Storm, vorst, vuur of water kunnen allemaal schade berokkenen.

Wij bevelen volgende sensoren aan voor de optimale bescherming van het gebouw:

weather station

Weerstation Air/Tree

water sensor air

Watersensor Air

Producteigenschappen:

weather-station-in-action
Weerstation Air/Tree

Het weerstation registreert verschillende weergegevens zoals temperatuur, wind, helderheid en neerslag. De Miniserver kan deze waarden verwerken en beslist of er een gevaar is voor het Real Smart Home. In geval van een dreigend gevaar (bijvoorbeeld door vorst), neemt het Real Smart Home alle noodzakelijke maatregelen om zichzelf te beschermen.


Het Weerstation Air/Tree bevat ook een 10 jarige weerservice. Gebruik de weerservice om weersvoorspellingen tot 3 dagen in de toekomst te bepalen.

water-sensor-in-action
Watersensor Air

De Watersensor Air beschermt het gebouw van jouw klanten op een betrouwbare manier tegen dreigend gevaar van waterlekkage van welke aard dan ook.
De Watersensor Air werkt draadloos en kan daardoor individueel geplaatst worden daar waar een waterlek zou kunnen ontstaan.


Om ervoor te zorgen dat jouw klanten dreigende schade op tijd detecteren, raden wij jullie de Caller Service aan. Ook wanneer je afwezig bent, informeert de Caller Service over dreigende schade aan het gebouw.

Juiste inzet van de alarmsensoren

Positie van het
Loxone Weerstation

Het Loxone Weerstation registreert verschillende weergegevens. Voordat je de optimale positie van het Weerstation kiest, moet eerst gedefinieerd worden welke metingen bijzonder belangrijk zijn voor de bescherming van het Real Smart Home.

storm

Storm en onweer zijn vaak de oorzaak dat de zonwering van jouw klanten beschadigd wordt. Zorg er daarom voor dat het Weerstation de wind eenvoudig en zonder remmingen kan registreren.
Bomen, muren en uitstulpingen op het dak mogen de wind niet afremmen voordat deze het Weerstation bereikt.

Ook de temperatuur is een beslissende parameter voor de bescherming van het gebouw. Het Weerstation heeft een exacte meting nodig van de helderheid om op een betrouwbare manier de zonwering automatisch te sturen. Dit is in tegenspraak met de temperatuurmeting. Daarom wordt het aanbevolen om de weerservice te gebruiken om de temperatuur te meten. Deze weerservice is inbegrepen bij elk Loxone Weerstation.

Rain

Wanneer vorst en vocht tegelijkertijd optreden kan de zonwering van jouw klanten aanzienlijk beschadigd worden.
Om het Real Smart Home op een betrouwbare manier tegen dit gevaar te beschermen, is het belangrijk dat de neerslag het Weerstation ongehinderd kan bereiken.

Positie en aantal
watersensoren

De juiste positie van watersensoren bepaalt hoe goed het Real Smart Home van jouw klanten zich kan beschermen tegen dreigend gevaar.
Bij het plannen, raden wij aan om goed op te letten waar de sensoren geplaatst worden. Onze aanbeveling: telkens één sensor in:

bedroom

Technische ruimte

sitting room

Keuken

living room

Wasruimte

Stel de Loxone Mailer in zodat jij als Loxone Partner tijdig geïnformeerd wordt wanneer de batterij van een Watersensor Air opraakt.

Eenvoudige installatie en ingebruikname

De juiste technologie voor elke toepassing. Dankzij de Loxone Air en Tree technologie zijn het Weerstation en de Watersensor Air in enkele minuten geïnstalleerd en in werking gesteld.

Altijd op de hoogte dankzij de
brand- en watermeldcentrale

Alles OK

Pre-alarm

Hoofdalarm

Alles OK

Mockup: Alles Ok

Pre-alarm

In het geval van binnentredend water wordt eerst een oproep verstuurd via de Caller Service en er wordt een push notification gestuurd. Zo zijn jouw klanten onmiddellijk op de hoogte van de alarmtoestand, ook wanneer er niemand aanwezig is.

Mockup: Voralarm

Hoofdalarm

Het Real Smart Home maakt gebruik van alle beschikbare middelen om zo de aandacht op zichzelf te vestigen. Het reageert met flikkerende verlichting, opent de zonwering en via de muziekserver luidt door heel de woning een alarmtoon. Zo worden jouw klanten onmiddellijk gewaarschuwd.

Hauptalarm

Bescherming tegen vorst en wind

Screen_Frost

Bescherming tegen vorst

Wanneer de buitentemperatuur zakt onder de 1°C en het Weerstation neerslag detecteert, dan voorkomt het Real Smart Home dat het gebouw van jouw klanten schade oploopt door ijsvorming. Alle elementen van de zonwering worden onmiddellijk gestopt en om veiligheidsredenen vergrendeld. De vorstbeveiliging kan handmatig in de visualisatie worden geannuleerd of ze deactiveert zich automatisch bij een buitentemperatuur van meer dan 10°C.

Screen_Sturm

Bescherming tegen storm

Wanneer het Loxone Weerstation een windsnelheid registreert die de zonwering van jouw klanten kan beschadigen, dan wordt de bescherming tegen storm geactiveerd. Dit betekent dat alle elementen van de zonwering geplaatst worden in beschermingstand en dat de bediening wordt geblokkeerd. De stormbeveiliging kan handmatig in de app worden geannuleerd, of dit gebeurt automatisch wanneer de windsnelheid niet langer gevaarlijk is.

security

Hoogste veiligheidsstandaard
dankzij autoconfiguratie

Alle functies die tot nu toe genoemd zijn rond het thema veiligheid worden aangeboden met slechts één druk op de knop in de autoconfiguratie. Ontdek de veiligheidsfuncties en haal nog meer uit een Loxone Smart Home.

Ik wil meer over LOXONE weten