8 redenen waarom je niet zonder een Smart Home kan

Steffi De Graaf
augustus 8, 2023 in Know How
Geniet je van het wonen of ben je nog steeds bezig voortdurend te bedienen? Met elektrische jaloezieën, PV-systemen, multimediasystemen en nog veel meer zitten moderne gebouwen vol technologie. En dit moet op de één of andere manier worden geregeld. Dus waarom niet direct kiezen voor de slimme weg? Naast meer comfort en een betere energie-efficiëntie biedt dit nog tal van andere voordelen – en is het een slimme investering die zichzelf snel terugverdient.

Bouwers, verbouwers en renovatiebedrijven worden vaak geconfronteerd met de vraag: “Kan ik me een slim huis veroorloven?” Maar in een tijd waarin technologie en innovatie de toon zetten, zou de vraag eigenlijk moeten zijn: “Kan ik het me zelfs veroorloven om het zonder slimme bouwtechnologie te doen?”

Ons duidelijke antwoord: nee! We laten je 8 goede redenen zien waarom je tegenwoordig niet meer zonder een smart home kunt.

 

 1. Het geeft je meer tijd om te leven »
 2. Het beschermt onze planeet »
 3. Het beschermt jou en jouw geliefden »
 4. Voor meer comfort in het dagelijkse leven »
 5. Omdat het gewoon makkelijker is »
 6. Omdat het de moeite waard is »
 7. Zodat je flexibel blijft »
 8. Voor meer onafhankelijkheid op oudere leeftijd »
Vater und Tochter beim Lesen.

Het geeft je meer tijd om te leven

In je dagelijkse leven bedien je ongeveer 5.600 keer per jaar een lichtschakelaar, 3.500 keer de muziekinstallatie, 2.100 keer je zonwering, 1.750 keer de verwarmingsregeling en nog veel meer. Een intelligent gebouw neemt je een groot deel van deze taken uit handen en geeft je dus meer tijd voor de echt belangrijke dingen. Tijd die je met geld niet kunt kopen.

Vater und Tochter beim Lesen.
Ein grüner Wald.

Het beschermt onze planeet

Wereldwijd zijn gebouwen verantwoordelijk voor 44% van het energieverbruik en 38% van de CO₂-uitstoot. Met een holistisch energiebeheersysteem kan je het energieverbruik in jouw huis met wel 50% verminderen. Dit kan jaarlijks meer dan 100 miljoen ton CO₂ besparen – alleen al in één land!

Ein Baby schläft.

Het beschermt jou en je geliefden

Gemiddeld bekeken wordt elke 3 minuten ingebroken. Elke 2 minuten is er brand. Waterschade komt elke 30 seconden voor. En elke 22 seconden krijgt een oudere een ongeluk in zijn huis. Een intelligent gebouw beschermt niet alleen jou en jouw dierbaren, het beschermt ook zichzelf. Het geeft je een veilig gevoel rondom.

Frau vor einem Fenster im Smart Home.

Voor meer comfort in je dagelijkse leven

Je favoriete muziek in elke kamer, sfeervolle lichtstemmingen met een wow-effect, overal de perfecte gevoelstemperatuur en nog veel meer. We brengen ongeveer 90% van ons leven binnen vier muren door. Waarom zouden we hier afzien van het comfort dat automatiseringsoplossingen bieden? Of zou je vandaag de dag nog steeds een auto kopen zonder automatisch ABS systeem?

Frau vor einem Fenster im Smart Home.
Der Touch Surface auf der Kücheninsel.

Omdat het gewoon gemakkelijker is

Tientallen apps, ontelbare schakelaars, verschillende bedieningspanelen – en geen overzicht. Het gebruik van verschillende stand-alone oplossingen maakt ons leven ingewikkelder in plaats van eenvoudiger. Holistische, intelligente automatiseringssystemen daarentegen nemen talloze taken over en verdringen technologie naar de achtergrond.

Omdat het de moeite waard is

Met speciaal ontwikkelde, perfect op elkaar afgestemde hardware en software zorgt Loxone niet alleen voor een verbeterde levenskwaliteit in je huis, maar verhoogt het ook de waarde van het pand. Dankzij gratis updates kan je er zeker van zijn dat jouw gebouw altijd up-to-date is.

Zodat je flexibel blijft

Gisteren een kinderkamer – vandaag een fitnessruimte. De tijd raast letterlijk aan ons voorbij en je leven verandert met de tijd. En je behoeften veranderen mee. Het is dus fijn als je eigen huis zich aanpast aan de veranderende behoeften.

Ältere Personen am Esstisch.

Voor meer onafhankelijkheid op oudere leeftijd

We worden steeds ouder. Terwijl de gemiddelde levensverwachting voor mannen in 1950 65 jaar was, was dat in 2020 al 79 jaar. En er wordt verwacht dat dit zal stijgen tot ongeveer 83 jaar in 2050. Eén van de grootste wensen van mensen is om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Gebouwautomatisering kan een belangrijke bijdrage leveren aan het vervullen van deze droom.

Loxone: De juiste oplossing voor elke toepassing – en elk budget.

Een Smart Home is duur.” Niet per se! Om je een overzicht te geven van hoe betaalbaar een Loxone Smart Home is, hebben we ter vergelijking drie praktijkvoorbeelden gegeven:

All-in vakantie

Rust je huis uit met de basiselementen van huisautomatisering en profiteer van 47 andere functies naast intelligente verlichting en zonwering – en dat alles voor de prijs van een all-inclusive vakantie.

E-bike

Voeg meer functies toe aan je Smart Home voor de prijs van een e-bike. Geniet van een nog comfortabelere levensstijl – bijvoorbeeld met een indrukwekkend Multiroom Audio Systeem.

Thuisbioscoop

Voor liefhebbers van de fijnere dingen in het leven: voor de prijs van een thuisbioscoop breng je zowel het gebruiksgemak als het comfort in je huis naar een heel nieuw niveau.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten