Meer tijd voor de leuke dingen in het leven. Dat wil jij toch ook?

Bertien Van Peer
juli 19, 2017 in Know How

Vandaag de dag wordt er veel gepraat over Smart Homes en woonautomatisering. We zien reclamespots op de televisie, horen zaken op de radio en we lezen erover in tijdschriften. Maar wat is nu juist woonautomatisering en wat maakt een Smart Home echt slim?

Woonautomatisering is het automatiseren van de woning en het huishouden. Met automatiseren bedoelen we niet op knopjes drukken om de verlichting aan te zetten of de zonwering omhoog of omlaag te sturen. Neen, met automatiseren bedoelen we dat je zelf niets meer moet bedienen, jouw woning doet dit uit zichzelf! Onderzoek heeft aangetoond dat een Loxone Smart Home jaarlijks gemiddeld 50.000 handelingen overneemt van haar bewoners. Die tijd kan jij dus besteden aan de leukere dingen in het leven.

De volledige versie van deze video en nog veel meer vind je op ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en blijf op de hoogte van alle nieuwigheden en tips & tricks! 

50.000 handelingen komen overeen met … VEEL vrije tijd!

We nemen een gemiddelde van 10 seconden per handeling. Sommige handelingen zijn kort, zoals het drukken op een lichtschakelaar. Anderen duren langer, denk zo bijvoorbeeld aan het manueel naar beneden en boven doen van de zonwering. Tien seconden per handeling is daardoor een goed gemiddelde.

Dat brengt ons op 500.000 seconden per jaar dat vrijkomen voor de leukere dingen in het leven. Dat komt overeen met 8.333 minuten, 138,8 uren of 5,79 dagen. Veel vrije tijd dus!

Misschien vind je dit nog een beetje abstract? Wel, we zetten het graag even om voor jou! 50.000 handelingen per jaar komen overeen met heel wat vrije tijd. Onderstaande afbeelding toont wat je allemaal zou kunnen doen als je jezelf niet zou moeten bezig houden met domme handelingen in jouw woning.

 • 92 films op Netflix om samen met jouw partner, kinderen of familie te bekijken. Neem wat popcorn bij de hand, maak het jezelf comfortabel en geniet van de film!
 • 45 etentjes met familie of vrienden. Lekker op restaurant gaan of jezelf uitsloven voor het avondeten? Makkelijke keuze, toch? Geniet van heerlijke diners en babbel bij met vrienden of familie.
 • Een midweek skiën in Oostenrijk om even te ontsnappen aan het drukke werkleven. Lekker sportief op de latten staan en genieten van de adrenaline die door je lijf raast bij het afdalen van met sneeuw bedekte bergen. Toch niet zo sportief ingesteld? Geniet dan van vijf dagen welverdiende rust met een cocktail in de hand op een wit strand.
 • 17 extra nachten slaap. Dit zal wellicht heel aanlokkelijk klinken voor de ouders onder ons. Een Loxone Smart Home maakt jouw leven nu eenmaal een heel pak eenvoudiger.
 • 19 pretparkbezoeken met het gezin. Geniet van spannende achtbanen en andere leuke attracties. Dagen vol plezier gegarandeerd. Jouw kinderen zullen er dol op zijn!
 • 35 wellnessarrangementen. Word volledig zen door hete sauna’s, stoombaden en jacuzzi’s. Relax dankzij deugddoende massages!

 

Zelf kies ik voor een combinatie van alles: 2 weekendjes lekker uitwaaien aan zee, 10 heerlijke movie-nights met mijn echtgenoot en zoontje, 5 etentjes met vrienden, een dagje pretpark om volledig uit mijn dak te gaan en een namiddag pure ontspanning tijdens een bezoekje aan de wellness. Wat kies jij 😉 ?

Balans werk-privé

Dit zijn maar enkele dingen die je kan doen met jouw kostbare tijd. Dat is het leuke aan de extra uren die een Loxone Smart Home je biedt: je vult de tijd in zoals jij zelf wil! Neem nu bijvoorbeeld met je gezin. Onderstaande artikelen tonen hoe een Loxone Smart Home je gezinsleven verrijkt.

Slim samenspel

Het automatiseren van de woning kan heel ver gaan, maar meestal wordt er geautomatiseerd op de verlichting, de verwarming, de zonwering, de audio-functionaliteiten, het alarm en de toegangscontrole. Dit zijn de voornaamste processen binnen jouw vier muren. Wanneer we naar buiten kijken, dan denken we aan slimme tuinberegening, het automatisch onderhoud van het zwembad, het opladen van de elektrische wagen en zoveel meer.

Hoe werkt het dan? In een Loxone Smart Home begint heel het verhaal met sensoren. Een sensor is een apparaat dat een bepaalde input van de omgeving detecteert en hierop reageert. Met deze technologie en dankzij onze groene Miniserver, kan je van jouw domme woning een slimme woning maken.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten