Aanbidder van de zon

Steffi De Graaf
augustus 7, 2017 in Know How

Deze woning van vier verdiepingen haalt het meeste uit de zon dankzij grote ramen, een adembenemend terras en een zwembad op het dak. Hier gaat het niet alleen over luxe, maar over een woning die zeer energie-efficiënt is en een hoog niveau van veiligheid en gebruiksvriendelijkheid garandeert.

Vang de zon

De omgeving van deze woning staat bekend om haar voortdurende zonneschijn en de eigenaars profiteren daar volop van. Een belangrijk onderdeel van dit project was de integratie van zonnepanelen. Op deze manier kunnen de bewoners hun zelf geproduceerde energie beter benutten door de beschikbare energie in te zetten voor toestellen zoals de wasmachine, de oplader voor de wagen …

Slimme bediening van verlichting

De slimme verlichting in de verschillende ruimtes wordt gestuurd dankzij vooraf ingestelde sferen. De lichtsferen combineren verschillende lichtbronnen zoals bv. de plafondverlichting, lampen en verlichting geïntegreerd in meubels. Dankzij onze Air technologie met draadloze drukknoppen is het mogelijk om drukknoppen te plaatsen waar voorheen geen traditionele drukknop zou geplaatst kunnen worden.

Speciaal: de verlichting aan de trap. Tijdens de dag wordt de ruimte overspoeld met natuurlijk daglicht, terwijl ’s avonds en ’s nachts de LED verlichting rond het venster zacht de ruimte verlicht. Op die manier hebben de bewoners steeds het gevoel van natuurlijk licht.

Zacht ontwaken

Eén van de favoriete functionaliteiten waar onze klanten voor kiezen is onze slimme wekkerfunctie. De bewoners hebben gekozen om ’s ochtends wakker te worden met natuurlijk licht door zonwering die automatisch opent, automatische verlichting en audio. Op die manier kunnen ze elke ochtend op een aangename manier aan de dag beginnen.

Eerst gaat de zonwering stapsgewijs omhoog zodat het zonlicht kan binnensijpelen in de slaapkamer, daarna gaat de verlichting aan met 50% helderheid, gevolgd door hun favoriete radiozender. Zo wil iedereen toch ontwaken?

De tuin

Het buitengedeelte is één van de hoogtepunten van deze woning. Over heel de tuin kan verlichting teruggevonden worden, zelfs in het zwembad. Dit wordt allemaal gestuurd door ons Loxone systeem.

U denkt waarschijnlijk dat zo’n fantastische tuin hand in hand gaat met veel onderhoud, maar niets is minder waar. De eigenaars hebben de Loxone Smart Home technologie gebruikt om ervoor te zorgen dat het onderhoud een makkie is. Zo hebben ze een automatisch irrigatiesysteem dat dankzij een luchtvochtigheidssensor weet wanneer de planten beregend moeten worden om ze zo steeds mooi groen te houden.

Afhankelijk van de helderheid buiten, gaan de lichten van het terras en het zwembad automatisch aan wanneer de terrasdeur geopend wordt en iemand naar buiten komt.

Maar dat is niet alles, ook het zwembadonderhoud wordt volledig uit handen genomen. Om hierover meer te weten, verwijzen we graag naar onze aparte blog hierover.

Multimedia integratie

De eigenaars wensen in elke ruimte naar muziek te kunnen luisteren. Om dit mogelijk te maken hebben ze een Loxone Music Server geïnstalleerd. Dit zorgt ervoor dat ze overal hun eigen muziek kunnen luisteren. Nog beter: ze kunnen de muziek zelfs verbinden met verschillende sferen, het alarmsysteem en de wekkerfunctie.

In elke ruimte zijn er drukknoppen die gebruikt kunnen worden voor het bedienen van de muziek. De bewoners gebruiken deze echter bijna nooit, ze geven na onze autopiloot hun voorkeur aan de eenvoudige Loxone App.

Loxone maakt de integratie van audio en video-apparaten mogelijk. Op die manier wordt door specifieke bevelen de bediening van de HDMI Matrix uitgevoerd om zo de distributie van het TV-signaal doorheen het huis centraal te kunnen bedienen.

Veilig en wel

Er werden systemen geïnstalleerd die waterlekken en gas snel detecteren en in geval van nood de kleppen sluiten.

De rookmelders zijn verbonden met de Music Server, dus wanneer het alarm afgaat, dan wordt geluid afgespeeld doorheen alle luidsprekers. De bewoners ontvangen ook een melding op hun smartphone.

Wanneer de bewoners niet thuis zijn, wordt alles in de ‘huis verlaten’ modus gezet en doet de woning haar taken vanzelf. Zo zal ze de temperatuur zelf regelen en het alarm inschakelen. Wanneer de eigenaars op vakantie zijn, dan wordt de aanwezigheidssimulatie gebruikt om te laten uitschijnen dat de woning bewoond wordt.

Denk bij veiligheid ook nog bijvoorbeeld aan meldingen op uw smartphone wanneer de garagedeur al langer dan 30 minuten openstaat, of een melding aan uw voordeur wanneer u de woning wilt verlaten maar er nog een raam openstaat. Mogelijkheden zat!

Weerinfo

De woning gebruikt verschillende sensoren om zo gecalculeerde beslissingen te nemen. Denk hierbij aan temperatuursensoren, een windsensor en een regensensor die informatie geven over de weersomstandigheden. Dit betekent dat de woning de comforttemperatuur steeds kan garanderen, ook wanneer het buiten heet is.

Vochtigheidscontrole

Draadloze Loxone temperatuursensoren en vochtigheidssensoren werden in de badkamer en kelder geïnstalleerd omdat dit ruimtes zijn die last kunnen hebben van vochtigheid. Daarbovenop start een luchtontvochtiger automatisch wanneer de lucht te vochtig wordt, handig toch?

Meer weten?

Wilt u meer weten over Loxone Smart Homes? Boek nu uw gratis infosessie en beleef het leven met autopiloot zélf.

Ik wil meer over LOXONE weten