Hoge luchtdoorvoer in gebouwen vermindert de kans op een coronabesmetting

Bertien Van Peer
april 28, 2020 in Know How
Het dagelijks leven komt hopelijk binnenkort langzaam weer op gang. Veel kantoren, bedrijven en winkels zullen binnen enkele weken hun deuren weer openen met de momenteel geldende veiligheidsvoorschriften. Virologen zeggen dat elke verdunning van de lucht, het risico op infectie met COVID-19 kan minimaliseren.

Christian Drosten is een van ’s werelds grootste virologen in de strijd tegen het coronavirus. Hij adviseert ook politici en autoriteiten in Duitsland en is een expert op het gebied van de media. In een recent interview met de Oostenrijkse Omroep beveelt hij aan om te zorgen voor een hoog niveau van ventilatie in gebouwen om het risico op infectie te minimaliseren.
Christian Drosten verwijst ook naar het onderwerp van de overdracht van de infectieziekte, dat we al in een ander artikel hebben behandeld. Daarnaast heeft een onderzoek van de Erasmus MC in Rotterdam uitgewezen dat het coronavirus overdraagbaar is via de lucht. 

Raumlueftungssteuerung

Intelligente ventilatieregeling met Loxone

Dankzij een volledig controleerbaar ventilatiesysteem kan de luchtdoorvoer en de relatieve luchtvochtigheidsgraad eenvoudig worden aangepast met behulp van de Loxone App. Deskundigen zijn het erover eens: een hoog percentage verse lucht en een goede vochtigheidsgraad in gesloten ruimten kan het risico op infectie tot een minimum beperken. Tenslotte blijven zo de microscopische druppeltjes met de virusdeeltjes minder lang rondzweven in de lucht.  

Daarom is ons ventilatiesysteem in het Loxone Basecamp direct aangepast. Verhoog de luchtkwaliteit in de projecten van jouw klanten en ervaar nu alle mogelijkheden van een intelligente ventilatieregeling met Loxone!

Ontdek de mogelijkheden met Loxone

Meer dan 40 voorbeelden staan al online! Bekijk nu onze verzameling praktijkvoorbeelden en laat je inspireren voor jouw projecten. Er zullen nog meer voorbeelden volgen, dus blijf op de hoogte en volg ons op onze social media kanalen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ik wil meer over LOXONE weten