Apple HomeKit

Steffi De Graaf
april 7, 2022 in Know How
Hier hebben velen onder jullie lang op gewacht, maar het is zover: de Loxone Miniserver is vanaf nu officieel gecertificeerd door Apple en draagt dus het keurmerk: Works with Apple HomeKit. Kijk uit naar stembediening door Siri en andere geweldige functies met maximale gegevensbeveiliging.

Hey Siri

Dankzij de officiële Apple HomeKit-ondersteuning kan je vanaf nu de verlichting, zonwering, ventilatie, verwarming en nog veel meer in je gebouw bedienen met Siri. Dankzij de diepgaande integratie van de Home App in iOS, macOS of iPadOS is het nog eenvoudiger en sneller om via het controlecentrum toegang te krijgen tot jouw favoriete functies. Om de nieuwe functie te gebruiken, heb je Loxone Config versie 12.2.12.1 of hoger nodig. Als je het selectievakje “Automatische updates” in jouw projecteigenschappen hebt geactiveerd, zal deze functie automatisch worden geleverd.

Naast de stembediening en de alternatieve visualisatie biedt de HomeKit-integratie nog een andere leuke functie: vanaf nu kunnen de Loxone functiebouwstenen ook worden gebruikt in de Apple Shortcuts App.

 

Gegevensbeveiliging

Een punt waaraan wij bijzonder veel belang hechten is gegevensbeveiliging. De spraakbesturing met Siri verandert daar niets aan. Het Apple apparaat communiceert met de Miniserver in het lokale netwerk. Voor externe toegang is een HomePod, een iPad of een Apple TV nodig.

Als je bijvoorbeeld onderweg bent en via HomeKit toegang wil tot jouw Loxone gebouw, communiceert jouw iPhone via jouw iCloud met het betreffende apparaat in jouw gebouw. De communicatie met de Miniserver vindt dan weer lokaal in het netwerk plaats. Jouw gegevens blijven zoals gewoonlijk daar waar ze thuishoren.

Volgende functiebouwstenen of functionaliteiten worden ondersteund:

 

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten