Vysoké učení technické v Brně má inteligentní učebnu


16 května, 2022 in Reference

Systém inteligentního řízení technologií Loxone od roku 2021 využívá i Fakulta stavební při Vysokém učení technickém v Brně (VUT). A to v rámci jedné z učeben, která je doslova nabitá technologiemi. Loxone se v ní stará nejen o ovládání, ale i měření řady veličin.

Fakulta stavební VUT má vlastní inteligentní učebnu a Loxone v ní nemůže chybět. Disponuje integrací detailního měření veličin aplikovaných v praktické výuce. Dochází k přímému měření rychlosti proudění vzduchu v rekuperaci, digitální kalorimetr využívá komunikaci přes protokol ModBus. Loxone poskytuje i přehlednou vizualizaci měřených veličin.

Učebna využívá celou řadu komponent Loxone

Jedná se o kmenovou učebnu studijního oboru s názvem Environmentálně vyspělé budovy. To mimochodem skvěle ladí právě se systémem Loxone, který svým inteligentním energetickým managementem založeným na automatizaci podporuje soběstačnost budov a nižší spotřebu energií, což jde ruku v ruce se snížením uhlíkové stopy, šetrnosti budov k životnímu prostředí a udržitelnosti.

Instalace Loxone pro výukové účely se ujala společnost Smarteon Systems (Loxone Flagship Partner). Měření veličin plně nakonfigurovala. Mezi viditelné prvky Loxone patří například Touch Pure for Nano pro jednoduché ovládání místnosti. Dále je umístěná kódová klávesnice NFC Code Touch pro přístup, Senzor přítomnosti, Detektor kouře, Příložné LED Spoty či Hlavice pro chytrou regulaci teploty v místnosti. Dále Loxone řídí například stínění.

Zajímavostí je, že jsou v učebně umístěna čidla různých výrobců, což během praktické výuky umožňuje porovnávat výsledky měření.

Tomáš Lamač

CEO, Smarteon Systems

Nahlédněte:

NFC Code Touch a Tuch Pure for Nano
Hlavice Loxone reguluje topení
Osvětlení učebny, Senzor přítomnosti a Detektor kouře
Učebnu využívají například studenti oboru Environmentálně vyspělé budovy
Příložné LED Spoty pro světelnou signalizaci

Zaujalo vás to?

Ikona elektrikář

Jste elektrikář?
Chcete svým zákazníkům také nabízet jedinečnou automatizaci budov založenou na Loxone Miniserveru, který se hodí do projektů všeho druhu? Kontaktujte nás a využijte silnou spolupráci s Loxone, lídrem na trhu v oblasti automatizace budov a domů.

Ikona lopata

Máte vlastní projekt?
Chcete také využít Loxone ve vašem vysněném projektu? Loxone Miniserver je dokonalým nástrojem pro jednoduché ovládání a inteligentní automatizaci domů, komerčních nemovitostí nebo speciálních projektů.

Chci být informován o novinkách