Vaši pomocníci v zimním období–izolují, topí a šetří energie


30 října, 2012 in Know How

Vaše žaluzie a rolety získají díky Loxone Miniserveru daleko větší kvalifikaci! V domácnosti plní standardně ochrannou funkci a pomáhají s chlazením interiéru – zabraňují pronikání tepla v letních měsících. S pomocí Loxone dokážete z Vaší stínící techniky vytěžit daleko více hlavně v zimních měsících.

IMG_1101_thumb[6]

Zde se dozvíte, jak využít Loxone Miniserver v zimních měsících a co všechno Vaše centrála chytrého domu dokáže.

Zefektivněte práci s pokojovou teplotou!

Principielně existují dvě funkce, které můžete mít díky automatickým žaluziím..

Zatažené žaluzie působí jako tepelný izolant

Co musíte udělat? Vůbec nic. Vaše žaluzie a nebo rolety jezdí úplně automaticky. Po překročení nastavené teploty (např. –5°C) se automaticky zatáhnou:

weather_00_gn_thumb[4] Jakmile se venku setmí, tak se žaluzie zatáhnou.
weather_19_gd_thumb[3] Pokud jsou venku velké mrazy i během dne, reagují na to žaluzie automaticky – automaticky se zatáhnou a šetří energii, která by mohla unikat.

Teplot tak zůstane tam, kde má …

Využívání slunce jako tepelného zdroje

Slunce je přirozeným zdrojem tepla a v zimních měsících nám žaluzie napojené na Miniserver pomáhají tuto energií zdarma využívat. Jakmile slunce silně svítí, naklápí se žaluzie automaticky přesně tak, aby co nejvíce teplých paprsků proniklo do Vašeho obydlí.

weather_00_gd_thumb[10] Automatické stínění je zapnuté praktický celý rok. Jakmile klesne teplota pod určitou hladinu, je Miniserver připraven topit normálním způsobem a také si pomáhat sluníčkem.

Zabránění zničení žaluzií

Tuto funkci oceníte, pokud je počasí nepříznivé.

Visualisierungskennwort_thumb[1] Pokud zahrnete do své instalace chytrého domu i venkovní srážkoměr a teplotní senzor, můžete automaticky zabránit zničení žaluzií. Pokud žaluzie zamrznou a vy s nimi chcete pohybovat, jednoduše je zničíte – tímto jednoduchým způsobem škodám zabráníte. Více o této funkci se můžete dozvědět v našem referenčním projektu Panorama!

DSC_0457_thumb[18]DSC_1002_thumb[28]


Inteligence, která se postará o úspory za energie i Vaše bezpečí

Díky Loxone Miniserveru dostaneme z Vašich žaluzií daleko více. Zavřené žaluzie se nestarají pouze o stínění, ale také o izolaci a Vaše bezpečí.

Informujte se o možnostech Loxone Miniserver a mějte Váš dům skutečně chytrý! Více o možnostech využití se dozvíte zde.

Chci být informován o novinkách