Rodinný dům ve Vyškově: Loxone skvěle zapadl do návrhu designérky z Mooden

David Nebor
24 července, 2023 in Reference

Dřevo a světlé barvy vytvořily útulný domov pro rodinu v jihomoravském Vyškově. O design se postarala Barbora Burešová z interiérového studia Mooden a v návrhu počítala i s prvky inteligentní domácnosti Loxone. Designéři je do projektů stále více zařazují, protože pomáhají splnit nároky na moderní bydlení.

Autorka designu měla v prostorném, vzdušném bungalovu poměrně volnou ruku. Do obývacího pokoje umístila knihovnu a krb doplněné obezdívkou s prostorem na dřevo. V interiéru je například zakomponována stěna, na kterou může dítě libovolně psát či malovat.

Kuchyň je bíle lesklá se zabudovanou vinotékou, ložnice pak odpovídá jednoduchému a modernímu stylu obývacího pokoje. Dominantní je manželská postel v ideální výšce a doplňují ji světla spuštěná nad nočními stolky nebo knihovnička.

Ložnice

Co říká designérka?

Při práci na tomto projektu jsme nejprve s klienty probrali všechny představy a také možnosti, které daný prostor nabízí. Přáli si například, aby byl dům řízen pomocí systému inteligentní domácnosti. Do návrhu jsme zahrnuli jejich základní požadavky, ale přišli jsme i s řadou nápadů, z nichž byli manželé opravdu nadšeni a naše studio pak doporučili svým známým. Chtěli jsme, aby se mladý manželský pár s malou dcerkou ve svém novém domově cítil co nejlépe, a to se myslím podařilo.
Ing. Barbora Burešová

autorka návrhu a realizace interiéru, Mooden

Inteligentní domácnost? Žádný problém!

Studio Mooden do svých návrhů zapracovává i inteligentní automatizaci Loxone a dům ve Vyškově nebyl výjimkou. Náročné požadavky na technickou stránku bungalovu se podařilo splnit ve spolupráci se společností Category, která systém chytré domácnosti instalovala.

Dům je vybaven intuitivními dotykovými tlačítky Touch Tree, která ovládají světla a stínění, navíc monitorují teplotu a vlhkost vzduchu v jednotlivých místnostech. Osvětlení se zároveň v základu spouští a vypíná automaticky podle přítomnosti díky integrovaným senzorům. A to včetně stmívatelných LED pásků, které krásně dotváří útulnou atmosféru.

Kuchyň
Hlavice Tree udržují vytápění na přednastavených teplotách, automaticky se řídí i vzduchotechnika. Obyvatelé mají dokonalý přehled o všem v jedné mobilní aplikaci, z níž mohou navíc ovládat přístup do domu včetně brány a branky.
Vstupní chodba
Koupelna
(c) Foto: Mooden

Zajímají vás další projekty? Studio Mooden píše vlastní blog o interiérovém designu:

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách