Rock Farm – inteligentní restaurace ve Vysokých Tatrách


24 ledna, 2023 in Reference

Stylová restaurace Rock Farm je součástí Natur Resortu a její design značí sepjetí s přírodou. Hlavní myšlenkou bylo poskytnout zákazníkům gastronomický zážitek umocněný nádherným výhledem na Vysoké Tatry. Restaurace má i bar, terasu a vlastní konferenční sál. Bezproblémový chod celé budovy včetně terasy zajišťuje Loxone.

Výborné jídlo z BIO surovin

Jednou z největších výhod restaurace je její poloha s neuvěřitelným panoramatickým výhledem na Vysoké Tatry. Od samotného začátku realizace majitelé kladli důraz na kvalitu lokálních surovin. Ty nejchutnější a nejšťavnatější jídla vznikají ze surovin z vlastního bio chovu. Proto součástí restaurace je i prosklená chladící místnost, v níž se skladuje kvalitní maso, lokální produkty a ta nejlepší vína. Na dosažení správné teploty v chladící místnosti je využitá technologie Loxone.

Design v rockovém stylu

Design interiéru se nese ve stylu rocku, což napovídá již název podniku. Skandinávský styl restaurace dotvářejí přírodní materiály, které zapadají do tatranského prostředí a dělají prostor útulným. Návštěvníky hned u vchodu zaujmou kytary. Aby se zákazník cítil příjemně, restaurace je decentně osvětlená.

kytara v interiéru restaurace
Hlavní osvětlení, lustry a závěsná světla jsou ovládané Loxone. Intenzita světel je regulovaná na základně venkovních světelných podmínek. Konferenční sál na poschodí restaurace díky velkým oknům poskytuje návštěvníkům dostatek denního světla. Při jasných slunečných dnech je prostor dostatečně prosvětlený a tak není potřeba svítit. Automatizace pozná, kdy je a není potřeba doplňkové svícení.
Rock Farm interiér

Vzduchotechnika a vytápění

Pro čerstvý vzduch za každé situace je v restauraci jedním z klíčových prvků ventilace a rekuperace. Správný chod rekuperační jednotky zajišťuje Loxone, který na základě měření vlhkosti a úrovní CO2 v místnosti zajišťuje perfektní kvalitu vzduchu po celý den. Inteligentně řízené je i podlahové vytápění v jednotlivých místnostech. To přináší vyšší komfort a snížení účtů za energie.

Rekuperační jednotka
Hlavním důvodem, proč chtěl majitel do celé budovy instalovat technologii Loxone, bylo eliminovat lidský faktor při ovládání technologií. Velkou výhodou je i úspora energií, kterou budeme sledovat v následujících měsících. Už při výstavbě objektu hledal majitel komplexní řešení od vzduchotechniky, vytápění, osvětlení a audia – o vše se postará jediná centrální jednotka. Díky automatizaci jsme dosáhli větší flexibility funkcí.
Viktor Timko

CEO společnosti KELCOM

Inteligentní ozvučení

Typ prostoru ovlivnil výběr reproduktorů. Hudba může mít velký vliv na to, jak zákazníci vnímají celý podnik. Personál si už nemusí dělat starosti s výběrem skladeb a nastavováním hlasitosti. V rámci otevírací doby se spustí v prostoru a na terase přednastavený playlist. Na ovládání celého systému slouží aplikace, v níž majitel i personál může různě nastavovat osvětlení, teploty, zvuk a další.

Přízemí restaurace
Světelná upoutávka Rock Farm
Rozvaděč
Budova Rock Farm zvenku
Terasa restaurace

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách