Raiffeisenbank: Jak automatizace pomáhá švýcarské bance

Tomáš Ponec
23 dubna, 2024 in Know How
Švýcarsko je jedním z předních světových finančních center. S celkem 788 pobočkami má Raiffeisen Switzerland nejhustší síť bankovních poboček v zemi. Ve stále větším počtu poboček banky Raiffeisen pomáhá Loxone šetřit čas i peníze.
Bankovní svět se mění. Mnoho zákazníků provádí jednoduché bankovní transakce online. Pokud však jde o komplexní finanční záležitosti, očekávají individuální poradenství od odborníků – a to v prestižním prostředí.

Mnoho bank se proto snaží vytvářet energeticky úsporné a pohodlné pobočky orientované na budoucnost, které jsou nejen funkční, ale také útulné.

Společnost Raiffeisenbank

Dokonalým příkladem je kompletně zrekonstruovaná pobočka Raiffeisenbank v Benkenu u Curyšského jezera. Dne 29. ledna 2024 zde byla otevřena pobočka, která je ve všech ohledech orientovaná na budoucnost.

Osvětlení, stínění, audio, klima a multimédia – Miniserver zajišťuje splnění nejrůznějších požadavků moderní bankovní pobočky. Projekt realizoval náš Silver Partner, společnost Urs Hager Elektro-Anlagen GmbH.

Přání zákazníka bylo jasné: Vše musí být snadno použitelné.
Jan Fritschi

Urs Hager Elektro-Anlagen GmbH

Touch Pure Flex na pobočce banky
Jednotlivé místnosti se ovládají pomocí zařízení Touch Pure Flex. Ten lze použít nejen k ovládání přednastavených světelných scén, hlasitosti zvuku nebo stínění, ale také k měření teploty v místnosti.

Miniserver proto přesně ví, zda je třeba místnost chladit nebo vytápět. V obou případech to může být provedeno aktivně prostřednictvím systému HVAC nebo stínění.

Jedním z hlavních požadavků zákazníka byla automatizace rozsáhlé instalace projektorů v zákaznické zóně. Pro tento účel bylo na zařízení Touch Pure Flex nakonfigurováno speciální tlačítko.
Obrazovka a stropní zvedací ústrojí projektoru se přesunou do ideální výšky a projektor se aktivuje. Kromě toho se Audioserver přepne na Line-In vstup projektoru, osvětlení se přepne na předem definovanou scénu a stínění se přesune do předem definované polohy.

Když scéna s projektorem skončí, plátno se zvedne, osvětlení a stínění se vrátí do původního stavu, audiosystém znovu přehraje oblíbenou scénu a projektor se s časovým zpožděním také znovu zvedne.

Celou instalaci lze ovládat pouhými dvěma kliknutími. Zaměstnanci tak ušetří spoustu času a stresu.

Jan Fritschi

Urs Hager Elektro-Anlagen GmbH

Jste podnikatel v oboru?

Jsme přesvědčeni, že inteligentní automatizace bude pro vaši společnost přínosem. Díky našim inovativním nápadům bude správa vašich budov energeticky účinnější, vaše pobočky bezpečnější a zákazníci budou mít ještě lepší zážitek.

Více chytrých poboček Raiffeisenbank

Modernizací prošly také pobočky Raiffeisen v Sissachu a Uetendorfu, které již byly vybaveny automatizací budov Loxone.

Pobočka Raiffeisenbank v Sissachu
Raiffeisenbank Sissach
Pobočka Raiffeisen v Uetendorfu
Raiffeisenbank Uetendorf

Co se podařilo:

  • Osvětlení má zásadní význam při vytváření zákaznického prostředí. Integrací svítidel DALI bylo vytvořeno flexibilní řešení osvětlení.
  • Automatické stínění umožňuje jednoduchou a energeticky neutrální regulaci jasu a teplot v budově.
  • Integrace podlahového vytápění a klimatizace zajišťuje rovnoměrné a příjemné teploty ve všech místnostech.
  • Moderní ventilační systém s komponenty Belimo zaručuje nepřetržitý přívod čerstvého vzduchu a optimální kvalitu vzduchu.

V současné době naši partneři vybavují systémem Loxone řadu dalších poboček Raiffeisenbank. Díky tomu jsou pobočky energeticky úspornější a pohodlnější a hosté mají prospěch z ideálního zákaznického zážitku.

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách