Příběhy z Real Smart Home aneb 5 funkcí, které si rodina zamiluje


13 července, 2018 in Know How

Občasný chaos je součástí každého rodinného života. Ne vždy jde vše podle plánu, nicméně řešení domácích „katastrof“ různých velikostí dokáže rodinu stmelit a zajímavě okořenit každodenní stereotyp. Jak už to tak bývá, někdy jsme nahoře, někdy dole a úleva od opakujících se problémů nám přijde vždycky vhod.

Zeptali jsem se proto našich zákazníků na jejich oblíbené funkce v Real Smart Home, které usnadnily jejich rodinný život.

číslo 1

Konec problémů se ztraceným klíčem

„Když si vzpomenu na své dětství, nazval bych ho obdobím ztrát. Ztracené školní pantofle a krabičky od svačiny ale nikdy nebyly tak velký problém jako ztracené klíče od domu. Nutná výměna zámků a všech klíčů – asi to znáte i vy.

Dnes je vše jinak. Chtěl jsem těchto problému ušetřit sebe i své děti a rozhodl se místo klasických klíčů pro NFC Code Touch. Každý z rodiny má klíč elektronický. Jeho ztráta neznamená konec světa. Jednoduše je vymazán ze systému a nový stojí okolo stovky.
Už žádné výměny zámků!“

Richard F.

NFC přívěsek přiložený ke skleněné Loxone klávesnici NFC Code Touch
číslo 2

Win-Win: Tichá nálada

„Od narození našeho prvního potomka máme vlastní náladu pro kojení v ložnici. Aktivuje se tak pouze osvětlení v houpacím křesle, manželka může snadno kojit malého a já mohu i nadále spát.

Tichá nálada se skvěle využije i při výměně plenek. Světlo se aktivuje pouze nepatrně a malý tak není oslepen plným jasem.

Pro nás je to opravdu velký benefit a věřím, že i malý je spokojen. Bohužel nám to ještě neřekne. :)“

Manuel R.

dospělá ruka drží ruku miminka
číslo 3

Pohádky pro lepší usínání

„Naší malé se nejlépe usíná při pohádce na dobrou noc. Jakmile je v posteli, pustím jednoduše jednu z pohádek prostřednictví aplikace. Pohádka se sama vypne po 30 minutách, kdy už malá dávno spí.

Nemusím tak myslet na vypnutí pohádky a mohu se v klidu věnovat jiným věcem.“

Christa S.

spící dívka
číslo 4

Koupání v chytrém bazénu

„Naše děti koupání milují. Pro mně a manžela je to zase příjemný relax po celém dni. Inteligentní ovládání bazénu nám ušetřilo mnoho času. Stará se o dopouštění vody, cirkulaci, filtrování i zpětný proplach. Bazén můžeme ovládat i prostřednictvím dotykového tlačítka Touch Surface na okraji bazénu. Ovládáme tak jednoduše osvětlení a protiproud. Navíc vypadá naprosto dokonale! Případně můžeme vše kontrolovat a ovládat pomocí aplikace.“

Martina L.

bazén se zabudovaným dotykovým ovládáním
číslo 5

Vzdálená komunikace pomocí
funkce Text to Speech

„Jednou z mých nejoblíbenějších vychytávek je funkce Text to Speech (převod textu na řeč). Děti tak jednoduše upozorním na hotový oběd. Stisknutí tlačítka se z reproduktorů v pokoji ozve: „Pojďte na oběd!“

Používáme ji také ke vzdálené komunikaci. Pokud mi žena například nezvedá telefon, jednoduše si v aplikaci zvolím nadefinovanou zprávu, která se ozve z reproduktorů. Běžně využívám napříkad „Za chvilku jsem doma,“ či „Drahoušku, zavolej mi prosím zpět,“ když se své drahé ženě nemohu dovolat – to zná každý 🙂

To prostě musíte mít!“

Michael K.

žena si čte knihu u reproduktoru

Vyzkoušejte si s rodinou Real Smart Home

Chtěli byste se na vlastní kůži přesvědčit, že je inteligentní dům skutečně přátelský k rodině? Proč si neudělat rodinný výlet do naší vzorové domácnosti na bezplatnou prohlídku? Těšíme se na vás!

Chci být informován o novinkách