Využijte fotovoltaiku na maximum! Proč byste měli používat Loxone k ovládání měničů Fronius?


24 srpna, 2020 in Technologie

Výroba vlastní elektřiny je výhodná v momentě, kdy je používaná nepřetržitě nebo pokud je skladována pro pozdější použití (ve formě baterií nebo horké vody). To znamená, že během nejproduktivnějších hodin, tj. když svítí slunce, by měla být vyrobená energie efektivně využívána pomocí různých zařízení. Většina z nás je ale bohužel během dne mimo domov. Obvykle není výhodné vrátit přebytečnou energii do sítě a zakoupit ji později. Jak se ale dostat ven z této situace? Loxone a Fronius společně vyvinuly spolehlivé řešení.

Zvyšte svou spotřebu energie pomocí inteligentní automatizace

Loxone, přední výrobce řešení pro automatizaci budov s využitím Miniserveru, a Fronius, průkopník ve fotovoltaické technologii, již nějakou dobu spolupracují na vývoji způsobu, jak efektivně řídit spotřebu vyrobené elektřiny. Díky tomu je možné zvýšit soběstačnost budovy, lépe řídit vlastní spotřebu energie a zároveň ušetřit náklady.

Fronius vyrábí špičkové střídače proudu. Střídač zajišťuje, že vyrobený stejnosměrný proud je přeměněn na střídavý proud.

Miniserver Loxone reguluje vše v budově, od ovládání žaluzií po topení. V kombinaci se solárním FV systémem a střídačem Fronius poskytuje majiteli domu pohodlnou správu energie. Tím umožňuje lépe využívat vlastní energii, a to vede k rychlejší návratnosti prvotní investice a větší nezávislosti na ostatních dodávkách energie.

Jaké úkoly zvládne Loxone?

Sleduje množství vyrobené energie. Ví, zda může být použita a za jakým účelem.
Ukazuje, kolik energie bylo vyrobeno a kolik bylo spotřebováno. Rozdíl je energie ze sítě, za kterou budete muset zaplatit.
Nastavuje prioritu zařízení. Pokud není dostatek energie, zapnou se pouze nejdůležitější zařízení.
Při dostatečném množství energie se spustí pračka, začne nabíjet auto nebo baterie. Akumulační nádrž se zahřívá až při značném přebytku energie.
Ví, kdy má smysl zapnout konkrétní zařízení. Zohledňuje bezpečný čas spuštění, nečinnost atd.

Podle počasí se může rozhodnout, kdy stojí za to čekat na vlastní energii a kdy použít placené zdroje.

Funkční blok pro efektivní řízení energie

Software Loxone Config obsahuje speciální funkční blok s názvem Energetický manažer . Můžete pracovat s prioritami v bloku. Čím vyšší má zařízení prioritu, tím je pro systém důležitější a bude spuštěno jako dříve než zařízení s nižší prioritou. Blok umožňuje zadat různé parametry pro všechny použité výstupy každého připojeného zařízení, např. doba aktivace, minimální doba běhu, minimální doba vypnutí, minimální doba běhu za den, vstupní výkon, který musí být vyšší, aby se výstup mohl zapnout atd. Další informace jsou k dispozici v naší technické dokumentaci.

Energetický manažer

Nabídněte svým zákazníkům rozsáhlé energetické řízení

Střídač Fronius lze snadno připojit k Loxone Miniserveru. Zákazníkům se tak nabízí mnoho praktických aplikací, jako je např. ovládání různých zařízení v závislosti na množství vyrobené energie nebo nabíjení elektrického automobilu.

– Staňte se partnerem Loxone –

Partner Loxone na školení

Připojte se a staňte se
Loxone Partnerem


Chcete svým zákazníkům nabídnout spolehlivý systém řízení energie s Miniserverem? Kontaktujte nás a využijte silné spolupráce s Loxone, lídrem na trhu v oblasti automatizace budov.

Mohlo by vás také zajímat:

Chci být informován o novinkách