Ochrana budovy a Real Smart Home


6 března, 2018 in Pro partnery

Kromě ochrany před vloupáním a ochranou obyvatel nabízí Real Smart Home i komplexní ochranu samotné budovy. Na novém domově vašim zákazníkům velmi záleží. Proto jistě ocení jeho ochranu před hrozbami, jako je bouřka, mráz a voda.

No Gimmicks, Real Smart Homes.
Loxone nabízí řešení od A do Z

Díky perfektní souhře sofistikovaných produktů, softwaru na míru a nejlepšímu know how od výrobce můžete jako Loxone partner nabídnout svým zákazníkům nejvyšší úroveň zabezpečení domácnosti.
Real Smart Home chrání před vloupáním, varuje své obyvatele před možným nebezpečím a věnuje pozornost všem rizikům, která by mohla způsobit škodu na budově.

ikona štít

Ochrana budovy a správný výběr senzorů

Dům je neustále ohrožován různými vlivy prostředí, takže je nutné, aby se před nimi také nonstop chránil.

Jedná se zejména o rizika poškození vlivy jako bouřka, mráz, oheň nebo voda.

Meteostanice od Loxone

Meteostanice Air/Tree

 

Záplavový senzor pro chytré domy Loxone

Záplavový senzor Air

 

Charakteristika produktů:

Chytrá meteorologická stanice v provozu
Meteostanice Air/Tree

Naše meteorologická stanice zaznamenává celou řadu údajů o počasí, jako je teplota, vítr, sluneční svit a srážky. Miniserver dokáže zpracovat tyto hodnoty a rozhodnout, zda existuje nebezpečí. V případě bezprostředního nebezpečí (např. kvůli mrazu) provede Real Smart Home veškerá potřebná opatření, aby se ochránil.

E-shop CZ » | E-shop SK »


Součástí dodávky Meteostanice Air/Tree je služba Weather Service na dobu 10 let: nejpřesnější předpověď počasí pro konkrétní polohu až 3 dny dopředu.

čidlo úniku vody pod pračkou
Záplavový senzor Air

Záplavový senzor spolehlivě chrání budovu před bezprostředním nebezpečím úniku vody jakéhokoli druhu.
Záplavový senzor Air nepotřebuje žádnou kabeláž, a tak může být jednoduše umístěn všude tam, kde může voda uniknout.

E-shop CZ » | E-shop SK »


Aby byl váš zákazník o úniku vodu včas a spolehlivě informován, doporučujeme využít službu Caller Service. Ta jej informuje dokonce i v případě, že nedošlo k poškození stavebního materiálu.

Plánování senzorů

Správné umístění Meteostanice

Meteorologická stanice Loxone zaznamenává různé meteorologické údaje. Před výběrem optimální polohy Meteostanice je nejprve nutné určit, která měření jsou obzvláště důležitá pro ochranu Real Smart Home.

ikona vítr

Bouřky jsou nejčastějším důvodem poškození žaluzií a jiného stínění. Proto se ujistěte, že Meteostanici nic nebrání, aby byl vítr spolehlivě detekován.
Stromy, stěny a okapy nesmí zpomalovat vítr a ovlivňovat data z Meteostanice.

ikona teploměr

Teplota je také rozhodujícím parametrem ochrany stavby. Meteostanice vyžaduje přímo dopadající sluneční svit pro přesnou detekci jasu. Tím zajistí spolehlivý provoz automatického stínění. To ale ovlivňuje přesnost měřené teploty. Proto k měření teploty doporučujeme využít službu Weather Service, která je z toho důvodu součástí dodávky Meteostanice Air/Tree.

ikona déšť

Mráz a vlhkost mohou společně způsobit značné škody na stínicí technice vašich zákazníků v důsledku námrazy.
Aby se Real Smart Home mohl spolehlivě chránit před tímto nebezpečím, je důležité, aby Meteostanice spolehlivě zaznamenala jakékoli srážky.

Umístění a počet záplavových senzorů

Správná poloha Záplavových senzorů Air určuje, jak dobře se může Real Smart Home ochránit před nebezpečím. Při plánování doporučujeme, abyste věnovali pozornost tomu, kde budou senzory používány. Naše doporučení pro správnou funkci je umístit jeden senzor v každé:

technická místnost

technické místnosti

senzor pod myčkou

kuchyni

záplavový senzor pod pračkou

koupelně

Nastavte si Loxone Mailer Service a budete včas informováni, pokud bude nutná výměna baterie v Záplavovém senzoru Air.

Jednoduchá instalace a zprovoznění

Správná technologie pro každou aplikaci: díky technologiím Loxone Air a Tree vyvinutým pro Real Smart Home Meteostanici Air/Tree i Záplavový senzor Air nainstalujete a uvedete do provozu během několika minut.

Vše na očích díky
Centrále požáru a úniku vody

Vše v pořádku

Varovný alarm

Hlavní alarm

Vše v pořádku

Mockup: Vše v pořádku

Varovný alarm

V případě úniku vody se první upozornění uskuteční hlasovým hovorem (při využití služby Caller Service) a notifikací z aplikace. Zákazníci jsou tedy okamžitě informováni o stavu poplachu, i když nikdo není přítomen.

Notifikace v telefonu: únik vody v kuchyni

Hlavní alarm

Real Smart Home dá o nebezpečí vědět všemi způsoby, které má k dispozici. Zareaguje blikajícími světly, otevře žaluzie a díky Music Serveru spustí alarm. To vaše zákazníky spolehlivě upozorní, i když budou třeba spát.

Notifikace úniku vody v telefonu

Ochrana před mrazem a větrem

mobilní dlaždice pro ovládání funkce Ochrana před mrazem

Ochrana před mrazem

Pokud venkovní teplota klesne pod 1 °C a Meteostanice zjistí srážky, Real Smart Home zabrání poškození stínicí techniky v důsledku námrazy. Všechny stínicí prvky se okamžitě zastaví a jsou z bezpečnostních důvodů zablokovány. Uživatelský režim Ochrana před mrazem může být manuálně zrušen ve vizualizaci nebo se automaticky vypne, když venkovní teplota převýší 10 °C.

dlaždice v aplikaci loxone: Ochrana před bouřkou

Ochrana před bouřkou

Meteostanice Loxone sleduje rychlost větru. V případě, že dosáhne hodnoty, při které by mohlo dojít k poškození stínění, je aktivován uživatelský režim Ochrana před bouřkou: všechny stínící prvky se dostanou do bezpečné polohy a jsou zablokovány. Ochrana před bouřkou může být deaktivována buď ručně v aplikaci, nebo automaticky, jakmile se rychlost větru opět vrátí do bezpečných hodnot.

ikona štít

Více o Automatickém programování

Všechny zmíněné funkce ochrany budovy Loxone nabízí pouhým stisknutím tlačítka Automatické programování. Využijte plný potenciál Loxone Smart Home v rekordním čase v prověřené konfiguraci a nabídněte svým zákazníkům to nejlepší.

Chci být informován o novinkách