Moderní a inteligentní kancelářská budova Geoline

David Nebor
15 června, 2023 in Reference

Společnost Geoline v polském Zabrze se zabývá prodejem, pronájmem a servisem geodetické techniky. Aby dosáhla maximální energetické účinnosti a pohodlí při každodenní práci, rozhodla se do svých moderních kancelářských prostor integrovat technologii Loxone. O instalaci se postarala společnost BF Electric.

Přístup

Bezpečnost byla pro investora prioritou, a proto bylo integrováno komplexní řešení, které zajišťuje mnohaúrovňové zabezpečení.

Prvním prvkem, se kterým se návštěvníci setkají, je závora s LPR kamerou sloužící ke čtení registračních značek. Všem osobám, které nejsou zaregistrovány v databázi, je vstup do areálu po ověření povolen. Díky mobilní aplikaci autorizace proběhne během několika sekund, a to odkudkoli na světě. S tímto systémem dálkového otevírání návštěvníci nemusí dlouho čekat na zvednutí závory.

NFC Code Touch na stěně
Zaměstnanci navíc mají přístup jen do některých prostor. Klávesnice NFC Code Touch instalovaná před výtahem ověřuje, kam může osoba vstoupit. Majitel a správce mají přístupová práva do jednotlivých místností a také kontrolují udělování oprávnění jednotlivcům.
Interiér kanceláře

Zabezpečení

Celá budova je pod dohledem systému Loxone a propojuje více prvků. EZS odešle okamžité upozornění pohotovostnímu týmu, který pak může prostřednictvím audiosystému okamžitě upozornit a zastrašit narušitele. O hrozbě je samozřejmě v reálném čase informován i manažer.

Zabezpečení však není jen ochrana před vloupáním, ale také před haváriemi. Záplavové senzory se již osvědčily, když upozornily na vytékající vodu z potrubí pod kuchyňským dřezem. Představte si, jak obrovské škody by to mohlo napáchat například v noci, když nikdo není v kanceláři. Záplavové senzory tomu včas zabrání. Ať už jsou nainstalovány v kuchyni nebo v koupelně, zaručeně přinesou uživatelům větší pocit bezpečí a pohodlí.

Kontrola

Systém Loxone funguje s maximální dávkou automatizace, zároveň uživatelé mají možnost kdykoli změnit nastavení. Dotyková tlačítka Touch Pure jsou integrována do místností a umožňují ovládání osvětlení a teploty, přičemž jsou esteticky vhodné, protože jejich design dokonale zapadá do moderního kancelářského interiéru.

Uživatelé oceňují intuitivní ovládání a funkční aplikaci Loxone, která poskytuje přehled o všech nastaveních systému a zvyšuje pocit bezpečí.

Senzor přítomnosti na stropě
Myšlenka systému Loxone se nám velmi líbila – zejména energetická účinnost a také to, že se systém snadno ovládá. Ukázalo se, že to byla dobrá volba, celá integrovaná infrastruktura funguje skvěle. Je to energeticky úsporné a do budoucna chceme dokoupit další subsystémy, které nám umožní energii ještě lépe využít.
Anna Sędzicka

Geoline

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách