Loxone se postará o technologie v domech Červeného dubu


27 září, 2022 in Reference

Developerský projekt Červený dub nabízí moderní bydlení v klidné lokalitě nedaleko Prahy. Obyvatelé nízkoenergetických domech využijí i funkce od Loxone. Inteligentní automatizace bude řídit osvětlení, zabezpečení, vytápění či stínění.

Lokalita Červený dub leží nedaleko Prahy na kraji Kostelce nad Černými lesy. Roste tady nová čtvrť s jednopodlažními a dvoupodlažními domy. Láká snadnou dostupností hlavního města a blízkostí lesů i sportovního areálu. Momentálně jsou v prodeji nemovitosti 2. etapy projektu.

Budoucí obyvatelé se nastěhují do domů s nízkoenergetickým standardem vybavených řadou technologií. Pro jejich řízení si mohou zvolit systém Loxone, s nímž získají chytrou domácnost a řadu jejích výhod.

Fakta

Lokalita: Kostelec nad Černými Lesy


Developer: RDKA


Loxone řídí: Osvětlení Vytápění | Zabezpečení | Stínění

Podlahovka se zónovou regulací

Každý z domů je vybavený elektrickým podlahovým topením. Chytré ovládání mu přinese zónovou regulaci, v každém pokoji bude vždy optimální teplota. Vytápění vždy začne topit tak, aby měli obyvatelé ideální klima přesně v čas, kdy si nastaví. Systém se zkrátka přizpůsobí dennímu režimu domácnosti. Aktuální teploty sleduje nonstop díky senzoru zabudovanému v tlačítku, kterým se ovládá osvětlení a žaluzie. Uživatelé také mohou sledovat statistiky vnitřní teploty.

Inteligentní ovládání každého druhu osvětlení

Majitelé si mohou vybrat mezi spínaným a stmívaným osvětlením. V každém případě se světla v domech řídí automaticky podle přítomnosti v místnosti a intenzity přirozeného světla. Lze si také nastavit různé světelné nálady a pak už je jen dotyky na jednom tlačítku v místnosti přepínat podle potřeby. Ovládání všech technologií mají obyvatelé i v jedné aplikaci, která vždy zobrazí aktuální stav domácnosti a upozorní na případné poruchy zařízení.

Se stmívaným osvětlením dostanou i noční režim. Pokud jde někdo v noci na toaletu, od postele ho doprovodí jen tlumené světlo které neoslní a nevzbudí další členy domácnosti.

Domy chrání obyvatele i sebe

V domě bude určené tlačítko, které v případě stisknutí spustí alarm. Ten mimo jiné rozbliká světla a vytáhne žaluzie. Systém zabezpečení zkrátka hlídá dům ve dne i v noci a při nebezpečné situaci pošle neprodleně notifikaci všem členům domácnosti. To platí i ve chvíli, kdy odhalí vznikající požár.

Jídelna a kuchyně

Stínění podle polohy slunce a aktuální teploty

Spoustu funkcí přinese chytré řízení žaluzií, s nímž se stínění ovládá plně automaticky podle polohy slunce a momentální teploty. Pokud bude obyvatel přeci jen chtít zasáhnout a nastavit si žaluzie podle sebe, zvládne to stejným tlačítkem, kterým si před chvílí přepnul režim světel.

Stínění navíc spolupracuje s vytápěním. Může mu například v zimě pomoci s vytopením místnosti na ideální teplotu, pokud se do oken opírají sluneční paprsky. Stínění se navíc může ráno vytáhnout ve zvolený čas a budit tak přirozeným světlem. A nestane se, že by žaluzie poškodila divoká bouřka nebo námraza. Díky Meteostanici má systém informace o aktuálním počasí. V případě silného větru systém žaluzie naplno vytáhne. Při mrazících naopak zabrání pohybu lamel.

Spousta dalších funkcí

To je jen stručný přehled těch hlavních, dohromady jich může být až přes 50. Majitelům zajistí perfektní pohodlí, zbaví je řady každodenních úkonů a pomohou s úsporami za energie. Šikovné je například odchodové tlačítko. Stačí trojklik u hlavních dveří a dům se automaticky přepne do režimu nepřítomnosti. Zhasne světla v celém domě, sníží teplotu aby se neplýtvalo a stínění se přepne do automatického režimu a funguje tak, aby se po návratu domů necítili členové domácnosti jako ve skleníku.

Tlačítko Touch v obýváku

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A
Konzultace projektu zdarma
Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A
Stát se partnerem
Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách