Loxone řídí věžní hodiny radnice v Nýrsku


11 května, 2022 in Reference

Pan Moulis instaluje řídicí systémy věžních hodin přes 30 let. Loni poprvé rafije rozhýbal využitím Loxone. Pilotní projekt na radnici v Nýrsku ukázal, že toto řešení přináší celou řadu výhod.

Zdeněk Moulis se instalací řídicích systémů věžních hodin zabývá od roku 1991. V srpnu 2021 s kolegy zprovoznil pilotní projekt řízení věžních hodin pomocí Loxone na budově radnice v Nýrsku. Aplikace Loxone umožnila realizovat moderní a flexibilní systém řízení věžních hodin.

Fakta

Lokalita:
Nýrsko (Plzeňský kraj)


Realizace:
2021


Loxone Partner:
Zdeněk Moulis (Silver)

Loxone kromě klasických funkcí (pohon rafijí, vyvolání odbíjení, automatické seřizování času a komfortní uživatelské rozhraní) nabízí navíc i dálkový monitoring chodu hodin a správu systému, upgrade programového vybavení, hlášení poruch, prediktivní údržbu a automatické sledování servisních intervalů.

Servisní zásahy na dálku

Podle pana Moulise je nejzajímavější předností tohoto řešení oproti klasickému, že chod věžních hodin je možné sledovat online na jakémkoliv mobilním zařízení a provést některé servisní zásahy bez nutnosti jezdit na místo. Dále je možné předcházet některým poruchám, případně přesněji zacílit servisní zásah. Hodiny mají také prosvícený ciferník pro večerní a noční viditelnost. Nyní má pan Moulis domluvené další realizace chytrého řízení hodin.

Věž s hodinami ve dne
Podsvícené hodiny po setmění

Flexibilitu systému vidíme za prvé v napojení a zaprogramování prakticky libovolných pohonů věžních hodin a za druhé v dalším rozšiřování systému. Například o systém inteligentního osvětlení, programovatelného vytápění kostelních lavic, integrovaného vnitřního i vnějšího osvětlení kostela, přístupový systém, zabezpečení, audiosystém, monitorování environmentálních parametrů, případně aplikace ve školních budovách pro jednotný čas a ovládání školního zvonění. Tyto dodatečné funkce jsou pak přístupné přes systém věžních hodin a vizualizované v aplikaci.

Zdeněk Moulis

Loxone Silver Partner

Zaujalo vás to?

Ikona elektrikář

Jste elektrikář?
Chcete svým zákazníkům také nabízet jedinečnou automatizaci budov založenou na Loxone Miniserveru, který se hodí do projektů všeho druhu? Kontaktujte nás a využijte silnou spolupráci s Loxone, lídrem na trhu v oblasti automatizace budov a domů.

Ikona lopata

Máte vlastní projekt?
Chcete také využít Loxone ve vašem vysněném projektu? Loxone Miniserver je dokonalým nástrojem pro jednoduché ovládání a inteligentní automatizaci domů, komerčních nemovitostí nebo speciálních projektů.

Chci být informován o novinkách