Loxone se stará o „holubí ráj“


23 února, 2022 in Reference
Belgická společnost Pigeon Paradise, zkráceně PIPA, byla založena v roce 2000 jako zájmový projekt. Postupně však získala celosvětové renomé v holubářském sportu, protože provozuje vůbec největší aukční webovou stránku s holuby. Organizace také poskytuje milovníkům holubů rychlé a aktuální zprávy z oboru a sdružuje jejich komunitu. Loxone Partner, společnost Intelliwatt, usnadňuje fungování majitelům i zaměstnancům PIPA.
Od roku 2000 působí PIPA jako prodejce nejkvalitnějších holubů, a to online i prostřednictvím veřejných aukcí. Nejlepší holubí genetický materiál shromažďuje v PIPA Elite Center a provozují chov holubů, kteří splňují ty nejpřísnější požadavky. Přinášejí také nejnovější a relevantní zpravodajství z celého světa co se holubářství týče. To všechno zabere spoustu času. Loxone Partner Kristof De Backer ze společnosti Intelliwatt se postaral o to, aby PIPA mohla využívat čas efektivně. Řešení Loxone totiž pracovníky zbavuje mnoha každodenních činností. Společně s majiteli tak mají více času věnovat se přímo své vášni.

Fakta

Lokalita: Knesselare, Belgie


Založení: 2000


Pracovníků: 20 (+ 50-100 zástupců po světě)


Loxone Partner: Intelliwatt

Integrované funkce s Loxone

Osvětlení

Světla se řídí automaticky pomocí senzoru přítomnosti. V chovných kotcích je kontrolováno doplňkové osvětlení a všechny nové kotce rovněž disponují automatickým osvětlením. Svítidla se sama zapínají a vypínají na recepci a také na parkovišti, kde se tímto způsobem navíc monitoruje, zda se na místě někdo nachází.
V chovných kotcích Loxone zajišťuje i speciální svícení, které uměle prodlužuje den v holubím období rozmnožování. Svítidla pro tento účel jsou ovládána díky několika DALI Extensionům. Uživatel může v aplikaci určit, které holubníky mají a nemají běžet v těchto cyklech: Východ a západ slunce jsou simulované velmi pozvolným náběhem a útlumem osvětlení, které Loxone řídí na základě centrálních časovačů.
Osvětlení místnosti
Osvětlení parkoviště
Osvětlení kotců
Osvětlení v PIPA

Zabezpečení

V případě poplachu spustí Loxone tichý alarm ovládáním osvětlení v objektu. Integrován byl také systém požární signalizace, který v případě nebezpečí okamžitě a adekvátně reaguje. V případě výskytu kouře se automaticky aktivuje sprinklerový systém.
S Loxone jsou chráněni i samotní holubi. Meteostanice předává přesné údaje o počasí, což poskytuje ochranu před větrem. Kromě toho funguje i rozsáhlé monitorování napájení bezpečnostního systému celého areálu.

Vnitřní klima v kotcích

Na rozdíl od klasického stínění se u holubích kotců využívá ochrana proti větru, jak můžete vidět na obrázcích níže. Větrná slona je řízená Loxone Meteostanicí a při dosažení konkrétní síly větru se ovládá automaticky tak, aby holubům vítr nevadil.

V prostoru, kde je shromážděno mnoho holubů čekajících na přepravu, je nainstalovaný senzor CO2. Když hladina CO2 překročí předem stanovenou mez, systém Loxone otevře kopuli a dodá místnosti čerstvý vzduch.

Bouda pro holubi s ochranou proti větru
Ochrana proti větru holubích kotců

Řízení přístupu

Přístupy řídil jiný systém, ale ten se v PIPA rozhodli vyměnit za Loxone. NFC Code Touch zajišťuje, že se do prostor areálu dostanou vždy jen odpovědné osoby.

Příjezdová vrata do areálu

Automatický pás na odvod trusu

Jak všichni dobře víme, holub za sebou nechává nepořádek. Při velkém počtu holubů na jednom místě přijde vhod automatizované odstraňování výkalů. Seškrábaný trus padá na pás, který jej odváží do kontejneru. Tímto způsobem je prostředí čistější bez nároků na další ruční úkony.

Různé pásy rovněž běží střídavě v nastavených intervalech, aby se předešlo výpadku proudu.

Loxone & Intelliwatt

Motivací pro nalezení systému automatizace bylo ulehčení práce. Kristofa znám velmi dobře a po konzultaci se Loxone ukázal jako nejuniverzálnější řešení pro naše potřeby. Vždy jsme chtěli inteligentní objekt, který nám poskytne i vzdálenou kontrolu a správu.
Nikolaas Gyselbrecht

CEO a zakladatel, PIPA

Kristof z firmy Intelliwatt
Za zmínku stojí, že v tomto projektu spolu komunikují 3 Miniservery v režimu koncentrátoru. Vzhledem k tomu, že se inteligentní systém rozšiřoval v několika fázích, nacházel se první Miniserver na jiné straně prostoru než další Miniservery. Nyní jsou všechny propojené a všechny funkce jsou integrované do jedné aplikace. To vše umožňuje řešení Loxone.
Kristof De Backer

Výkonný ředitel, Intelliwatt

Pohled do zázemí

Zaujalo vás to?

Ikona elektrikář
Jste elektrikář? Chcete svým zákazníkům také nabízet jedinečnou automatizaci budov založenou na Loxone Miniserveru, který se hodí do projektů všeho druhu? Kontaktujte nás a využijte silnou spolupráci s Loxone, lídrem na trhu v oblasti automatizace budov a domů.
Ikona lopata
Máte vlastní projekt? Chcete také využít Loxone ve vašem specifickém projektu? Loxone Miniserver je dokonalým nástrojem pro jednoduché ovládání a inteligentní automatizaci domů, komerčních nemovitostí nebo speciálních projektů.

Chci být informován o novinkách