Loxone jako standard bratislavské dominanty Liget

David Nebor
4 srpna, 2023 in Reference

Nově vznikající rezidenční komplex Liget v sobě spojuje skvělou polohu, výhled na Bratislavu, emoce a technologie. Brzy dokončí fázi výstavby a svou jedinečností posune historii bydlení na Slovensku na novou úroveň. K tomu přispěje i systém Loxone, který developer zvolil jako standard pro byty. Jaké výhody přinese obyvatelům?

Přepisuje dějiny bydlení

Vznikající projekt Liget nedaleko Sadu Janka Kráľa nabídne celou řadu výhod, které při bydlení v novém bytě ocení každý. Jak uvádí sám developer VSD Development, jedná se o vizionářské bydlení určené především pro lidi, kteří v hlavním městě hledají nejvyšší standardy. Na tomto základu plánují vybudovat „novou historii bydlení“!

Prostorný obývák s výhledem na by a okolí

Fakta

Lokalita:
Bratislava, Slovensko


Loxone Partner
WVA, s. r. o.


Developer
VSD Development
Web: www.liget.sk


Loxone řídí:
Osvětlení
Vytápění/chlazení
Stínění

Loxone jako standard

Loxone řídí celkem 91 bytů, které jsou standardně vybaveny osvětlením, vytápěním/chlazením, stíněním a lokální požární centrálou. Systém zaznamenává informace z tlačítek Loxone Touch, která v sobě mají čidla teploty a vlhkosti. Dále jsou tu senzory přítomnosti umístěné ve stropě, záplavové senzory pro odhalení případných úniků vody a meteostanice umístěná ve společných prostorách. Kromě tlačítek na stěně mohou obyvatelé byt/apartmán ovládat kdykoli a odkudkoli pomocí aplikace Loxone. Loxone Miniserver má na starosti všechny funkce jako mozek, který lze kdykoli rozšířit o nové nápady související se stále rostoucími požadavky klientů.

Inteligentní stínění zachová soukromí a zajistí pohodlí

Zajímavostí budovy jsou různé konstrukční výšky podlaží, které se pohybují od 2,6 do 3,5 metru. To však vyžaduje zvýšenou pozornost kvůli snadnému přehřívání interiéru přes obrovské prosklené plochy a možnému narušení soukromí. Součástí standardu je speciální exteriérové a barevně jednotné stínění s plně automatickým ovládáním od Loxone. Díky inteligentnímu stínění se v letních měsících zabrání přehřívání interiéru a naopak v zimě se využijí tepelné zisky ze slunečního záření. Obyvatelé budou mít také zajištěno soukromí a mohou kdykoli ručně zasáhnout do ovládání pomocí aplikace nebo tlačítek na stěně.

Záběr na kuchyň s velkými okny
Záběr na prostor obýváku s velkými okny

Kdo stojí za prestižním projektem?

Poptávka po nových luxusních bytech na Slovensku je stále velmi vysoká a kupující neodrazují ani vysoké ceny. Největší zájem je samozřejmě o Bratislavu. Liget nabízí luxusní bydlení a výhled na panorama hlavního města, což ocenilo a koupilo mnoho známých osobností. Za jeho prvotním návrhem stojí zkušený architekt Ľubomír Závodný, v jehož DZ Architects se snažili ve finální podobě zohlednit potenciál lokality a vybudovat nadstandardní rezidenci. Výstavbu má pod svými křídly Peter Marhula, generální ředitel společnosti VSD Development. 

Pro uspokojení požadavků nejnáročnějších klientů je nutné zajistit vysoký komfort bydlení. Liget je proto technologicky „nabitý“ a předčí ostatní bratislavské konkurenty. Inteligentní elektroinstalace zajišťuje de facto autonomní provoz bytové jednotky, přičemž manuální funkce jsou vždy autonomně nadřazeny.

Peter Marhula

Generální projektový manažer a generální dodavatel stavby Liget

Budova Liget zvenku

Nahlédněte

Výhled na Bratislavu z terasy
Ložnice s šatníkem a výhledem na noční Bratislavu
Obývák spojený s kuchyní v menším bytě

(c) Vizualizace: VSD Development

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách