5 výhod multiroom audio systému: Mějte hudbu i podcasty v (téměř) každé místnosti


23 srpna, 2021 in Know How

Hudba znamená víc než jen poslech různých zvuků. Dotýká se naší duše a má velký dopad na naše blaho a náladu. Existuje něco, co dokáže domácí poslech povýšit. Řeč je o multiroom audio systému. Skvělá věc, se kterou bude hudba i podcasty „chodit“ po bytě či domě za vámi. Dali jsme dohromady 5 hlavních výhod integrovaných multiroom systémů, o kterých byste měli vědět. 

…ale nejdřív pár slov k hudebním multiroom systémům

Multiroom audio umožňuje to, co dříve bylo nemožné. Představte si tohle: V každé místnosti by bylo umístěno zařízení. Rádio v koupelně, CD přehrávač v kuchyni, Hi-Fi věž v obývacím pokoji. Je téměř nemožné přenést písně či podcasty z jedné místnosti do druhé. Odmyslíme-li tedy možnost nastavit hlasitost na maximum, což by asi nevyhovovalo sousedům.

Hudební multiroom systém odstraňuje tyto bariéry. Umožňuje nám pouštět si kdykoli veškerou naši hudbu v každé místnosti. V jednu chvíli přitom mohou hrát různé zdroje. Například zatímco hraje relaxační hudba v obývacím pokoji, děti poslouchají audioknihu ve svém pokojíčku. Nejen to je možné s Loxone díky zařízení jménem Audioserver.

Jedna

Výhoda č. 1: Každý si přijde na své

V každé domácnosti se obvykle střetávají různé hudební preference. Zatímco otec si nejraději vychutná hard rock, dospívající syn nedá dopustit na břitký rap. Matka si odpočine se skleničkou vína u jazzu a malá princezna se neobejde bez písniček z pohádek.

Každý přitom může mít svou oblíbenou hudbu kdykoli a v kterékoli místnosti. Stačí si pustit svůj osobní seznam skladeb. Souboje o to, kdo bude zrovna pouštět muziku, končí.

Díky technologii Apple AirPlay 2 můžete přehrávat hudbu z iPhone, iPad a Mac. Přehrajete svůj playlist na Spotify, pustíte vyhovující rozhlasovou stanici nebo využijete svůj gramofon. Audioserver počítá i s mnoha dalšími zdroji a formáty.

Nákres domu s hudebními styly
Dva

Výhoda č. 2: Příjemný start nového dne

Hudba má sílu ovlivňovat naši náladu. Poslechem jemných melodií uvolníme své tělo i mysl. Na druhé straně, pokud uslyšíme rychlé, dynamické zvuky, narůstá náš srdeční tep, krevní tlak a chuť k akci.

Na ráno si tedy připravte jako svého průvodce motivační playlist a rozpruďte svou energii a zvedněte si náladu pro celý zbytek dne. Nebo začněte den s novým dílem vašeho oblíbeného podcastového pořadu.

Žena zpívá v koupelně
přehrávání ve více pokojích pomocí funkce airplay
Tři

Výhoda č. 3: Ideální hudba klidně v celém domě

Pozvali jste své sousedy na grilování a chcete zajistit dobrou atmosféru, aby si to u vás pamatovali? Žádný problém. S Loxone můžete snadno a rychle vybrat v aplikaci několik zón, tedy místností, ve kterých chcete přehrávat hudbu. V jedné z nich stačí pustit vhodný seznam skladeb a party může začít. V jídelně, obýváku i na terase začne hrát stejná hudba. V ostatních částech domu se mohou děti věnovat své zábavě. Zkrátka nikoho neštve hudba, na kterou zrovna nemá náladu.

Tři

Výhoda č. 3: Ideální hudba klidně v celém domě

Pozvali jste své sousedy na grilování a chcete zajistit dobrou atmosféru, aby si to u vás pamatovali? Žádný problém. S Loxone můžete snadno a rychle vybrat v aplikaci několik zón, tedy místností, ve kterých chcete přehrávat hudbu. V jedné z nich stačí pustit vhodný seznam skladeb a party může začít. V jídelně, obýváku i na terase začne hrát stejná hudba. V ostatních částech domu se mohou děti věnovat své zábavě. Zkrátka nikoho neštve hudba, na kterou zrovna nemá náladu.

Mobil a přehrávač
Čtyři

Výhoda č. 4: Informuje při nebezpečí, upozorní na návštěvu

Nic důležitého vám neunikne. Bez ohledu na to, jak hlasitě hraje hudba na večírku, zda spíte nebo kde v domě se nacházíte, pokud někde hrozí nebezpečí, hned se to dozvíte. Například když dům zaregistruje únik vody ve sklepě, kouř v garáži či rozbití okna. Hudba se okamžitě zastaví a z reproduktorů zazní odpovídající poplach.

Zvukový systém se hravě napojí i na zvonek. Můžete si zvolit libovolnou melodii a určit, kde zvonek zazní. Třeba v dětském pokoji může být úplně vypnutý, aby nebudil. Další užitečnou funkcí jsou individuální hlasová oznámení. Proč pokaždé křičet na celý dům „jídlo je na stole“? Zprávu můžete říct do aplikace a Audioserver ji přehraje v každém koutu domácnosti, aby to každý slyšel. Funkce text-to-speech zase zajišťuje, že nás hlas z reproduktorů upozorní na nečekanou událost v domácnosti. 

Pět

Výhoda č. 5: Dokonalý zvuk pro každou příležitost

Žena při józe

Relaxace při józe
Po stresujícím pracovním dni je jóga ideálním způsobem vypnutí. Vyberte si správnou hudbu a nechte uvolňující zvuky doprovázet zaslouženou relaxaci. Namasté!

Muž vařící v kuchyni

Motivace u sporáku
Se správnou hudbou bude nedělní vaření mnohem zábavnější. Vaše rodina ochutná rozdíl. Mezitím mohou děti sledovat svou oblíbenou show, protože v obývacím pokoji zůstává hudba tiše.

Rodinná sešlost

Příjemná rodinná sešlost
S rodinou u stolu jsou to chvíle plné radosti. Pusťte si příjemný hudební podklad k povídání o novinkách v práci a ve škole, vyprávění zážitků z dovolené nebo vzpomínání. Je to jen vaše společná chvíle.

Žena při úklidu

Poslech podcastu všude
Někoho si k úklidu rád pustí svůj oblíbený podcast. Zahoďte sluchátka, nezastavujte či nezesilujte přehrávání kdykoli musíte do vedlejšího pokoje. S multiroomem hraje váš pořad přesně tam, kde zrovna jste. Neslyšíte jen půlku.

Extra tip:

Žena poslouchající gramofon

Zaujal vás multiroom systém od Loxone? Plánujete dům, předěláváte byt nebo byste si prostě chtěli dopřát něco výjimečného? Navštivte naši stránku věnovanou chytrým multimédiím. Nebo vám rádi zdarma a nezávazně představíme všechny možnosti a pomůžeme naplánovat vaše řešení zvuku.

Chci být informován o novinkách